BENVINGUTS AL BLOG DE LA BIBLIOTECA

Destacades

Hola a tothom!

Aquest és el blog de la biblioteca i serveix per:

  • Donar a conéixer el funcionament de la nostra biblioteca: espai, activitats, recomanacions, visites, xerrades,…
  • Perquè ens ajudeu a millorar-la amb suggeriments i idees noves
  • I sobretot, sobretot per contagiar-vos el cuquet de la lectura

                                                               

Ens cauen les dents…

Fa unes setmanes vam fer una activitat per treballar el gust per la lectura a Cicle Inicial.

Els nens i nenes de segon vam llegir el llibre “El Ratolí Pérez” de Montserrat Balada, ja que ens cauen les dents i volíem conèixer la història del ratolinet que ens visita a les nits quan ens fem grans.

També ens vam fabricar una capseta màgica on guardar les nostres dents per posar-les sota el coixí.

Aquí teniu unes imatges de l’activitat!


INTERCANVI DE LLIBRES

Entre la festa de Sant Jordi  i la Setmana Cultural, els nens i nenes de Cicle Mitjà i Superior han realitzat un intercanvi de llibres.

Aquesta activitat ha fet possible que els alumnes portessin algun llibre que tinguessin a casa llegit, repetit o abandonat, clar, en bon estat i el portessin a l’escola per bescanviar-lo per un altre.

Per cada llibre que s’entregava, se li lliurava un tiquet. Llavors, aquest tiquet es canviava pel llibre escollit.

Una anècdota que ens ha passat és que un nen ens deia que aquell llibre que havia donat, li tornessin després.

Costa desprendre’s de les coses. Als nens i també als adults.


JA ARRIBA!!!

Ja gairebé és aquí el dia de Sant Jordi!

De moment, ja tenim a punt l’exposició temàtica de llibres de Sant Jordi al vestíbul de l’escola perquè totes les classes la puguin visitar i conèixer diferents dracs, princeses i princeps i fins i tot històries de Sant Jordi amb personatges i finals diferents.

Esperem que tothom en gaudeixi molt!


Exposició d’aquarel·les de l’Oliver Jeffers

Com ja us vam explicar els i les alumnes de 2n curs estan coneixent l’autor Oliver Jeffers a les estones de lectura en anglès. Els seus llibres són molt interessants, adequats a l’edat i a més a més molt bonics visualment. És per això que després de llegir-ne quatre hem dedicat una estona a fer un dibuix d’aquella imatge dels contes que més ens ha agradat.

Sembla que a molts alumnes els va commoure l’abraçada entre el pingüí i el nen de “Lost and found” quan es retroben al Pol Nord però també hi ha dibuixos d’altres contes que han quedat preciosos.

Aquí us en deixem una petita mostra i si voleu podeu visitar l’exposició a l’edifici nou.


RECOMANACIONS DE LLIBRES PER SANT JORDI

Us deixem a la vostra disposició les recomanacions que ha fet l’Associació de mestres Rosa Sensat per aquest Sant Jordi. Hi podreu trobar llibres per a totes les edats i també alguns llibres de coneixements i de poesia.

El Garbell 13

Esperem que trobeu en aquesta guia algun llibre que us agradi o alguna idea pel dia de Sant Jordi.

A gaudir de la lectura!!! 😉

 

INTERCANVI DE LLIBRES PER SANT JORDI

S’acosta Sant Jordi i a l’escola ja estem preparant l’INTERCANVI DE LLIBRES.

Des del 3 fins al 13 d’abril teniu temps per anar buscant llibres que els vostres fills i filles tenen a casa i que ja no els criden l’atenció o que ja se’ls ha llegit, per portar-los a l’escola i intercanviar-los. Els llibres han d’estar en perfecte estat de conservació i no poden ser llibres de text. Han de ser llibres atractius per a qualsevol nen/a de la mateixa edat que el vostre fill/a. S’acceptarà un màxim de 4 llibres per alumne. Si els llibres estan en condicions de ser exposats i són adequats a nens i nenes de l’edat del vostre fill/a s’entregarà un “VAL PER UN LLIBRE”  per cadascun dels llibres portats.

Si el vostre fill/a és d’educació infantil (P3, P4 o P5) cal que porteu els llibres vosaltres mateixos a la secretaria de l’escola, en horari de 9h a 10h o de 12:30h a 13:30h (els dimecres o els divendres). El dimecres dia 18 a les 12.30h hi haurà la parada d’intercanvi de llibres i haureu d’acompanyar als vostres fills/es a visitar-la per agafar llibres nous.

Si el vostre fill/a és de cicle inicial (1r o 2n) ha de portar-los directament al seu tutor/a que li farà entrega dels vals. El dimecres dia 18 a les 12.30h hi haurà la parada d’intercanvi de llibres i haureu d’acompanyar als vostres fills/es a visitar-la per agafar llibres nous. 

Si el vostre fill/a és de cicle mitjà o superior (3r, 4t, 5è o 6è) també ha de portar-los directament al seu tutor/a que li farà entrega dels vals. Amb tots els llibres recollits es farà una parada que podran visitar amb els tutors/es el dimecres 18 d’abril.

No perdeu els vals ja que no se’n podrà escollir cap sense el val.

Moltes gràcies,

 

La comissió de la biblioteca escolar

LECTURA EN VEU ALTA

Durant aquest curs els nens i nenes de 1r se’ls estan llegint dos llibres, El màgic d’Oz de L. Frank Baum, en català, i Los Cretinos de Roald Dahl, en castellà.
Cada setmana es llegeix un capítol, i ja falta poc per acabar-ne la lectura.
Quan l’acabem veurem la pel•lícula El mago de Oz, un musical fantàstic de l’any 1939 produïda per la Metro Goldwyn Mayer.
Sembla que a tots els nens els estan agradant molt les lectures i estan emocionats per saber com acaben les històries!

 


DIBUIXEM UN PERSONATGE A P4

ELS NENS I LES NENES DE P4 HAN FET UNA ACTIVITAT D’ANIMACIÓ A LA LECTURA: “DIBUIXEM UN PERSONATGE”

ELS LLIBRES OFEREIXEN LA POSSIBILITAT DE JUGAR AMB ELS PERSONATGES. LA IL·LUSTRACIÓ ÉS LA PRIMERA LECTURA QUE FAN ELS NENS I LES NENES I ÉS UN BON RECURS.

A LA CLASSE HEM EXPLICAT EL CONTE TRADICIONAL “LA BLANCANEU”, I ELS ALUMNES HAN BUSCAT ALTRES CONTES DE BLANCANEU PER IDENTIFICAR LA PROTAGONISTA I OBSERVAR LES DIFERENTS MANERES COM ELS IL·LUSTRADORS DIBUIXEN A UN MATEIX PERSONATGE. ENTRE TOTS HAN VIST LES SEMBLANCES I LES DIFERÈNCIES.

A CONTINUACIÓ CADA NEN HA DIBUIXAT LA SEVA BLANCANEU EN UN FULL I AQUESTES SÓN LES IMATGES DEL RESULTAT.

LES TROBEU BONIQUES?


ELS NENS I NENES DE P3 VISITEM L’EXPOSICIÓ TEMÀTICA DE CARNAVAL!!!

Els nens i nenes de P3 vam visitar i gaudir del recull de contes que des de la Biblioteca escolar van seleccionar, tots ells sobre el tema del carnaval.

També ens vam poder disfressar i així passar una bona estona de lectura.

Aquest tipus d’activitats permeten crear un ambient lector en el centre i fer de la lectura un acte social i públic.


Recomanacions de 6è

Els nens i nenes de 6è estem molt engrescats amb la lectura. Estem descobrint un munt de llibres interessants gràcies a les recomanacions dels companys!

Algunes de les que més ens han agradat són aquestes:Esperem que us agradin!