Halawa El Gubn
Ingredients:
1/2 tassa d’aigua
1 tassa de sucre, blanca
2 cullerades d’aigua de roses (aigua de flor de taronja)
1 tassa de sèmola, fina
2 tasses de mozzarella, triturades
2 tasses de crema de taula
Instruccions
En una cassola mitjana a foc mitjà-alt, afegiu aigua i sucre i torneu a foc lent. Revuelva fins que es dissol el sucre. Afegeix aigua de roses i remou.
Afegiu semola i remeneu fins que estigui ben combinat.
Afegiu formatge de mozzarella i remeneu-lo contínuament fins que la massa comenci a formar-se. Es començarà a estirar i esborrar, però segueix agitant fins que la textura de la pasta es combina.
Deixeu que la massa es refredi el suficient per poder manejar-la, uns 5-10 minuts. Després, agafeu la massa i la pugueu fins que estigui fins i tot suau. Dividiu la massa en 2 peces iguals.
Podeu extreure algun xarop al taulell / superfície per evitar que la massa s’adhereixi i desplegueu-la o feu servir un embolcall de plàstic. Prenent la meitat de la massa, poseu-ho amb un corró o utilitzeu les mans per fer el més proper a la forma d’un rectangle. Retalla totes les vores perquè tinguis línies netes i nítides.
Comenceu aproximadament 1/2 “de la vora de la massa i, amb una cullera, prengui una mica de la seva crema de taula i estén-la en forma de registre d’esquerra a dreta. Voleu que la crema tingui una mida aproximada de 1/2” de gruix .
A continuació, amb aquesta 1/2 “de massa, la retiraràs i sobre la nata i la farem rodar fins que la crema estigui coberta i la massa es superposi. Després, amb un ganivet afilat, tallar-lo molt a prop del final del rotllo d’esquerra a Repetiu aquest procés fins que acabi la massa.
Alineeu tots els vostres fitxers de registre ara llistats i talleu-los en trossos més petits d’1/2 “d’ample o més, si preferiu, tallant totes les files de dalt a baix.
Top amb pistatxo picat i xarop de sucre i servir!