EXPOSICIÓ A CAN RAMIS

 NO T’HO POTS PERDRE!

Del 2 al 24 de juliol

 ➡ de l’alumna de 3r d’ESO de La Tordera: 

AINHOA PÉREZ

IMG-20160623-WA0001

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PROJECTE D’ARTS ESCÈNIQUES – CICLE SUPERIOR

arts escèniques 1Els passats 27 i 28 de maig, els/les alumnes de Cicle superior de primària van representar l’obra de teatre QUI ÉS ALÍCIA? al Teatre Ateneu de Sant Celoni.

Aquesta mostra va ser el resultat del Projecte d’Arts Escèniques portat a terme durant  el curs, en el qual van treballar barrejats els dos cursos de 5è i de 6è.

Els alumnes de tot el cicle estaven organitzats en diferents grups de treball: PRODUCCIÓ, encarregats del vestuari, de l’escenografia i atrezzo, i dels efectes de llum i de so; el grup de CIRC, que va participar a diferents escenes fent malabars amb pals i plats xinesos, boles, carioques i van fer figures humanes; el grup de DANSA, que va crear diverses coreografies que formaven part de la història narrada; i el grup de TEATRE,  que va ser el fil conductor de la posada en escena.

arts escèniques 2QUI ÉS ALÍCIA? narrava les aventures d’una nena, l’Alícia, que comença a patir molts canvis i descobreix que s’està fent gran. Els alumnes, que es van veure identificats amb el personatge en aquests canvis, van saber interpretar l’obra fantàsticament. Les famílies, i abans la resta de companys de primària, van gaudir d’una sessió de teatre ben amena i van aplaudir molt.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

MANIFEST DE SUPORT ALS REFUGIATS PER PART DELS ALUMNES

“El món no està en perill per les males persones sinó per aquelles que permeten la maldat”. (Einstein)

DSC_0076

Els alumnes de 3r d’ESO del nostre Institut Escola es van presentar a l’Ajuntament de Sant Celoni per llegir un manifest que havien escrit en suport als refugiats sirians.

Podeu llegir aquí el seu article: MANIFEST DE TERCER D’ESO DE LA TORDERA

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ROBOTSENY AMB 1r D’ESO

IMG-20160609-WA0000

LA TORDERA, PREMI AL MILLOR STAND AMB:

“ENLLAÇ DEL CARRIL BICI DE PALAU A SANT CELONI”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PRIMERES INSTANTÀNIES DES DE LA CATIFA VERMELLA

 

ÚLTIM CURSsegurates

PROFESSORAT

presentadors

CANTANTS

CANTANTS 2

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ÒSCARS 2016

20160607_200039Tots els alumnes d’ESO han rebut una simpàtica invitació per al proper dijous 9 de juny. Es tracta d’una invitació a la GALA DELS OSCARS 2016 de La Tordera. Des de l’àrea de Visual i Plàstica, s’han estat treballant a tots els cursos d’ESO l’edició de vídeo i la creació de curtmetratges. Amb totes les produccions, s’ha pensat a muntar una gala final amb nominats, jurat, estatuetes… i també actuacions en directe de cantants famosos i molt coneguts per a tots 😉 . La gala serà presentada per alumnes de 4t d’ESO. Molt important! Per poder assistir-hi, cal anar vestit per a l’ocasió i presentar la invitació a l’entrada, abans de trepitjar la catifa vermella i fotografiar-se davant dels paparazzi. Els “segurates” només deixaran entrar amb invitació i els “barman” oferiran les consumicions a la barra del bar que es trobarà a la rambla: còctels sense alcohol i un munt de sorpreses més.

NOMINACIONS AL MILLOR GUIÓ, ACTOR, ACTRIU, EDICIÓ, DIRECTOR/A, HARLEM SHAKE, VINE, MÀGIA AUDIVISUAL, VÍDEO D’HUMOR, EN LLENGUA ESTRANGERA, TUTORIAL, VIDEOCLIP, TRÀILER, ANIMACIÓ…

IMG_1348

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CANTÀNIA 2016 AMB 4t DE PRIMÀRIA

cantàniacantània 2Dissabte 11 de juny, a les 12 h., a l’Auditori de Granollers, amb els alumnes de 4t de Primària. ➡ Cliqueu la imatge per sentir les cançons que han preparat a classe de Música.

