Arts escèniques

Teatre als centres educatius amb Blue Mango

L’empresa de teatre Blue Mango ha ofert una activitat de mostreig gratuïta a centres escolars de Barcelona,  Sta. Coloma de Gramenet i Viladecans, fruit de la col·laboració amb el Servei de Llengües Estrangeres del Departament d’Ensenyament.

L’Institut Miramar va ser un dels centres seleccionats i l’alumnat va gaudir de l’experiència, tal i com es reflecteix en el seu web de centre.

Informació de  l’activitat teatral de la Companyia

BarnaScène 2012

Us presentem la memòria de la 12a edició del Festival International de Théâtre de Jeunes en Français que va tenir lloc del 25 al 30 de març de 2012 i que, durant la seva trajectòria, ha participat en dos projectes europeus COMENIUS i COMENIUS-REGIO.

El festival va fer aquest any un pas endavant constituint-se en la secció BarnaScène, de l’APFC, acostant-se a la ciutat de Barcelona sense perdre el contacte amb Mollet del Vallès.


II concurs de teatre de Trinity: Hamlet

Després del gran èxit del I concurs de teatre Trinity College amb l’obra Romeo & Juliet, aquest any el concurs de teatre Shakespearià es basarà en Hamlet.

El concurs s’adreça a l’alumnat de l’ESO de les escoles de Catalunya.

Bases del concurs i informació [+]

Nou plaç d’inscripció: 30 d’octubre

Ni Romeo ni Julieta

La companyia de teatre de l’Ins Pablo Ruíz Picasso presenta Ni Romeo ni Julieta, una adaptació musical del primer i segon acte de l’obra de Shakespeare.

Data: 13 de juliol a les 20 hores i 14 de juliol a les 19 hores.

Lloc: Teatre Centre Cívic Zona nord. C/ Vallcivera, 14-18, Barcelona

 

Entrada lliure

Informació [+]

 

Espectacles amb classe

Els teatres Victòria i Poliorama de Barcelona convoquen, un any més, els professionals de l’educació d’arreu de Catalunya a la presentació de la seva programació escolar per al curs 2012/13 que tindrà lloc el 26 de juny a les 11’30h al Teatre Victòria.

El professorat podrà gaudir en directe d’un tast dels espectacles que es proposen pel pròxim curs i compartir un refrigeri per intercanviar impressions amb els directors, artistes i organitzadors.

Cal confirmar assistència abans del 22 de juny a espectaclesambclasse@3xtr3s.com o al  93 441 39 79, indicant el vostre nom,  centre de procedència, cicles que representeu i nombre d’assistents.

Documental L’Escocesa

La Galeria aDa projectarà el documental L’Escocesa, de Valentina Marangi, en el marc de l’exposició Ser intrús. El documental, de trenta minuts, i en llengua catalana, castella i anglesa (subtitulat) es complementarà amb un col.loqui amb la participació de la directora del film i artistes del centre de creació.

La Escocesa és una fàbrica emblemàtica del barri de Poble Nou, que representa en sí la profunda transformació que ha conegut aquest barri, seu de les principals indústries tèxtils de Catalunya.

Data: 9 de maig a les 19 h
Lloc: aDa Aart Gallery
c/ dels Salvador, 8 BCN 08001-el Raval
( M L2 Sant Antoni sortida Urgell)

L’Escola SEK guanyadora del Concurs de Teatre Trinity College London

L’Escola SEK-Catalunya ha estat guanyadora del 1r Concurs de teatre Trinity College London amb la seva representació de Romeo and Juliet.

Moltes felicitats a l’escola SEK i als dos centres finalistes, l’INS la Roca i l’INS Maria Rubies.

XIX Mostra de Teatre de Secundària a Girona

Tretze instituts gironins participaran enguany en la mostra de teatre de secundària que se celebrarà del 25 al 27 d’abril i que tindrà com a escenaris el teatre municipal Narcís Masferrer i el teatre Montclar de Sant Feliu de Guíxols.

Aquesta edició compta amb dos centres convidats: l’Institut Banús de Cerdanyola del Vallès i l’Institut Izmir Atta College de Turquia que està fent un projecte Comenius d’intercanvi amb l’IES Serrallarga de Blanes.

Us agrada el teatre?

Us convidem a teatre en francès!

Us adjuntem la invitació, i us preguem la feu extensiva a la vostra gent, per participar en el festival de Teatre Escolar Internacional Francòfon els pròxims dies 26 i 27 de març, en el Teatre Poliorama de Barcelona.

Us animem a gaudir d’aquesta experiència oberta al públic i a convidar-hi amics, coneguts, educadors i simpatitzants del teatre.

És una bona ocasió per convidar al teatre els grups de llengua francesa i els col.lectius educatius interessats en treballar l’expressió oral amb activitats engrescadores.

Us hi esperem!!!

Programa del Festival de Teatre Juvenil en francès

Invitació Taula Rodona per professorat de francès

Programa Festival BarnaScene 2012

Lipdub Príncep de Girona 2012

L’alumnat de l’Ins Princep de Girona ha participat en l’elaboració d’un Lipdub que està causant furor a la xarxa.

 

 

Festival Internacional de Teatre Jove en francès

Els pròxims 26 i 27 de març de 2012 tindrà lloc al Teatre Poliorama de Barcelona la XII edició del Festival International de Théâtre de Jeunes en Français.


Dins del festival podrem gaudir de tretze espectacles en llengua francesa interpretats per joves estudiants de centres catalans, francesos, marroquins, belgues, romanesos, italians i turcs. Us hi esperem!

Descarregueu-vos el programa

El festival al Facebook

TITANIC: Teatre en anglès

El servei educatiu dels teatres Victòria i Poliorama de Barcelona us conviden a assistir el pròxim 26 de gener a les 18 hores a una funció exclusiva per al professorat d’anglès de primària i secundària per gaudir de l’espectacle TITANIC i conèixer la proposta didàctica que l’acompanya.

En aquesta nova comèdia, Face 2 Face et convida a navegar a través de situacions que fan tronxar-se    de riure; surar en un mar de divertits números musicals; bussejar en les aigües turbulentes de    l’estupidesa humana; i amarrar-te al salvavides de l’humor universal.

Animeu-vos a assistir-hi!
Reserves per correu i al 93 441 39 79.

Informació +

_______________________________________________________

Teatre primària i secundària a Sant Fost de Campsentelles

El passat 27 de maig va tenir lloc una trobada entre les escoles Joaquim Abril, Les Pruneres i Simeó Rabassa i l’Institut Alba de Sant Fost de Campsentelles. La jornada va consistir en la representació d’obres teatrats en anglès per part de l’alumnat com a part d’un projecte anomenat “English around the world” en el qual han estat col.laborant al llarg del curs.

Consulteu el bloc del projecte

 


Teatre Escolar Internacional a Mollet del vallès

El Festival Internacional de Teatre Jove arriba a la seva 11a edició. Les trobades anuals de Teatre escolar en llengua francesa es desenvolupen dins del marc del Comenius Regio “Fem teatre per travessar Fronteres” durant els cursos 2010-2011.

Els dis 21-25 de març 2011, a Mollet del Vallès s’aplegaran més de 300 alumnes i professors d’arreu, per a daudir del teatre com a èina de comunicació i aprenentatge: L’institut Vicenç Plantada ha organitzat un Flash Mob que es produirà durant el dia de la inauguració.


Gaudiu-ne amb nosaltres!

Gaudeix de teatre en anglès també a l’estiu!

Durant curs els centres educatius gaudeixen de diverses iniciatives i col·laboracions d’artistes i companyies implicats en la formació de les noves generacions que porten el teatre a les aules en diverses llengües: podeu afegir-vos a l’expèriència teatral contactant amb tots ells!

Accions de Teatre 

La dramatització i les activitats de difusió de llenguatge teatral són eines didàctiques inqüestionables per tal d’estimular la imaginacíó, la comunicació, la gestió de les emocions i la iniciació a la literatura i les arts en general.

Aquest curs els centres educatius gaudeixen de diverses iniciatives i col·laboracions d’artistes i companyies implicats en la formació de les noves generacions que porten el teatre a les aules en diverses llengües.

taleteller lettering
Storytelling  

Educació infantil i primària

Puppetry shows  

Ed. Infantil i Cicle Inicial

Infantil i cicle inicial de primària Cicle mig i superior de primària
cleverpants_vf
Tots els nivells Tots els nivells
Logo_Teatre
Batxillerat i Cicles formatius Primària i secundària

 


Mostra de Teatre Escolar a l’Urgell 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Programa Comarcal de Suport a l’Educació de l’Urgell ofereix un espai més per a l’expressió teatral a aquells centres que al llarg del curs hagin preparat diferents obres teatrals amb els seus alumnes. Hi poden participar els centres que imparteixen els nivells educatius d’Infantil, Primària, Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius.

En principi , el teatre es fa en català però el curs 2007-08 s’ha complementat amb obretes en llengües estrangeres.

Programa de la VIII Mostra …

Coordinació: crp-urgell@xtec.catEnglish Summer Festival

Les escoles de Sant Boi deLlobregat que participen en el Pla Experimental de Llengües Estrangeres 2007-10 (modalitats B i C) han organitzat aquest festival com a activitat conjunta. L’activitat permet compartir petites actuacions en anglès.