Comenius a l’escola

Avui, dimarts 22 d’abril, han arribat a la Bisbal del Penedès una representació de mestres i alumnes de les escoles de Turquia i Polònia que conjuntament amb la nostra participen en el projecte Comenius To read for to love. En la seva estada a la nostra escola la comissió de Comenius ha organitzat diferents activitats per tal que coneguin els aspectes més rellevants de la nostra cultura i del nostre entorn. Desitgem una bona estada als nostres visitants i molts ànims als mestres organitzadors.

36è Festival de teatre infantil i juvenil del Baix Penedès

Avui, dijous 10 d’abril, els alumnes de l’Escola Ull de Vent de teatre han participat al 36è Festival de teatre infantil i juvenil del Baix Penedès. L’obra que han representat ha estat UN CONTE D’ÀNGELS I DIMONIS, adaptació de l’obra de Miquel Rayó i Ferrer.
Des del Bloc volem felicitar als i les alumnes que hi han participat i representat a la nostra escola.

INTERCANVI DE LLIBRES SANT JORDI

Benvolguts pares i mares:

Estem preparant L’INTERCANVI DE LLIBRES PER SANT JORDI.

Des del 3 d’abril fins l’11 de abril teniu temps per anar buscant i portar llibres, que els vostres fills i filles tenen a casa i que ja no els criden l’atenció o que ja se’ls ha llegit, per intercanviar. Només s’acceptarà un màxim de 4 llibres per alumne. Els llibres han d’estar en PERFECTE estat de conservació (no poden ser llibres de text). Han de ser llibres atractius per a qualsevol nen/a de la mateixa edat que el vostre fill/a.

Si el vostre fill/a és d’EDUCACIÓ INFANTIL i CICLE INICIAL (edifici nou) cal que porteu el llibre o llibres vosaltres mateixos a la secretaria de l’escola, en horari de 9H a 10H del matí i de 12:30H a 13:30H del migdia. Si és d’EDUCACIÓ PRIMÀRIA (edifici antic C.M., C.S.) ell mateix pot portar-lo directament al seu tutor/a. Si els llibres estan en condicions de ser exposats i adequats a nens i nenes de l’edat del vostre fill/a rebreu un “VAL PER UN LLIBRE” per cadascun dels llibres portats.

Amb tots els llibres recollits, afegint-hi un petit romanent de llibres d’altres anys, el dimarts 22 d’abril farem l’intercanvi. No perdeu els vals, ja que no se’n podrà escollir cap sense val.

Atentament
La comissió de la biblioteca

Colònies mitjà i superior

Aquesta aventura s’acaba, ja hem sortit i ja anem cap a la Bisbal. Aquí va la última foto.
image

Bon dia a totes les famílies. Avui per fi no plou, fa una mica de fred però ens hem abrigat i estem gaudint d’aquest entorn. Els nens i nenes estan cansats però estan aprofitant fins l’últim minut a Prades. Més tard penjarem alguna foto.

Aquí teniu a tots els nens i nenes!!! Tots els missatges ja han arribat als vostres fills. Salutacions per tots i totes.
image

De moment continua plovent… Però els nens i nenes estan bé perquè a l’interior hi ha calefacció. Ens anem mullant una mica quan ens movem pels espais però intentem que no es refredin. De moment us deixem amb una foto de la pluja i més tard intentarem fer una foto de grup. Gràcies als que aneu participant al Bloc!!!
image

Ja hem esmorzat!!! Els nens i nenes han menjat com mai, ara està plovent força però tenim a tothom a cobert. Confiem que el dia es vagi arreglant, si ens voleu enviar algun comentari ho podeu fer.
image

Bon dia a tots els pares i mares, de moment a Prades el dia s’ha llevat passat per aigua. Ara anirem a esmorzar i després començarem les activitats del dia, hi ha molts espais tancats per fer els tallaers i tot està previst. Tots els nens i nenes han dormit molt bé i ara ja tenen molta gana.