EL PROJECTE.
cantania_2016_web

Publicat dins de General | Deixa un comentari

2n D’ESO A FRANÇA

IMG-20160604-WA0010

Dues fantàstiques jornades a Montpellier i Nîmes amb els alumnes de 2n d’ESO. Els passats 2 i 3 de juny, els alumnes de 2n d’ESO van poder visitar les dues ciutats gal·les: l’arc de triomf, els banys jueus, la primera facultat de medicina d’Europa, l’amfiteatre millor conservat del món… Els alumnes d’opció Llengua francesa van poder posar en pràctica els seus coneixements amb la visita guiada que van fer en francès.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

AGENDA JUNY ’16

10596139-cartoon-funny-eyes-cartoons-cartoon-cuteJa podeu consultar el mes de JUNY a la pestanya superior “Agenda“.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LA TORDERADA

➡ CLIQUEU PER LLEGIR EL PROGRAMA.

cartell

Publicat dins de General | Deixa un comentari

BATXILLERATS

batx-internacional_carrussel➡ Per al proper curs 2016/2017, l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona ofereix 12 places de Batxillerat Internacional (IB). Per poder optar a una de les places, cal presentar-se a exàmens de Matemàtiques, Llengua i Física d’alt nivell. Posteriorment, té lloc una entrevista personal, per acabar de fer la selecció. L’IB és un batxillerat de doble titulació. En finalitzar el batxillerat, els alumnes es presenten tant a les proves de la selectivitat com als exàmens externs del batxillerat internacional per obtenir el diploma. El programa és exigent i reconegut per moltes universitats d’arreu del món.

L’alumna de 4t d’ESO, VINYET COSTA, ha estat seleccionada per a una plaça de Batxillerat Internacional.

batxibacc00➡ Per al proper curs 2016/2017, l’Institut Celestí Bellera de Granollers ofereix 7 places, per a alumnes de fora del seu centre, de Batxillerat artístic, modalitat escènic. El Bellera dóna opció a accedir a aquestes 7 places des del programa Batxibacc. El programa Batxibacc permet als alumnes de batxillerat d’obtenir la doble titulació batxillerat – baccalauréat, cursant un terç de l’horari en llengua francesa i aprovant una prova externa al final dels estudis. Per accedir a aquest programa hi ha dos requisits bàsics: un expedient acadèmic notable/excel·lent a l’ESO i superar les proves de nivell B1 en llengua francesa.

Els alumnes JAN PONS i NOEMÍ FIDEL de 4t d’ESO han superat les proves i han estat admesos al Batxibacc, itinerari artístic-escènic.

➡ L’Institut Manuel Raspall de Cardedeu ofereix, per al proper curs 2016/2017, 15 places per al programa Batxibacc. Per poder-hi optar, cal tenir un expedient notable/excel·lent d’ESO i superar la prova de nivell B1 de llengua francesa.

Les alumnes MARTA PASCUAL i SOFIA GARCIA de 4t d’ESO han superat les proves i han estat admeses al programa Batxibacc, itinerari social.

MOLTES FELICITATS I MOLTA SORT EN AQUEST FUTUR PRÒXIM!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PROVES CANGUR 2016

logocangur2016petitCom en els darrers cursos, la Tordera ha participat novament a  les Proves Cangur, organitzades per la Societat Catalana de Matemàtiques. Per aquest 2016, però, hi ha hagut novetats. La convocatòria s’ha obert a tots els cursos a partir de Cicle superior de Primària. A la Tordera, s’hi han presentat els alumnes de 5è de Primària i els de 1r, 3r i 4t d’ESO. Així, el passat dijous 7 d’abril es van passar les proves als alumnes, que després va recollir el CRP.

L’experiència, independentment de la classificació final, és molt enriquidora i permet a l’alumne/a de plantejar-se nous reptes i buscar solucions a problemes de lògica matemàtica que no són gens evidents.  ➡ Cliqueu la imatge per llegir els enunciats dels exàmens.

Estem molt orgullosos de la participació de tots ells i elles, i els animem a presentar-se en les properes edicions on, de ben segur, els resultats encara seran millors!!

Dels 12.329 alumnes que es van presentar a les proves de 5è de Primària de Catalunya, Andorra i Catalunya Nord, s’han classificat amb excel·lents resultats: en ROC JUBANY i la BERTA ESPAÑA, ambdós a la posició 779, i la BERTA TWOSE, a la posició 1.205.

A 1r d’ESO, l’ANEL SULJIC a la posició 1.712 de 16.761 participants.

A 3r d’ESO, la SOPHIE SCEATS, en MARIO BONACHEA i l’ALBA ESPAÑA, a les posicions 237, 511 i 1.354, respectivament, de 15.130 participants.

I, finalment, a 4t d’ESO, la VINYET COSTA, a la posició 151 de 8.853 participants.

Tots ells estan entre el 1,7% i el 10% amb millors resultats de la seva categoria.

IMG-20160523-WA0000

Publicat dins de General | Deixa un comentari

NEVA POL·LEN!!

pol·lenCom porta fent els darrers anys, per aquesta època, els nivells de pol·len s’han disparat. La gran quantitat acumulada a l’aire fa que es puguin produir més reaccions al·lèrgiques. El pol·len és el segon element que causa més al·lèrgies a la població, després dels àcars de la pols.

És a la primavera quan hi ha més pol·linització de plantes diverses. Les darreres pluges han fet que els nivells de pol·len d’ara siguin molt alts, arribant a un nivell de 4 (de 0 a 4) en el cas de la parietària, del plàtan, del pollancre o de l’olivera.

Es recomana precaució per evitar els molestos símptomes al·lèrgics, que varien segons l’òrgan afectat. Si afecten els ulls i el nas, es produeix una conjuntivitis i una rinitis, amb molèsties com llagrimeig, picor d’ulls i nas, esternuts, mucositat i nas tapat. Si la reacció es produeix en el bronqui, es pot produir asma bronquial, amb tos, xiulets i ofec. A la pell es produeixen urticàries. Si afecta tot l’organisme, es pot desenvolupar una reacció més greu.

Per pal·liar els símptomes del dia a dia, s’han d’evitar les zones amb més pol·len, posar-se ulleres de sol i, en alguns casos, mascareta. Si les molèsties són fortes i persistents, cal visitar el metge.

Existeix una aplicació per a mòbils Al K. Polen, que informa dels nivells de pòl·lens i espores de Catalunya. L’usuari pot seleccionar el tipus de pol·len i veure en pantalla el nivell actual. Per comprovar la precisió de la informació, un mapa mostra la distància que separa l’usuari de l’estació de captació de dades més propera.

El Punt d’Informació Aerobiològica, de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya, informa setmanalment de l’estat actual dels nivells de pòl·lens al·lergògens i també ofereix la predicció de futur: http://lap.uab.cat/aerobiologia/ca/forecast/catalunya

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ACTIVITATS ESTIU 2016

S’han repartit ja per les classes les guies amb les activitats per aquest estiu 2016 de Sant Celoni i de Santa Maria de Palautordera.

Trobareu aquí: 

1) Cartell informatiu sobre les beques per a les famílies empadronades a Santa Maria de Palautordera: cartell informatiu

2) Pàgina de consulta de les beques per a les famílies empadronades a Sant Celoni: http://www.santceloni.cat/11365

casal estiu sant celoni

guia activitats estiu palau

Publicat dins de General | Deixa un comentari

AIDA FERNÁNDEZ, PREMIADA AL SALÓ DEL CÒMIC ’16

DSC02461

L’alumna de 4t d’ESO, Aida Fernández, guanyadora del segon premi a la final del V Concurs escolar Historietes sobre rodes al Saló del Còmic de Barcelona 2016. Moltíssimes felicitats, Aida!!

Alumnes finalistes

 ➡ Notícia als diaris locals.

Publicat dins de General | 1 comentari