Som rics, parlem llengües!

Si sou una mica observadors, us haureu adonat que al Bellera les portes s’han omplert de paraules… en un munt de llengües! Si escolteu amb atenció les músiques que posen punt final a les classes, descobrireu que les paraules hi juguen un paper important! I tot això per què? La història ve d’una mica lluny i d’una mica enfora… L’any 2001 el Consell d’Europa va decidir celebrar el dia europeu de les llengües el 26 de setembre. Aprendre llengües ens permet conèixer altres maneres de pensar i entendre el món. Respectar la diversitat de llengües és també una manera de respectar les persones que les parlen. I això ens fa més rics! Aquest any, benvolguts belleranautae, tindreu l’oportunitat d’aprendre algunes frases en llatí i en grec, dues llengües amb molta història que han enriquit moltes de llengües que avui es parlen a Europa. Quina de les llengües que es parlen a Europa us agradaria aprendre? Per quin motiu? En quines llengües sonen les cançons d’aquesta setmana? Coneixeu alguna expressió en llatí o en grec que podríem escriure a l’Aurea Dicta del nostre quadern de bitàcola?

10 comentaris a “Som rics, parlem llengües!

 1. El dia de les llegues no va ser molt emocionant, la veritat que ho trobo molt be que dediquem un dia a les llengües ja que es la cosa mes imprenscindible que utilitzem cada dia. M’ho vaig passar molt bé.

 2. Hola em dic Paula i m’ha agradat aquesta idea de celebra el dia internacional de les llengües i també el poder d’ajudar una mica amb aquest projecte. Estaria molt bé que el pròxim any fessim moltes activitats per compartir amb tots els nostres companys. Gràcies.

 3. Vull aprendre anglès perque és la que mes es parla arreu del mon. No em fixo en les cançons que sonen en el canvi de classe

 4. A mi m’encantaria aprendre italià, ja que em sembla una llengua molt divertida i bonica.
  Les cançons que surten són en diferents llengües com portuguès, anglès, català i francès. Una frase que podríem posar a l’Aurea Dicta de la bitàcola és “Carpe Diem”, que vol dir “viu el moment”, i és una frase molt coneguda que va ser dita per Horaci, un poeta romà i un llibert, qui va viure des de l’any 65 a.C fins l’any 8 a.C.

 5. M’agradaria aprendre el polonès perquè vull saber si és molt antic i també vull saber quin alfabet fa servir.
  Les cançons que han sonat aquesta setmana són : en portuguès, en anglès, en català,en francès i en àrab.

  Se una expressió en llatí que és: Dura lex, sed lex.

 6. Les llengües europees que m’agradaria aprendre son l’italià i el suec. M’agradaria aprendre aquestes llengües perquè m’agrada molt la cultura dels països on es parlen.

  Les cançons d’aquesta setmana han sonat en portuguès, en anglès, en català, en àrab i en llatí.

  Una frase que podríem posar a la bitàcola seria: Alea iacta est.

 7. M’agradaria aprendre italià i francès.
  Per aprendre molt mes vocabulari del que ja conec
  Aquesta setmana han sonat cançons en català,portuguès,angles i francès.
  Alea iacta est: les cartes estan repartides, la sort està llençada.

 8. M’agradaria vistar Grècia perquè es un lloc interessant per visitar-hi totes les restes de temples, estàtues, carrers grecs antics i moltes coses mès.n Aquesta setmana han sonat cançons en portuguès, anglès, català, françes i llatí. DO UT DES:”Et dono, perquè em donis”. El súmmum de la generositat !!!

 9. Sóc de 1r de la ESO.
  El idioma que m’agradaria parla seria Alemany, per que tinc un cosins que viuen a Suïssa i axis em poder comunicar-me amb ells.
  N0 em fixo molt a l’idioma que posen la música.
  Memento mori(recorda que has de morir)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *