MAQUETA DE L’APARELL CIRCULATORI

Aquesta tarda els alumnes de 4t hem confeccionat una maqueta sobre el sistema circulatori.

Utilitzant diferents materials hem  dissenyat el recorregut de la sang pel nostre cos. Hem vist com la sang surt del cor als pulmons per fer l’intercanvi de gasos (agafar oxigen i alliberar l’anhídrid carbònic). Després la sang torna al cor per ser impulsada a través de l’arteria Aorta fins les diferents cèl·lules del cos per oxigenar-les i recollir l’anhídrid carbònic. Mes tard la sang torna al cor a través de la vena Cava i per últim comença de nou el recorregut cap als pulmons.

Ara sabem que:

El nostre cos és un misteri. El nostre cos és una màquina perfecta.

III MARATÓ DE MÚSICA

El divendres vam celebrar la III Marató de Música de l’escola, fent-la coincidir enguany amb la diada de Santa Cecília. Va ser un dia meravellós i ple d’emocions, gràcies a la impagable col·laboració de tots els músics que van venir a l’escola per acompanyar-nos i fer-nos gaudir durant una estoneta del seu art.

Vam començar el matí dansant amb el so deliciós de l’acordió de l’Olga Martínez, mestra de música de l’escola Joan Rebull.

Tot seguit van arribar els professors de l’Aula de Sons de Reus (Escola de música tradicional), a ritme de Festa Major: el Ferran Benach amb la gralla, el Daniel Carbonell amb la gralla i la tarota, el Xavi Ciurans amb la guitarra i el Marc Vall amb la pandereta, el timbal i la caixa.  Després de la seva actuació i de les seves explicacions de ben segur que a les properes festes de la ciutat estarem molt més atents a tots els detalls de les músiques que acompanyen els elements festius.

Els mestres de música de l’escola també van participar-hi interpretant una versió d’El Cant dels Ocells, amb violoncel, piano i cajón flamenc, per als més petits.

No podien faltar els alumnes més grans de l’escola, que van preparar cançons de tardor amb veu i flauta, i l’Orquestra Orff que va fer la seva primera actuació després de tan sols dos mesos d’assajos!!!!

A la tarda vam continuar amb la presència del violinista Albert Carbonell, que va fer-nos entrar en un univers de sons màgics amb els seus peculiars instruments: el violí trompeta i la serra musical.

Com a final de festa, vam comptar amb la participació del cantautor i guitarrista Maurici Gené, que a través de cançons d’estils ben diferents va fer un recorregut per tota la seva vida professional, encomanant-nos la seva passió per la guitarra i per la música.

Vam acabar la jornada cantant tots plegats (músics, mestres i alumnes) Hey Jude, de The Beatles. Va ser un moment emocionant!

Només ens queda agrair una vegada més a tots els músics la seva generositat, però també felicitar els alumnes per la seva actitud respectuosa, receptiva i participativa durant tot el dia.

Gràcies i felicitats a tots! 

Us deixem una mostra dels moments més significatius del dia…

… i comencem el compte enrere per a la propera Marató!