Els romans també menjaven figues!

 

Hi ha molts tipus de figues (Ficus carica), com per exemple: la bergunya, la boja, la llei i la negra. La figa madura durant l’agost, el setembre i l’octubre. Alguns tipus de figueres, dites bíferes, també fan, a la fi de juny, un fruit anomenat figaflor o bacora.

Els romans normalment  conservaven les figues en barrils i se les menjaven com a postres sola o les feien servir per als dolços i pastissos. També era molt utilitzada per cuinar, en les picades i com a condiment. Les deixaven assecar al sol, senceres o trossejades, cosa que encara es continua fent en alguns llocs com, per exemple, Eivissa o Formentera.

Una dada curiosa és que els romans  les feien servir per alimentar les oques, de manera que el fetge se’ls anava fent gran i, després, en feien el que coneixem com a foie gras.

Aquesta és la foto que he fet del pati de Bellera:

Alex Payan 3rESO X

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *