RECUPERACIONS SETEMBRE – ESO

RECUPERACIONS(Cliqueu per consultar el calendari d’exàmens de setembre – Secundària)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

INFORMACIÓ PER A LES FAMÍLIES AMB ALUMNES A L’ESO

logo copia

Benvolgudes famílies,

Us comuniquem que, degut a una millora  en l’organització interna, el proper curs  2016-2017 hi haurà una modificació en l’horari escolar de secundària a la franja del migdia.

Els dilluns, l’hora de finalització de les classes a secundària  serà a les 14h i els dimecres, a les 15h.

El servei de menjador restarà a la disposició d’aquells alumnes que en facin ús, per qualsevol aclariment dirigiu-vos a la persona de contacte d’aquest servei.

La resta de l’horari d’entrada i sortida es manté sense cap modificació.

Cordialment,

Equip directiu

Institut Escola la Tordera

Publicat dins de General | Deixa un comentari

REUNIONS DE PARES CURS 2016 / 2017

REUNIONS ➡ A partir del 9 de setembre, podreu consultar els tutors/es dels vostres fills/es i les informacions bàsiques d’inici de curs en aquest bloc.

EL CURS ESCOLAR COMENÇARÀ EL 12 DE SETEMBRE PER ALS ALUMNES D’INFANTIL I PRIMÀRIA I EL 14 DE SETEMBRE PER ALS ALUMNES D’ESO.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CALENDARI CURS 2016/2017

INFORMA'T

calendari 20162017 IE la Tordera

Publicat dins de General | Deixa un comentari

BIBLIOESTIU 2016

biblio-logoAQUEST ESTIU, LLEGIR TÉ PREMI!

Biblioestiu 10-16 és una plataforma en línia que permet certificar la lectura lliure i obtenir premis llegint els llibres que el lector escull. Adreçat als nois i noies de 10 a 16 anys i a les seves famílies, Biblioestiu vol promoure la lectura a l’estiu.

  • Catàleg de propostes de lectura en català i en castellà apropiades per a cada edat.
  • Des de clàssics a les darreres novetats de la literatura juvenil.
  • Amb qüestionaris de comprensió lectora per capítols que proporcionen punts en resoldre’ls.
  • Punts que es bescanvien per premis: complements per l’avatar, e-books, entrades de cinema, etc.

COM FUNCIONA?

Inscriu-te a www.biblioestiu.cat, apartat Biblioestiu 10-16. Accedeix i configura el teu avatar inicial. Escull un llibre del catàleg. Cerca el llibre a la teva biblioteca o llibreria. Llegeix el primer capítol. Respon els qüestionaris del llibre. Obtindràs punts, bescanvia’ls per premis. Continua llegint.

Amb la col·laboració de Biblioteques Públiques de Catalunya, Legiland Club i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LLIBRES PER A L’ESTIU

cuques mirant els núvols ciència optimista mites grecs ríos sonríe

¡SONRÍE! de Raina Telgemeier. Ed. Maeva. Novel·la gràfica per a joves que explica de manera divertida la història de Raina, d’11 anys, i el seu pas de nena a adolescent. La Raina es trenca les dents del davant i això l’obliga a passar per un munt de visites a dentistes, en un moment de transició: el pas de l’escola a l’institut.

10 RÍOS QUE TRANSFORMARON EL MUNDO de Marilee Peters i Rosen Kim. Ed. Siruela. Aquest llibre parla de deu rius i deu històries que hi estan relacionades, cosa que fa adonar-nos de la seva importància per a la història i la cultura dels pobles, i per a la vida dels éssers humans en general.

EL GRAN LLIBRE DELS MITES GRECS d’Eric Kimmel i Pep Montserrat. Ed. Estrella Polar. Les dotze històries més conegudes de la mitologia grega, relatades en un llenguatge accessible per als lectors d’avui dia. Magnífiques il·lustracions de Pep Montserrat.

CIÈNCIA OPTIMISTA de Josep Maria Mainat. Ed. Rosa dels vents. Les cèl·lules mare, la intel·ligència artificial, la realitat virtual… En un segle en què el creixement tecnològic ens sorprèn contínuament, l’autor ens posa al dia del que la ciència està fent ara mateix per nosaltres i de com revolucionarà la nostra vida en un futur no molt llunyà.

MIRANT ELS NÚVOLS de Mònica Usart i Roser Calafell. Ed. La Galera. Torna en Berenguer per explicar-nos què són els núvols. Com es formen, quants n’hi ha, quins efectes òptics produeixen… Per als petits curiosos.

EL GRAN LLIBRE DE LES CUQUES de Yuval Zommer. Ed. Joventut. Llibre adreçat a tots els lectors curiosos, grans i petits, que vulguin endinsar-se en el món dels insectes i descobrir coses sobre aquestes petites bestioles. Un excel·lent llibre de coneixements entomològics.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LA QUÍMICA ÉS DIVERTIDA

Alumnes de 3r d’ESO han pintat aquest estiu el mòdul del laboratori amb la taula periòdica perquè… qui diu que la Química no pot ser divertida? La María José, professora de Física i Química del nostre Institut Escola, va pensar que era una manera molt amena de memoritzar el centenar d’elements que composen la taula. Avancem que tenen més idees “químiques” per acolorir els mòduls aquest 2016/2017 però això és una sorpresa.

20160630_120617

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Júlia Lorente guanya el premi al dibuix més creatiu

20160601_111535

Júlia Lorente, de 2n d’ESO, guanya el premi al dibuix més creatiu en el concurs de dibuix que es va dur a terme el 31 de maig en motiu del Dia Mundial sense Tabac i que organitza l’Ajuntament de Sant Celoni i el Centre d’Atenció Primària. 

El concurs permet dur a terme una exposició a l’entrada del CAP, per tal de conscienciar la ciutadania dels efectes nocius del tabac i de l’addicció que aquest genera, tot reivindicant una vida sana. 

La Júlia va rebre el premi de mans de les representants del concurs, una motxilla escolar ben bonica. Felicitats!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

1R D’ESO ENS FA ARRIBAR L’ÚLTIM SOROLL D’ESCOLA D’AQUEST CURS

soroll d'escola

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CASAL D’ESTIU 2016

casal 1casal casal 2

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EXPOSICIÓ A CAN RAMIS

 NO T’HO POTS PERDRE!

Del 2 al 24 de juliol

 ➡ de l’alumna de 3r d’ESO de La Tordera: 

AINHOA PÉREZ

IMG-20160623-WA0001

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PROJECTE D’ARTS ESCÈNIQUES – CICLE SUPERIOR


Els passats 27 i 28 de maig, els/les alumnes de Cicle superior de primària van representar l’obra de teatre QUI ÉS ALÍCIA? al Teatre Ateneu de Sant Celoni.

Aquesta mostra va ser el resultat del Projecte d’Arts Escèniques portat a terme durant  el curs, en el qual van treballar barrejats els dos cursos de 5è i de 6è.

Els alumnes de tot el cicle estaven organitzats en diferents grups de treball: PRODUCCIÓ, encarregats del vestuari, de l’escenografia i atrezzo, i dels efectes de llum i de so; el grup de CIRC, que va participar a diferents escenes fent malabars amb pals i plats xinesos, boles, carioques i van fer figures humanes; el grup de DANSA, que va crear diverses coreografies que formaven part de la història narrada; i el grup de TEATRE,  que va ser el fil conductor de la posada en escena.

QUI ÉS ALÍCIA? narrava les aventures d’una nena, l’Alícia, que comença a patir molts canvis i descobreix que s’està fent gran. Els alumnes, que es van veure identificats amb el personatge en aquests canvis, van saber interpretar l’obra fantàsticament. Les famílies, i abans la resta de companys de primària, van gaudir d’una sessió de teatre ben amena i van aplaudir molt.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

MANIFEST DE SUPORT ALS REFUGIATS PER PART DELS ALUMNES

“El món no està en perill per les males persones sinó per aquelles que permeten la maldat”. (Einstein)

DSC_0076

Els alumnes de 3r d’ESO del nostre Institut Escola es van presentar a l’Ajuntament de Sant Celoni per llegir un manifest que havien escrit en suport als refugiats sirians.

Podeu llegir aquí el seu article: MANIFEST DE TERCER D’ESO DE LA TORDERA

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ROBOTSENY AMB 1r D’ESO

IMG-20160609-WA0000

LA TORDERA, PREMI AL MILLOR STAND AMB:

“ENLLAÇ DEL CARRIL BICI DE PALAU A SANT CELONI”

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PRIMERES INSTANTÀNIES DES DE LA CATIFA VERMELLA

 

ÚLTIM CURSsegurates

PROFESSORAT

presentadors

CANTANTS

CANTANTS 2

Publicat dins de General | Deixa un comentari