De moment el dia aguanta. Els nens i nenes ja han començat les acivitats i estem aprofitant per fer activitats a l’exterior. D’aquí a una estoneta berenarem i continuarem amb mé activitats
image
 

Ja hem arribat a Prades, de moment no plou però fa una mica de fred. La casa està molt bé i els nens i nenes estan encantats.

COLÒNIES CICLE MITJÀ I SUPERIOR

La propera setmana els alumnes de Cicle Mitjà i Superior aniran de colònies a Prades. Aquí teniu la carta que hem rebut del Pep Aventures:

Bon dia noies i nois de la Bisbal;

Sóc l’explorador ornitòleg Pep Aventures, sé que aneu de colònies a Prades. Heu de saber que sou el meu equip d’exploradors a la missió de buscar l’ocell toticolori únic dins la seva espècie. Per aquesta missió heu de venir preparats per viatjar per tot el món, farem un recorregut pels deserts més àrids, les selves més espesses i les muntanyes més altes. Veniu amb forces i ganes de passarnos-ho d’allò més bé!. Cal que porteu les motxilles ben fetes i els peus ben nets.

Us estaré esperant a Prades, que tingueu un bon viatge.

Signat l’explorador Pep Aventures

 

Aquí teniu unes imatges de la casa:

CLASSES DE JUDO

El dimarts 11 de març va vindre la Rocio (mare de l’Ion de 4rt A) a ensenyar-nos judo.

Ens va ensenyar moltes coses: immobilitzacions, claus, a tirar-nos d’esquena…

Ens ho vam passar molt bé i van fer jocs molt divertits com: pilla de genolls.

També ens va ensenyar tombarelles de costat i les salutacions que fem quan entrem i sortim.

Cada cinturó marca el grau de judo que té cada alumne.

Moltes gràcies!!

 

Els nens i nenes de 4rt!

LEARNING ENGLISH THROUGH GAMES

This week we have an English traveller bag with different games. We have been playing and learning with these fantastic games!

We did a supermarket in our class: there were somes shop assistants and some costumers and we have followed a dialogue to go to the shops.

Here you have an example:

Shop assistant: Good morning! How are you?

Costumer: Hello! I’m finde, thank you.

Shop assistant: Can I have some lettucce and some carrots?

Costumer: Yes, you can!

Shop assistant: Here you are.

Costumer: Thank you very much.

Shop assistant: You’re welcome. Bye!

Costumer: Goodbye!

We did different groups and we have been playing some games such as: the brain box, the memory game, the shopping list game and a cards game.

We have had great fun 

CARNAVAL a l’Ull de Vent!!

Un any més hem gaudit del Carnaval i de la festa que el Rei Carnestoltes promou amb els seus disbarats.
- Dijous Gras vam anar a menjar la truita al camp de tir, tot complint les ordres proposades per a aquell dia. Els grans van acompanyar els petits pel camí i feia goig veure’ls amb els papers canviats!

A la tarda, els nens de l’escola nova van emplenar-la de colors i personatges dispars amb la disfressa que van voler portar de casa.

- Divendres al matí, els nostres caps es van guarnir amb tot de coses estrafolàries per tal que el Rei Carnestoltes no s’enfadés gaire. Així que, amb la testa ben guarnida, els nens d’Infantil s’ho van passar d’alló més bé amb els jocs tradicionals mentre els de Cicle Inicial feien tallers de Carnaval.

A l’escola Vella va resultar una mica complicat fer classe normal amb aquests pentinats!!

I per fi, en arribar la tarda, vam participar a la Rua de Carnaval de l’escola, dedicada enguany a la Festa Major. Bastoners, castellers, diables, Capgrossos, músics i banda de rock vam pujar tots junts cap a l’Escola Vella on vam sentir el pregó i ens vam divertir amb els versots que el Rei Carnestoltes ens va dedicar.

I quin millor final de festa que amb el clàssic berenar de pa amb xocolata!!!

Dimecres de cendra vam baixar a l’escola nova, molt afectats i tristos, a cremar el carnestoltes, després de que al matí els petits enterressin la sardina.

Ara ens queda esperar que torni el Carnestoltes l’any vinent!!