COMENÇA LA TEMPORADA DE CROS

Els alumnes de l’escola “Ull de Vent” que participen al cros ho han fet amb un gran èxit. Cal destacar la 3r posició de la general de Joan Alsina a la cursa aleví ( 1km i 400m) al cros de Coma-ruga, la 5à posició de Daniel Martínez al cros de Calafell i la brillant 16 posició per l’Hugo al cros de Coma-ruga (800m). Recordar que a aquestes curses participen atletes de totes les escoles de la comarca del Baix Penedès. Felicitats campions i ànims per les properes curses!!!!

Sortida al Castell d’Olèrdola de Cicle Superior

Els alumnes de 5è i 6è de l´escola de la Bisbal del Penedès van anar a l´antiga Olèrdola a visitar el castell .
Ens van explicar que el castell estava amunt a les muntanyes i hi havia les muralles al principi de la vista. Penedès volia dir penya-segat , el castell d´Olèrdola el van construir a l´edat antiga i el van reformar a l´edat mitjana . Mir de Girabert va ser príncep d´Olèrdola i hi va viure una bona temporada . L´església que van visitar la van destruir un grup de musulmans que anaven cap a Barcelona. Dins l´església el terra estava fet un tros de pedra i l´altre era terra fet nou . Al voltant de l´església hi havia tombes antropomòrfiques , vol dir tombes amb forma de persona i hi havia de diferents mides : de bebè , de nen petit , home …etc. A l´entrada de les muralles hi havia unes canonades que portaven a un dipòsit , que quan plovia els animals bevien aigua , una mica més amunt hi havia sitges que eren un forat per posar menjar on van tirar un pergamí escrit en llatí i van jugar a descobrir el què deia i buscar el que amagaven i eren unes joies dels monjos .
Els nens de 5è i 6è s´ho van passar molt bé.

Dani Q.

Eleccions al Consell Escolar

El proper,dilluns 24 de novembre de 2.014 , de 9h, 17h a l‘entrada de l’edifici nou, s’efectuaran les votacions per escollir les quatre persones que s’incorporaran al Consell Escolar en representació de les famílies dels nens i nenes de l’escola i dos substituts en cas de baixa dels titulars.

He de demanar-vos que acudiu a votar,els/les candidats/es agrairan el sentir-se recolzats pel major nombre de persones possibles després d’haver demostrat amb la seva disponibilitat com els importa que l’escola disposi dels mecanismes que fan que el fet educatiu sigui responsabilitat de tota la col•lectivitat.

Aquests són els candidats,

Joan Marc Broto del Baño , pare de l’Aritz (P3A)

Rocio Rivas Criado ,mare de l’Ivan (P3 A) i de l’Ion (5è A)

Maria Navarro Gutierrez,mare del Jordi (P3B)

Cristina Jaen Aguado ,mare del Marti (P3 B) i de l’Aleix (P5B)

Montserrat Porta Perales ,mare de l’Anna (P5 B)

Cristina Herrador Lara ,mare de la Sara (1rB)i la Marta (6è A)

Yolanda Tienda Sanchez ,mare del Neil (2n A), del Lars 6è B i de l’Edgar 6è A)

La Presidenta del Consell Escolar

Castanyada a l’Ull de Vent

CASTANYADA 2014-2015

El dia 31 d’octubre per la tarda vam celebrar la Castanyada. Tots els nens i nenes de l’Escola Vella vam baixar a l’edifici de l’Escola Nova a fer jocs tradicionals per grups: els sacs, el mocador, les cadires i la corda.
Mentrestant, els de 6è torraven les castanyes amb l’ajuda de l’Àngel i el Ramón i després, dividits per grups, tots els nens van seure en rotllana a la pista esperant la seva paperina.

Els de 5è (nosaltres!) ens vam disfressar de castanyers i castanyeres per repartir les castanyes a tots els nens i nenes, des dels més petits de P3 fins als més grans de l’escola. Les nostres tutores estaven molt contentes perquè tots vam venir molt ben disfressats! Tant que van semblàvem famosos aquell dia perquè les professores ens van fer moltes fotos als castanyers i castanyeres!
Tots es van menjar les castanyes amb molt de gust, perquè estaven boníssimes, i després vam jugar al pati tots junts.
Vam tornar cap a casa molt feliços, i amb la panxa ben plena!

ENS HO VAM PASSAR MOOOOOLT BÉÉÉÉÉÉÉ!!

BENVOLGUDES FAMÍLIES

Desitgem que tots i totes hagueu passat un bon estiu i això ens permeti iniciar junts un nou curs amb energies renovades.

Com cada any ens agradaria començar remarcant la importància de la vostra participació per tirar endavant el Projecte Educatiu de l’escola. Només amb la vostra confiança serem capaços d’afrontar un nou curs que, ja des de l’inici, es presenta ple de reptes.

D’entrada hem patit un ajustament de la plantilla que ha passat dels 24 mestres que ens van assignar al juny als 23 que formaran finalment la plantilla. Aquest canvi ha fet variar la planificació en la qual hem treballat durant setmanes i ens condiciona molt a l’hora d’organitzar-nos.

Amb tot l’equip de mestres es manté molt estable i això fa que des del primer dia ens haguem  posat a treballar amb ganes i eficàcia, per consolidar tot el que ha funcionat i continuar millorant en tots aquells aspectes que permetin als alumnes continuar progressant.

També ens han ajustat les hores de vetlladora i de Fisioterapeuta per atendre els alumnes de Necessitats Educatives Especials, però ens han augmentat en un dia al mes l’atenció de l’Equip d’Atenció Psicopedagògica.

Lluny de caure en el desànim l’Equip Directiu està convençut que els i les mestres de l’escola sabran estar a l’alçada de les circumstàncies i amb el vostre suport aconseguirem que tots els i les alumnes del centre gaudeixin d’un gran curs 2014-2015.

I per acabar, encoratjar-vos a compartir amb nosaltres l’educació dels vostres fills i filles.

 

EQUIP DIRECTIU

CURS 2014-2015

CURS 2014-2015

15 de setembre inici de les classes.

Educació Infantil i Cicle Inicial (edifici nou)

Matí                Entrada a les 9:00

Sortida a les 12:30

Tarda              Entrada a les 15:00

Sortida a les 16:30

Cicle Mitjà i Superior (edifici antic)

Matí                 Entrada a les 9:05

Sortida a les 12:35

Tarda              Entrada a les 15:05

Sortida a les 16:35

Una ma de contes TV3

Hola!!
Vam fer un projecte de les sèries de dibuixos animats.
Algunes de les feines van ser: un mural, un foliscopi i un conte com els de “una mà de contes” de TV3.
Ara us explicarem com vam fer l’activitat de “Una mà de contes”: vam fer dibuixos, vam pintar i vam fer moltes coses amb manualitats, també vam utilitzar els ordinadors. Ens va costar bastant.
Per grups o parelles ens vam haver d’ inventar un conte.
Hi havia dos tipus de contes, fets a ma o amb l’ ordinador i ho vam haver de preparar molt bé per gravar després el resultat, ha estat genial!
Així vam fer els nostres contes, esperem que us agradi!!
Els nens i nenes de 4rt.

Contes de 4rt A:

Contes de 4rt B:

Hi ha contes fet amb el programa d’ordinador que no s’han pogut penjar, però estan molt ben fets!!!

I CAMPUS D’ESCACS LIRA VENDRELLENCA

El projecte de la Lira Vendrellenca té com a principal objectiu utilitzar els escacs com a eina per a l’educació i el desenvolupament intel•lectual de nens i joves. Per això compta amb un equip humà amb una gran experiència, que ha educat i ajudat a desenvolupar la seva capacitat intel•lectual a milers de nens i joves durant els últims anys.
Si voleu que el vostre fill rebi classes d’escacs a mans de professionals, estem a disposició d’adaptar-nos a les vostres necessitats. Oferim la possibilitat d’impartir les classes d’escacs a tots els nivells i en qualsevol horari.

Dates i horari: Del 25 al 27 de Juny i del 2 al 4 de Juliol de 16h a 18h.
Lloc: A la seu del Club d’Escacs La Lira Vendrellenca.
Grup: En grups per a nens de primària de 6 a 12 anys.
TEMARI:
- CLASSE TEMÀTICA DE DUES PECES (CAVALL I ALFIL)
- APERTURA
* Domini del centre
* Desenvolupament
- TÀCTICA
* Atac a la descoberta
* Atac doble
* Atracció
- FINALS BÀSICS
* Oposició
* Rei i peó
* Torre i rei
* Regle del quadrat
• PARTIDES RÀPIDES, SEMIRÀPIDES I SIMULTÀNIES.
• CAMPIONAT ESCOLAR PER EQUIPS DEL BAIX PENEDÈS.
Preu: Gratuït per a tots els nens i nenes del Baix Penedès
Inscripcions: Contactar amb Alex Ventura
Telèfon 687500077 o al email alexventura77@gmail.com