“L’acabadora”, de Michela Murgia

L’Acabadora. Michela Murgia. Ed. Proa. 224 pàgines

L’Acabadora és un relat sobre la vida a l’interior de la Sardenya dels anys 50. La descripció d’una comunitat profundament marcada per la seva condició d’illenca ens és desvetllada per la Maria, una “fill’e anima” amb dues mares, que viu amb naturalitat i sense traumes aquesta situació, d’altra banda força natural en algunes comunitats. La Bonaria Urrai és la segona mare de la Maria , que a part de ser la modista de la comunitat té l’ofici “d’accabadora”, pertanyent a la tradició oral de la cultura sarda que consisteix a ajudar a morir. L’Acabadora ha guanyat els premis més importants de la literatura italiana, per una història que ens seduirà des del primer moment.

Sílvia P.B.

Aquest article ha estat publicat en Què hem llegit. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *