ANEM A ESTUDI L’EDUCACIÓ DEL 1937

Aquests dies Reus viatja en el temps, viatja 80 anys enrere, uns anys foscos però plens d’esperances per construir un món millor.

Amb el títol “Mirant el cel, foradant la terra” Mandrils Associació ens convida a recuperar la memòria i reflexionar sobre uns anys en que els reusencs i reusenques sobrevisqueren a les bombes gràcies a la col·laboració i al suport mutu.

El divendres 14 de juny, a la nostra escola, vam poder realitzar un recorregut per l’educació del 1937 de la mà d’Isabel Miró, Còdol educació i nens i nenes de l’escola.

La Isabel Miró ens va fer un recorregut per l’educació en època de la República, la Guerra Civil i postguerra a la ciutat de Reus.

Es van poder recrear els jocs de pati de l’època.

https://photos.app.goo.gl/BvCYzGcoGGMa1DrA2

I per últim, els nens i nenes de 6è de  l’escola van realitzar una visita dinamitzada pel centre, explicant les característiques més rellevants del modernisme de l’edifici.

https://photos.app.goo.gl/FgKHiRC88CHnF3pt1

ACTES CENTENARI I FINAL DE CURS

Aquest curs ha estat un curs molt especial, ple de celebracions i actes pel centenari de l’escola. El mes de juny, però, ha estat realment intens: el Concert de Primavera al teatre Bartrina, la Festa del Centenari a l’escola i la Festa de Fi de curs a la Palma!

Aquí us deixem unes imatges dels millors moments.

CONCERT DE PRIMAVERA AL TEATRE BARTRINA

https://goo.gl/photos/yCB1bgHyFN1ZAyGJ9

FESTA DEL CENTENARI A L’ESCOLA

https://goo.gl/photos/QJV3gYzLyC3ETwHm9

FESTA FI DE CURS A LA PALMA

https://goo.gl/photos/YLLpHqdHihh9bH656

Aprofitem per desitjar-vos un bon estiu a tots, especialment als alumnes de sisè, que s’acomiaden de l’escola, i també al Josep, que es jubila després de molts anys al centre.

goo.gl/photos/jzxf8uo4yiarxbjp7Gràcies a tots…continuem al setembre!!!!

 

 

 

 

 

 

 

IV FIRA TASTET DE CIÈNCIA

uest any a l’escola hem pogut gaudir d’un aula de ciències. L’ús regular d’aquest espai facilita l’aplicació del mètode científic d’una manera més sistemàtica, consolidant el camí cap a l’experimentació, la manipulació i un aprenentatge més significatiu i competencial de l’àmbit científic.

Tot això ajuda als alumnes a ser més crítics, a mirar-se el món que l’envolta amb més curiositat i a aprendre a investigar.

Aquest curs és el segon que hem participat a la  Fira Tastet de Ciència, que organitza el CRP del Baix Camp a la ciutat de Reus. Hem compartit amb el públic diferents projectes i activitats científiques que hem realitzat a l’Aula de Ciències durant aquest curs.

Els nens i nenes de Cicle Inicial vam presentar diferents activitats realitzades dins del projecte de la Terra i el Sistema Solar. Van presentar dos lapbooks, un sobre experiments realitzats a l’escola  (moviments de la Terra i les seves conseqüències, les fases de la lluna i els eclipsis), i un altre sobre continguts apresos. A banda van portar una maqueta sobre el sistema solar, un joc per aprendre les constel·lacions i una maqueta sobre el sistema locomotor.

Els alumnes de Cicle Mitjà, van presentar diferents maquetes, sobre les parts de la planta i la flor, maqueta de l’aparell digestiu i maqueta sobre el cicle de l’aigua. Els nens de 4t van explicar al públic, en anglès, l’experiment sobre el cycle water que van realitzar a la classe.

I els més grans de l’escola, els de Cicle Superior, van presentar dues activitats  molt diferents:els alumnes de 5è diferents jocs matemàtics que fan pensar i  compartir i els alumnes de 6è un pulsòmetre elaborat per ells.

Aquest any, de nou, vam oferir al públic l’oportunitat de mirar i llegir contes científics en el nostre espai de Bibliociència.

Va ser una tarda molt especial! Continuarem experimentant ja que com va dir el nostre amic Thomas Alba Edison “No he fracassat. He trobat 10 mil solucions que no funcionen”.

https://goo.gl/photos/HM7Xwf3HzJuFvQkn7