Teatre / Joc simbòlic

Aquestes són les propostes del l’ambient!

“playmobil”
En aquesta proposta de l’ambient juguem a inventar una història, un conte, una situació de la vida quotidiana… i a construir-la fent servir els ninotets de playmobil i els seus complements. És una manera d’explicar històries, de fer sortir allò que tenim dintre i no sabem com explicar mentre juguem.
Ah, i el més important de tot és que fem un treball d’expressió oral interessant ja que un cop hem acabat de col•locar les figuretes, podem explicar i gravar la nostra història perquè la sentin els companys.
Això de sentir la pròpia veu és estrany i fa riure!!

“Disfresses”
Les disfresses son màgiques ! ! ! !
Les robes tenen el poder de transformar-nos en tot allò que volem ser!!
Em poso una capa i sóc un supereroi!
em poso un vestit i sóc una princesa!
em poso una gorra, o agafo un bolso i sóc el meu pare o la meva mare…
Després ens reunim amb els companys i decidim quina història i personatges volem representar; assagem una estona i més tard ho representem als companys. Hem d’estar molt atents en començar bé la història: “Hi havia una vegada..” i a acabar-la de manera adient: “i conte contat…”
Fins ara hen vist contes, balls, acudits… I sempre en finalitzar rebem uns forts aplaudiments.

I també ens inventem personatges…

“Ombres”
Passem les cortines de la sala de psico, apaguen els llums…i sens escapa un crit de sorpresa. Damunt la foscor sobresurten les històries màgiques que ens expliquen els companys.
Un altre cop el llenguatge i l’expressió oral són protagonistes juntament amb les imatges, la llum i les ombres.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

En aquest ambient coneixeràs contes i altres relats molt divertits en diferents suports. Podràs escoltar-los, llegir-los, escoltar-los i llegir-los, escoltar-los, llegir-los i veure’ls alhora…Els trobaràs a les revistes, en reculls, en DVDs, a Internet . En català, en anglès…A la MEDIATECA també trobaràs informació dels projectes de l’aula i dels temes que t’interessen, en molts formats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *