Els llibres de Jaume Vallcorba

Els llibres de Jaume Vallcorba

Aquest any ha mort un dels editors catalans més destacats, Jaume Vallcorba. Els seus llibres ens seguiran fent companyia. A la vitrina del vestíbul de l’INS Lliçà podeu veure’n una modesta mostra.

Jaume-Vallcorba1 Jaume Vallcorba (Tarragona1914 – Barcelona 2014)

Jaume Vallcorba era editor perquè era, sobretot, un gran lector. Les seves dues editorials (Quaderns Crema, en català, i AcaQClogontilado, en castellà) s’han caracteritzat sempre pel rigor i per una aposta ferma per la literatura, ja fos publicant autors novells en català (alguns dels quals, amb el temps, esdevindrien figures literàries de primer ordre: Quin Monzó, Sergi Pàmies, Ferran editorial-acantilado-2-trabalibrosTorrent…), recuperant autors durant un temps mig oblidats (Stefan Zweig, Joseph Roth….), descobrint-nos autors clau de la literatura centreeuropea actual (Adam Bodor, Imre Kertész) o editant amb molta cura clàssics de la literatura.

També és autor d’una extensa obra assagística.

 

Aquest article ha estat publicat en Autors, Biblioteca IES Lliçà, General, Rutes literàries. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *