BENVINGUTS AL BLOG DE LA BIBLIOTECA

Destacades

Hola a tothom!

Iniciem aquest blog per:

  • Donar a conéixer el funcionament de la nostra biblioteca: espai, activitats, recomanacions, visites, xerrades,…
  • Perquè ens ajudeu a millorar-la amb suggeriments i idees noves
  • I sobretot, sobretot per contagiar-vos el cuquet de la lectura

                                                               BLANC Y NEGRE PEUCOIX

S’ha acabat l’escola!!! Recomanacions infantils i juvenils per l’estiu.

El Grup de Ressenyes de Biblioteques de Barcelona ha elaborat un post amb lectures recomanades per aquest estiu.
Quan arriba l’estiu tenim molt de temps i és un bon moment per aprofitar i gaudir d’una bona lectura. Aquí hi trobareu lectures pels més petits de la casa, pels qui comencen a llegir i pels qui volen gaudir d’una bona novel·la juvenil. Per riure, per aprendre, per passar una bona estona… Lectures fresques i amb molt de ritme.

S’HA ACABAT L’ESCOLA

Els de 5è recomanem…

Aquesta setmana, els nens i nenes de la classe de 5è us volem recomanar un àlbum il·lustrat i un conte que ens han agradat molt. Són prou diferents entre ells, però amb tots dos hem gaudit molt!

El hilo de la vida (Davide Cali i Serge Blach): És un llibre il·lustrat petit, de dibuixos molt senzills en el que només es veu en color un fil vermell. El protagonista és un nen que va creixent i li van passant coses pròpies de cada etapa de la vida. Aqust llibre ens ha emocionat molt… algú fins i tot va plorar! En vam parlar molt després, de tot el que sortia a l’àlbum… Hi havia tantes coses que ens havíen passat a nosaltres també!

El Rei del cul vermell (Carles Arbat):És un llibre amb uns dibuixos molt acolorits i divertits. De fet, tot el llibre és de riure. Ens ho hem passat genial amb ell, ja que li passen unes coses, al pobre rei…!!! El recomanem a tothom que tingui bon humor i li agradi riure!

DONACIÓ DE LLIBRES

La Biblioteca Pública Municipal de la Bisbal del Penedès ha entrat a formar part de la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat i ens ha fet donació d’una bona quantitat de llibres que no podien ser donats d’alta al catàleg de la nova Xarxa.

Amb aquesta donació hem pogut ampliar i renovar el fons bibliogràfic de la nostra biblioteca escolar Peucoix. Aquests llibres s’han distribuit bàsicament a les biblioteques d’aula de cada classe.

Moltes gràcies a l’Ajuntament per pensar amb nosaltres!!!

Aquí teniu una petita mostra.

 

POEMES A CICLE INICIAL

A Cicle inicial estem treballant poemes d’emocions, d’animals, de menjar, d’oficis, d’estacions….

Els llegim,  parlem del que diuen, comentem les imatges, parlem del poeta i de l’il.lustrador, …  I el poema que ens agrada més el memoritzem.

Aquí podeu veure els nens i nenes de 1r.A recitant.

Àlbums il·lustrats a 6èB

A la classe de 6è B hem estat aquests dies llegint un àlbum il·lustrat. Sabeu què és això? Doncs …. és un llibre en el qual són tan importants les il·lustracions com el text. L’àlbum que hem llegit es diu Salva’t Elies i tracta sobre les penalitats d’un nen jueu a la Segona Guerra Mundial.

El llibre ha servit per fer-nos moltes preguntes sobre la Segona Guerra Mundial i sobre la crueltat del nazisme. Ara el tenim a la nostra disposició a la classe per si volem fer una lectura individual.