Visita de l’escriptora Gemma Lienas

El dilluns dia 19 de març la Gemma Lienas va venir a l’institut per fer una xerrada als alumnes de 1r d’ESO. Ja fa cursos que en aquest nivell els alumnes tenen com a lectura 2CV. L’autora va sorprendre els alumnes en explicar com se li van acudir aquesta història i moltes més. De fet, el títol de la xerrada era prou clar: Cuinar una novel·la, és a dir, quin és el procés que segueix per escriure una obra. En acabar l’exposició, l’autora va contestar totes les preguntes que els alumnes li van fer. A més, ens va dedicar un dels exemplars de 2CV que tenim a la biblioteca.

Gràcies, Gemma, per la teva visita!

Font imatge: blocs.xtec.cat

 

2 thoughts on “Visita de l’escriptora Gemma Lienas

 1. Anabel Salón

  El 19 de març ens va venir a visitar-nos la Gemma Lienas per explicar-nos coses molt interessants sobre la lectura i l’escriptura o, com diu ella, “cuinar un llibre”. Ens va explicar d’on treu les idees per a un llibre i vam descobrir que sortien de coses que veiem tots: d’històries dels diaris o la televisió, d’imatges o fotografies, d’algun alumne seu (ja que ella era professora, fa molt de temps) o fins i tot d’algun objecte o record.
  Les idees a vegades se li ocorrien en alguns llocs on no tenia el paper a mà i, en una ocasió, va escriure el principi d’un llibre en un sobre. Nosaltres, a la classe, vam llegar 2CV i ella ens va dir que aquell llibre va començar amb una noticia de diari on sortien uns nens que s’havien escapat de casa i s’havien instal·lat en un cotxe. A partir d’aquest fet, va explicar com el llibre va anar cobrant forma. Va contestar totes les nostres preguntes, que havíem decidit a classe. Va veure els nostres treballs i més tard els professors van donar-li uns bombons. En la meva opinió, va ser molt interessant i em va agradar saber d’on sortien els llibres, com els va cuinant a foc lent.

  Reply
 2. Marina Figueras

  La conferència que va fer la Gemma em va semblar força bé. Va explicar diverses coses, com, per exemple, en què s’inspirava per escriure els llibres o, també, si s’inspirava en la vida quotidiana o en fets ficticis. A mi em va agradar força perquè a part del llibre de 2CV que hem llegit a l’institut, jo també havia llegit un llibre seu que es diu El diari vermell de la Carlota a l’optativa de club de lectura d’aquest curs. Aquest llibre em va agradar molt. El que va dir la Gemma sobre aquest llibre va ser interessant. També ens va explicar per què va decidir ser escriptora i que escrivia llibres per a tots els públics. Va ser una xerrada molt interessant.

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *