BENVOLGUDES FAMÍLIES

Desitgem que tots i totes hagueu passat un bon estiu i això ens permeti iniciar junts un nou curs amb energies renovades.

Com cada any ens agradaria començar remarcant la importància de la vostra participació per tirar endavant el Projecte Educatiu de l’escola. Només amb la vostra confiança serem capaços d’afrontar un nou curs que, ja des de l’inici, es presenta ple de reptes.

D’entrada hem patit un ajustament de la plantilla que ha passat dels 24 mestres que ens van assignar al juny als 23 que formaran finalment la plantilla. Aquest canvi ha fet variar la planificació en la qual hem treballat durant setmanes i ens condiciona molt a l’hora d’organitzar-nos.

Amb tot l’equip de mestres es manté molt estable i això fa que des del primer dia ens haguem  posat a treballar amb ganes i eficàcia, per consolidar tot el que ha funcionat i continuar millorant en tots aquells aspectes que permetin als alumnes continuar progressant.

També ens han ajustat les hores de vetlladora i de Fisioterapeuta per atendre els alumnes de Necessitats Educatives Especials, però ens han augmentat en un dia al mes l’atenció de l’Equip d’Atenció Psicopedagògica.

Lluny de caure en el desànim l’Equip Directiu està convençut que els i les mestres de l’escola sabran estar a l’alçada de les circumstàncies i amb el vostre suport aconseguirem que tots els i les alumnes del centre gaudeixin d’un gran curs 2014-2015.

I per acabar, encoratjar-vos a compartir amb nosaltres l’educació dels vostres fills i filles.

 

EQUIP DIRECTIU

CURS 2014-2015

CURS 2014-2015

15 de setembre inici de les classes.

Educació Infantil i Cicle Inicial (edifici nou)

Matí                Entrada a les 9:00

Sortida a les 12:30

Tarda              Entrada a les 15:00

Sortida a les 16:30

Cicle Mitjà i Superior (edifici antic)

Matí                 Entrada a les 9:05

Sortida a les 12:35

Tarda              Entrada a les 15:05

Sortida a les 16:35

Una ma de contes TV3

Hola!!
Vam fer un projecte de les sèries de dibuixos animats.
Algunes de les feines van ser: un mural, un foliscopi i un conte com els de “una mà de contes” de TV3.
Ara us explicarem com vam fer l’activitat de “Una mà de contes”: vam fer dibuixos, vam pintar i vam fer moltes coses amb manualitats, també vam utilitzar els ordinadors. Ens va costar bastant.
Per grups o parelles ens vam haver d’ inventar un conte.
Hi havia dos tipus de contes, fets a ma o amb l’ ordinador i ho vam haver de preparar molt bé per gravar després el resultat, ha estat genial!
Així vam fer els nostres contes, esperem que us agradi!!
Els nens i nenes de 4rt.

Contes de 4rt A:

Contes de 4rt B:

Hi ha contes fet amb el programa d’ordinador que no s’han pogut penjar, però estan molt ben fets!!!

I CAMPUS D’ESCACS LIRA VENDRELLENCA

El projecte de la Lira Vendrellenca té com a principal objectiu utilitzar els escacs com a eina per a l’educació i el desenvolupament intel•lectual de nens i joves. Per això compta amb un equip humà amb una gran experiència, que ha educat i ajudat a desenvolupar la seva capacitat intel•lectual a milers de nens i joves durant els últims anys.
Si voleu que el vostre fill rebi classes d’escacs a mans de professionals, estem a disposició d’adaptar-nos a les vostres necessitats. Oferim la possibilitat d’impartir les classes d’escacs a tots els nivells i en qualsevol horari.

Dates i horari: Del 25 al 27 de Juny i del 2 al 4 de Juliol de 16h a 18h.
Lloc: A la seu del Club d’Escacs La Lira Vendrellenca.
Grup: En grups per a nens de primària de 6 a 12 anys.
TEMARI:
- CLASSE TEMÀTICA DE DUES PECES (CAVALL I ALFIL)
- APERTURA
* Domini del centre
* Desenvolupament
- TÀCTICA
* Atac a la descoberta
* Atac doble
* Atracció
- FINALS BÀSICS
* Oposició
* Rei i peó
* Torre i rei
* Regle del quadrat
• PARTIDES RÀPIDES, SEMIRÀPIDES I SIMULTÀNIES.
• CAMPIONAT ESCOLAR PER EQUIPS DEL BAIX PENEDÈS.
Preu: Gratuït per a tots els nens i nenes del Baix Penedès
Inscripcions: Contactar amb Alex Ventura
Telèfon 687500077 o al email alexventura77@gmail.com

MIRALL DE PAU

MIRALL DE PAU

Aquí teniu el vídeo dels alumnes de Cicle Mitjà i Superior cantant la cançó Mirall de pau. Amb aquest gest ens sumem a la iniciativa a favor de l’educació musical a les escoles i instituts Dóna la nota. Esperem que el gaudiu, ben aviat podreu veure els alumnes d’educació Infantil i Cicle Inicial.

