SÍ QUE POTS, SÍ QUE PODEM!

L'elefant encadenat

 

 

L’elefant encadenat, de Jorge Bucay. ed. Serres (2008)

Un nen agafa una escala i s’hi enfila. La necessita per arribar a l’alçada del cap d’un elefant. Suaument, a cau d’orella, li explica que és un elefant gran i fort, que és més gran i fort del que n’era abans i que sí, que hi ha coses que abans no podia fer, però que si ara les torna a provar de ben segur que se’n sortirà…

Aquest nen és el protagonista d’una història escrita en primera persona per Jorge Bucay i il·lustrada per Gusti que han escoltat els nens i nenes de tercer i quart. Ells han entès amb facilitat el missatge d’aquest preciós conte i han explicat situacions viscudes en què creien que sempre fracassarien, en què pensaven que mai podrien tenir èxit. Hem discutit sobre el significat de rendir-nos i sobre la superació i hem promès restar atents a no acomodar-nos pensant que no podem aconseguir una cosa per haver-la intentat diverses vegades i no haver-la aconseguit; restar atents també als altres, recordar-los que són grans i forts quan ho oblidin…

D’entre els testimonis més emotius, el d’un nen de tercer que explica que el seu germà gran està buscant feina i no en troba i que es desespera i diu “no puc, no puc!” i ell sempre l’anima i li assegura que sí que hi podrà. I el d’un nen de quart que relata com el seu pare, de petit, va haver de marxar de casa durant un llarg temps i que quan hi va tornar, el gosset que tenia no el reconeixia. El nen va plorar i plorar convençut de que el gos mai el tornaria a estimar i el seu pare (l’avi del nostre alumne) el va guiar per a, de mica en mica, reconquerir l’afecte de l’animal.

Dues històries per ser escoltades, dues històries de superació, del tema escollit com a eix vertebrador de les lectures a la biblioteca durant aquestes primeres dues setmanes del curs amb tots els nivells. Lectures que ens encoratgen a lluitar i a dir que sí, que podem, que som grans i forts si ens recolzem els uns en els altres, si hi confiem, si no ens rendim.


PRIMERS DIES DEL CURS A LA BIBLIOTECA on PhotoPeach

One thought on “SÍ QUE POTS, SÍ QUE PODEM!

  1. clopez17

    Preciós conte i molt bones les reflexions i els testimonis d’aquests nens i nenes. A veure si intentem tots superar-nos dia a dia, a vegades som nosaltres mateixos els que ens posem limitacions.
    Petons a tots, m’ha agradat molt veure-us a través d’aquesta finestra que continueu tenint oberta al món.
    Gràcies Anna i Victòria per la vostra fantàstica feina!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà