Llibre de paper vs E-book

La Magda Alegret ens ha enviat aquest vídeo titulat Un producto revolucionario. Mireu-lo: què és millor, el llibre de tota la vida o el recent E-book?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q_uaI28LGJk[/youtube]

Certament, hi ha opinions per a tots els gustos. D’una banda, els defensors del llibre de paper es basen, principalment, en dues idees: una, que és un material 100% reciclable i, dos, en la tradició (no hi ha res com llegir i olorar el paper). D’altra banda, els defensors del E-book sostenen que el producte és versàtil i que contribueix positivament al medi ambient perquè no cal fer servir paper.

La preocupació per l’ecologia podria esdevenir una de les raons per  decantar-se per un dels dos sistemes, però, malauradament, diferents estudis demostren que no és clar quin dels dos llibres és el millor des d’un punt de vista ecològic. D’una banda, l’elaboració d’un llibre de paper provoca la tala d’arbres i l’emissió de diòxid de carboni, però és un material totalment reutilitzable. D’altra banda, l’e-book no és agressiu amb el medi ambient a l’hora de fer-lo perquè s’estalvia paper, però si ho és pel que fa a la font d’energia que necessita per funcionar.

Així doncs, cadascú ha de fer la seva reflexió i valorar quina creu que és la millor opció. De moment, sembla que conviurem amb els dos formats durant molt de temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *