Què és el número Pi

La xifra de 3,1416 és el resultat de càlculs matemàtics que s’estan perfeccionant des que els antics egipcis van descobrir que hi havia una relació constant entre el diàmetre i la circumferència d’un cercle.

Més tard els grans savis grecs com Ptolomeu i Arquímedes es van aproximar bastant a la xifra que avui coneixem, i va ser llavors que es va començar a consolidar com un dels grans misteris per resoldre. Potser d’aquí prové la creença que aquest és un nombre màgic i que es va usar amb fins “divins”.
Entendre com es calcula π és molt fàcil, només has de conèixer els conceptes bàsics de geometria.

Pi és la relació entre la longitud d’una circumferència i el seu diàmetre. Si poguessis calcular això amb precisió exacta el resultat hauria de donar-te sempre 3, 14159265 sense importar la grandària del cercle.

És un valor constant que descriu la relació entre circumferència i diàmetre.
El nombre pi té infinits decimals i al llarg de la història se li han dedicat milions i milions d’hores d’estudi i investigació. Encara que s’ha arribat a descobrir uns 2,7 bilions de decimals de π. Ni l’ordinador més poderós  inventat  per l’home ha estat capaç de calcular sense marges d’error. Fins sembla  representar el mateix enigma que planteja el concepte de l’infinit en l’Univers.

Font

Un comentari a “Què és el número Pi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *