Gimcana de les Llengües

Les llengües són el patrimoni cultural més valuós i ens ajuden a entendre la complexitat del món, relecteixen la diversitat cultural que ens fa tindre l’esperança d’una coexistència més democràtica i creativa. (Informe sobre les llengües del món.UNESCO)Gimcana de les Llengües a Hospitalet 2011


Quantes llengües hi ha al món? I a l’Hospitalet?
Quin és l’origen dels noms més posats als nadons hospitalencs? Saps què volen dir?

Si tens curiositat per saber les respostes a preguntes com aquestes, participa a la III Gimcana de les Llengües de l’Hospitalet.

La nostra Gimcana, organitzada pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) i la Xarxa de Biblioteques de l’Hospitalet, vol que els participants prenguin consciència de la diversitat lingüística i entenguin que totes les llengües mereixen el mateix respecte: avui dia se’n parlen unes 6.000 arreu del planeta, però la meitat, com a mínim, desapareixeran al llarg del segle XXI si ningú no hi posa remei.

Podeu seguir-la al Twitter!


Gimcana de les Llengües a Tortosa

Divendres 9 de maig es va tancar la segona edició de la Gimcana de les Llengües de Tortosa que s’havia començat el 28 de març. Han estat 6 setmanes de preguntes i respostes que ens han fet adonar de la gran diversitat lingüística de la ciutat i que han tornat a posar a prova el nivell de cohesió social entre la ciutadania.

Tríptic de la Gimcana 

…………………………………………..


Gimcana de les Llengües a Girona

gimcana.gifNacions Unides va declarar el 2008 com a Any internacional de les llengües. I el lema que la UNESCO va triar per celebrar-ho és “Les llengües compten!”. Per aquesta raó els Serveis Educatius del Gironès, continuant la tasca iniciada amb l’Espai de Llengües, organitzem la Gimcana de les llengües de Girona 2008.

La Gimcana de les llengües pretén conscienciar sobre la diversitat lingüística del món i fomentar-ne el respecte. Totes les llengües del planeta –a l’entorn de 6000- tenen la mateixa vàlua perquè cadascuna expressa una concepció diferent del món

Més info [+]