HORARI JORNADA INTENSIVA

HORARI JORNADA INTENSIVA

Benvolgudes famílies,

Us recordem que el dilluns 9 de juny i fins el 20 els i les alumnes de l’Escola faran jornada intensiva:

Edifici nou: de 9:00 a 13:00

Edifici antic: de 9:05 a 13:05

El SEP post lectiu de dimarts i dijous de 16:30 a 17:30 acabarà el dijous 5 de juny.

MIRALL DE PAU

Des del CdA Pau Casals estant duent a terme  un projecte on  participarem ja que creiem que la música és un element importantíssim i bàsic per l’educació dels  nostres alumnes.

La nostra intenció és explicar al món, que estimem la música, que és indispensable pel nostre dia a dia, que ens acompanya en molts moments importants de la vida i volem que continuï sent indispensable en l’educació dels nostres infants.

El 6 de juny cantarem  cançó “Mirall de Pau” composada per l’ocasió, simultàniament amb la resta d’escoles i instituts de tot Catalunya.

SOMESCOLA.CAT

De Escola Ull de Vent

MANIFEST SOMESCOLA.CAT

AFIRMEM
• Que considerem l’ensenyament un element clau de país i per això refermem el nostre compromís per una escola catalana, de qualitat, equitativa, que tingui ben present la cohesió social i que tendeixi a l’excel•lència.
• Que les llengües no han de ser mai percebudes com un problema, sinó com una oportunitat. Volem que, en acabar els seus estudis obligatoris, l’alumnat de Catalunya sigui, com a mínim, trilingüe. Això vol dir que sigui competent –i que ho demostri– en català, castellà i una altra llengua estrangera. En el món global en què vivim, el coneixement de llengües ens obre portes i ens fa competitius.
• Que separar l’alumnat de les nostres escoles per raons lingüístiques seria un error pedagògic molt greu que comportaria riscos molt elevats de fractura social.
• Que és al nostre Parlament a qui correspon, d’acord amb les seves competències, dissenyar el model educatiu que es consideri més idoni per assolir els millors resultats i que és al Govern a qui correspon fer complir les lleis del Parlament. Per això, Somescola.cat demana al nostre Govern que no cedeixi en cap dels aspectes que s’expressen al títol II de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), pel que fa a la política lingüística, i li recorda que compta amb el nostre suport per defensar-los.

SUBRATLLEM
• Que l’avantprojecte de la nova Llei d’educació (LOMCE) del ministre Wert és inacceptable a Catalunya perquè proposa una contrareforma educativa retrògrada, recentralitzadora, harmonitzadora, inútil i que no serveix per preparar l’alumnat català per fer front als reptes que la situació actual planteja.
• Que l’avantprojecte de llei esmentat representa una ofensiva global contra la possibilitat d’establir currículums adequats a la nostra realitat, conculca la capacitat del Parlament de Catalunya per decidir sobre el model educatiu i no respecta el que ha legislat el nostre Parlament a partir d’un amplíssim consens polític i social.
• Que l’obsessió malaltissa i preconstitucional del senyor Wert envers la llengua catalana es concreta a equiparar-la a la categoria d’«Especialitat» –al mateix nivell que la tercera llengua estrangera–, anima a obrir definitivament la porta a la segregació de l’alumnat per motius de llengua dintre del mateix centre educatiu i preveu la subvenció de centres de titularitat privada que s’avinguin a fer l’ensenyament en castellà.

EN CONSEQÜÈNCIA
• Somescola.cat manifesta el seu rebuig frontal a aquest projecte de llei (LOMCE) i constata que la gravetat del moment és màxima. Mai ningú no s’havia atrevit a proposar-nos que esborréssim 35 anys d’escola democràtica catalana, avalada i reconeguda com una experiència d’èxit.
• Somescola.cat demana al nostre Govern la màxima contundència en la defensa d’un patrimoni pedagògic que hem construït entre tots.
• Somescola.cat es compromet a continuar treballant units, la societat civil i tots els centres escolars i educatius de Catalunya, en defensa de la nostra escola, que és garantia de futur per als nostres joves i per al país sencer.

PER UN PAÍS DE TOTS, L’ESCOLA EN CATALÀ!

COMENIUS A POLÒNIA

Aquesta setmana quatre mestres i sis alumnes de sisè han viatjat a Polònia dins del projecte Comenius “to read for to love”. De moment s’ho estan passant molt bé, ahir van estar a Varsovia i van visitar el museu de ciència de la ciutat. Esperem que acabin de passar una bona estada. Us deixem unes fotos d’ahir mateix.


 

GUANYADORS CONCURS PER QUÈ M’AGRADA LLEGIR?

Finalment 54 alumnes de l’escola han participat al concurs del Bloc. Gràcies a tots i totes, enhorabona als guanyadors i no patiu si no heu estat els afortunats aviat iniciarem un nou concurs.

La colla dels deu de Joaquim Carbó per Kilian Beltran de 6è A

Zoomwatts!!! de Anna Fité per Liberto de 4t B

El petit drac Coco i les seves aventures de Ingo Siegner per Myriam Alcázar de 1r B

PORTADA DE LA REVISTA FONTISSA

 

Aquest any la revista de la nostra escola es publicarà de forma virtual. Per aquest motiu us volem demanar que ens ajudeu a realitzar la portada de la revista. Per tal de presentar-nos les vostres propostes cal que tingueu en compte:

  • La portada l’ha de dissenyar un o una alumna de l’escola.
  • Es pot utilitzar qualsevol programa i es poden escanejar parts de la mateixa.
  • Els treballs presentats han de ser originals i no contenir imatges amb copyright.
  • Cal que hi aparegui el nom de la revista; FRONTISSA revista escolar de l’escola Ull de Vent, el curs; 2013-2014 i el número de la revista; 14
  • Caldrà presentar els arxius de les portades abans del 6 de juny al tutor en format PDF i mida DIN A4. O enviar-lo a: blocescolaulldevent@gmail.com 

 L’alumna que resulti escollida guanyarà una memòria USB.

Molta sort i esperem els vostres treballs.

AMPA: EXHIBICIÓ D’ACTIVITATS DE FINAL DE CURS

L’AMPA de l’escola organitza una exhibició de final de curs de les activitats que ha portat a terme, coincidint amb el final de les activitats.
EL DIA 3O DE MAIG podrem veure:
- Representació de l’obra de teatre “ÀNGELS I DIMONIS” a la Societat
Cultural a partir de les 19h.
- Exhibició de rítmica al gimnàs de l’escola nova, a partir de les 19h.
- Exhibició de funki al gimnàs de l’escola nova, a partir de les 19.30h.
EL DIA 2 DE JUNY A LES 17.30H. faran portes obertes de l’activitat d’anglès.

GIMCANA DE MESURES

Les mesures formen part del nostre dia a dia. És per això que enguany, a 3r hem decidit treballar-les fent una gimcana. Per grups hem mesurat des de quant fa el contorn del nostre cap, quin és el nostre pes, la capacitat d’un pot de pintura, l’alçada d’una porteria, la temperatura exterior… fins quant de temps necessitem per llegir quatre línies.. A partir de tot això hem anat coneixent els instruments de mesura amb les unitats que més s’utilitzen i com es fan servir.

Escoles verdes

Benvolgudes famílies,

Com ja sabeu el nostre Centre forma part del Projecte Escoles Verdes i una actuació que desenvolupem al llarg del curs és l’hort ecològic conjuntament amb jardineria.

És per aquest motiu que muntarem una paradeta, el proper dijous 29 de Maig al migdia a la porta principal de l’edifici nou, amb treballs fets pels nens de Cicle Inicial per recollir diners que es reinvertiran en comprar una petita tanca pel jardí de darrera P3, on hem plantat un cep de raïm negre i un de raïm blanc (moscatell) .

Desitgem que us agradin !!

COMISSIÓ ESCOLES VERDES

 

De escola verda

Pom de dalt 3 de vuit

Aquest divendres 23 de maig les Jornades Culturals de la nostra escola seran notícia a la secció Pom de dalt del setmanari comarcal el 3 de vuit. En aquest article hi podreu llegir un resum d’algunes de les activitats i les fotografies més representatives dels diferents actes.