IV FIRA TASTET DE CIÈNCIA

uest any a l’escola hem pogut gaudir d’un aula de ciències. L’ús regular d’aquest espai facilita l’aplicació del mètode científic d’una manera més sistemàtica, consolidant el camí cap a l’experimentació, la manipulació i un aprenentatge més significatiu i competencial de l’àmbit científic.

Tot això ajuda als alumnes a ser més crítics, a mirar-se el món que l’envolta amb més curiositat i a aprendre a investigar.

Aquest curs és el segon que hem participat a la  Fira Tastet de Ciència, que organitza el CRP del Baix Camp a la ciutat de Reus. Hem compartit amb el públic diferents projectes i activitats científiques que hem realitzat a l’Aula de Ciències durant aquest curs.

Els nens i nenes de Cicle Inicial vam presentar diferents activitats realitzades dins del projecte de la Terra i el Sistema Solar. Van presentar dos lapbooks, un sobre experiments realitzats a l’escola  (moviments de la Terra i les seves conseqüències, les fases de la lluna i els eclipsis), i un altre sobre continguts apresos. A banda van portar una maqueta sobre el sistema solar, un joc per aprendre les constel·lacions i una maqueta sobre el sistema locomotor.

Els alumnes de Cicle Mitjà, van presentar diferents maquetes, sobre les parts de la planta i la flor, maqueta de l’aparell digestiu i maqueta sobre el cicle de l’aigua. Els nens de 4t van explicar al públic, en anglès, l’experiment sobre el cycle water que van realitzar a la classe.

I els més grans de l’escola, els de Cicle Superior, van presentar dues activitats  molt diferents:els alumnes de 5è diferents jocs matemàtics que fan pensar i  compartir i els alumnes de 6è un pulsòmetre elaborat per ells.

Aquest any, de nou, vam oferir al públic l’oportunitat de mirar i llegir contes científics en el nostre espai de Bibliociència.

Va ser una tarda molt especial! Continuarem experimentant ja que com va dir el nostre amic Thomas Alba Edison “No he fracassat. He trobat 10 mil solucions que no funcionen”.

https://goo.gl/photos/HM7Xwf3HzJuFvQkn7

TROBADA DE CORALS DE TARRAGONA

El passat dissabte 6 de maig la Coral Bufanotes va participar en la Trobada de Corals de Primària de Tarragona.

Va ser un matí molt bonic al llarg del qual vam  compartir i gaudir de les interpretacions de cançons amb companys de moltes altres escoles de la província amb qui ens anem trobant any rera any.

Els Bufanotes ho van fer realment bé. Moltes felicitats!!!

https://goo.gl/photos/vphRFEtto3AeXYTQ8

EXPOSICIÓ “L’ESCOLA FA 100 ANYS!”

Amb motiu del centenari de l’escola, el dimecres 10 de maig vam inaugurar l’exposició “L’escola fa 100 anys!” a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus.
La xerrada d’obertura, “Què vol dir innovar en educació?”, va anar a càrrec de la Doctora el Filosofia i Ciències de l’Educació Olga Esteve, que ens va aclarir el terme “innovar” i ens va parlar de la importància de com i perquè fer-ho a l’escola.
Pel que fa a l’exposció, podeu gaudir fins el 6 de juny d’un recull de documents, fotografies i altres objectes i materials relacionats amb la vida de l’escola al llarg dels darrers 100 anys, amb especial atenció a les activitats realitzades aquest curs.

Us deixem algunes fotografies de la inauguració, així com l’enllaç a les notícies de la premsa.
Us animem a visitar-la i esperem que us agradi!

http://reusdigital.cat/noticies/cultura/inaugurada-lexposicio-dedicada-al-centenari-de-lescola-prat-de-la-riba-de-reus
http://delcamp.cat/reusdiari/noticia/19072