Una bona caminada pels boscos de Sant Joan de l’Erm

El dia 27 d’abril vam anar d’excursió a Sant Joan de l’Erm.
Vam anar amb autocar fins allà i quan vam arribar vam esmorzar. Després va venir el David Manzanera i altres nois i una noia a fer-nos una visita pel bosc i observar animals i vegetació. Vam veure molts cap grossos i tocar ous de granota, va ser molt divertit. Després de la ruta guiada pel bosc, vam anar a fer una caminada fins a la Culla. Allà vam dinar per grups, ja que féiem un pic-nic on cadascú portava una part del dinar i la compartíem amb els altres. Estava tot boníssim i el lloc era fantàstic!

Dina

Sant Joan de l'Erm 2016 from Escola Els Agols on Vimeo.

Túnel de salze

El dilluns 11 d’abril de 2016 vam començar un projecte a l’escola. El projecte era fer un túnel de salze. Vam començar a excavar amb les eines fent forma de dues serps paral·leles. Des de dilluns fins dimecres vam estar fent el túnel. El dimecres ja no vam cavar sinó que ja vam fer el túnel amb els esqueixos de salze. A l’hora de dinar alguns nens van regar-ho perquè el salze arreli i creixi. A veure si dilluns ja li ha sortit alguna fulla!
Marc Saavedra

Túnel de salze 2016 from Escola Els Agols on Vimeo.

Certamen de Lectura en Veu Alta

Avui, el Lluc de 4t i el Xavi de 5è, s’han presentat al certamen de Lectura en Veu Alta que s’ha celebrat a Sant Domènec. Des de l’escola els felicitem pel seu esforç i perquè ho han fet molt bé!! També cal dir que els seus companys i companyes, des del públic, els han donat molt suport i energia!
Després d’un matí d’escolta activa, nervis i lectura en veu alta, hem acabat jugant i esbargint-nos a la plaça del Carmen!

“Tupper” joc amb LU2

Dimarts, el Xavi de LU2 va venir a l’escola a fer-nos un taller de Zometool, i aprofintant el viatge, va venir carregat de jocs de taula. A les cinc va fer una xerrada per les famílies, ens en va explicar un munt, vam poder-hi jugar i descobrir-ne molts que no coneixíem.

Cooperació, lògica, memòria, estratègia, càlcul, creativitat, llengua, percepció visual, tàctica… realment són molts els àmbits que es poden treballar amb els jocs de taula, alhora que són una font de diversió i un moment idoni de socialització.

Taller de Zometool

Dimarts 5 d’abril vam fer un taller de Zometool*, un joc de construcció que ens van portar els Reis. Fins ara havíem construït figures més o menys petites, però aquest dia el repte era construir un pont per sota del qual poguéssim passar o un edifici que hi capiguéssim a dins. No va ser una feina fàcil, però ens en vam sortir força bé!

* Zometool és un sistema de construcció modern, simple i versàtil amb el qual es poden fer polígons en 2-D i 3-D, estructures mol·leculars o d’enginyeria, cristalls i quasi-cristalls, fractals, figures artístiques o treballar la proporció aúrea.

La complexitat de les figures que es poden realitzar contrasta amb la facilitat per fer-les gràcies al node que és la que permet fer tot aquest tipus de creacions. Des de petits models que poden fer nens a partir dels 5 anys fins a grans estructures realitzades a diferents universitats i museus.

La clau de volta de tot el sistema és la bola Zome, la qual disposa de 62 forats de tres formes diferents (triangle, rectangle i pentàgon) on poden encaixar-se els puntals. Aquests puntals tenen un sistema de colors que ajuden a determinar on es poden encaixar i facilita la creació d’estructures complexes.