Canviem el nom de l’escola en homenatge a la Rosa

L’escola Els Agols de Montferrer canvia el nom del centre en homenatge a l’antiga mestra i directora de l’escola, Rosa Campà

La Rosa Campà nascuda a Martinet l’any 1946 va ser mestra i directora de diferents escoles, a Sabadell, Ballestar, Lles, Viliella o Montellà, entre d’altres.

Els darrers sis anys va ser directora i mestra a l’escola Els Agols de Montferrer, on es va jubilar l’any 2006, però a la qual va seguir vinculada per ser mare de nens de l’escola i per múltiples col•laboracions.

La Rosa va ser una mestra excepcional, reconeguda arreu de Catalunya per la seva vàlua professional a les escoles rurals. També va ser impulsora de la creació de les ZER’s, Zones d’Escolaritat Rural.

A banda de la valuosa tasca pedagògica, també va ser gràcies a la seva feina i dedicació que avui gaudim d’una escola nova. Ella va impulsar la creació de l’escola nova, on ens vam traslladar fa només 5 anys.

Enguany hi ha prevista l’ampliació de l’escola amb dos aules més pel fort augment de matrícula del centre. Ens agrada recordar que el primer projecte que va veure la Rosa ja contemplava aquestes dos aules de més, classes que més tard van retallar-se com a conseqüència de la crisi econòmica.

Enguany, aquell projecte inicial pel qual va lluitar la Rosa, es completarà.

En record d’una gran mestra i persona, avui l’escola passa a anomenar-se Rosa Campà.

Els volcans d’Olot i la fageda d’en Jordà

El divendres 5 de juny vam anar d’excursió a la Garrotxa. Va ser una sortida diferent perquè a més a més de les mestres, també ens hi acompanyaven molts dels nostres familiars! Pares, mares, padrines… Ens ho vam passar molt bé i vam aprendre un munt de coses! Així doncs, el llarg viatge va valdre la pena! Esperem poder repetir el curs vinent!

Volcà Croscat i fageda d'en Jordà 2015 from Escola Els Agols on Vimeo.

Sortida de cooperativa: Canelles, cova de Tragó i Ivars

El dia 29 de maig vam fer la sortida que havíem organitzat amb els guanys obtinguts amb el projecte de la cooperaiva. I us donem les gràcies a tots els que vau adquirir algun dels nostres productes perquè sou els que heu fet possible aquesta esxcursió tan plena d’aventures i noves experiències.

El camí va ser llarg, anàvem veient que passàvem comarques i quan ja estàvem a prop fins i tot vam veure un cartell que deia “Aragó”, havíem sortit de Catalunya sense adonar-nos-en però de seguida hi tornaríem a entrar.

Quan vam arribar, el guia, el Benjamí, ja ens estava esperant. Després de molts revolts per un camí estret enmig de molta vegetació, des de lluny, ja vam veure la presa: era immensa!

Primer de tot vam anar al centre d’interpretació on ens va explicar el funcionament d’una central i els diferents tipus de construcció d’aquestes. Després vam sortir a fora i vam caminar fins al peu de la presa, feia molta impressió! Però més encara ens en va fer endinsar-nos per les galeries subterrànies. Corria l’aigua per tot arreu i cada pocs metres hi havia un aparell per controlar la pressió de l’aigua. Després vam anar a veure les tres turbines, giraven a tota potència i res tenia a veure amb els vídeos que havíem mirat pel youtube a la classe.

Ens va sorprendre molt que tota la central es controlés a través d’un ordinador, no ens ho podíem creure quan el Benjamí ens ho va explicar.

Després de dinar a la poca ombra que hi havia, vam pujar a dalt de tot de la presa, hi havia una vista fantàstica. La vam travessar i vam seguir un corriol que ens va portar fins a la cova Negra. Allà vam tornar a posar-nos cascos (no he dit que per entrar a la central també era obligatori portar casc), vam abraçar-nos a l’arbre que hi havia abans d’entrar a la cova per carregar-nos d’energia i vam entrar a la cova.

A l’anada, les llums estaven obertes. La cova estava plena d’estalactites i estalagmites, era molt impressionant. Però a la tornada, el guia va apagar les llums i només ens il·luminava la llum de les nostres llanternes. Per cert, la cova estava plena de ratpenats!

I per últim, i un cop vam haver acabat de visitar la cova, vam anar cap a Ivars d’Urgell per retrobar-nos amb el Ronaldo. Quan ens va veure es va posar molt content i a nosaltres també ens va agradar molt de tornar-lo a veure. Havia crescut molt! Li vam donar un àlbum de fotos que li havíem preparat i li vam regalar un llibre dels que vam escriure nosaltres. També ens vam fer alguna abraçada molt forta! Vam estar molt contents de tornar-lo a veure! i vam aprofitar de berenar a un parc molt bonic que hi ha a Ivars abans de tornar a pujar a l’aitocar per, ara sí, tornar cap a Montferrer.

Va ser un dia rodó i una sortida en la que vam fer moltes coses però per mi el més important és lo bé que ens ho vam passar tots junts!

Nens i nenes de 4t, 5è i 6è

Canelles, Tragó i Ivars 2015 from Escola Els Agols on Vimeo.

SORTIDA A NATURLANDIA

El passat dimarts 2 de juny els nens i nenes de P3, P4 i P5 vam anar a Naturlandia. Ens va fer un dia esplèndid i vam poder gaudir molt de tots els animals i les activitats.

En arribar vam fer una llarga visita amb el Toni al parc dels animals, on vam veure óssos, llops, cabres, muflons, cabirols, linxs, daines i cérvols. Seguidament vam anar a veure els animals de la granja, la majoria estaven en llibertat i els vam poder tocar, donar-los menjar i jugar amb ells! Després l’Andrea ens vam pintar la cara de llop, tigre o Frozen, que guapos estàvem!!

Amb la gana que teníem… vam devorar el dinar!! En acabar de dinar ens vam equipar amb els cascs i vam baixar per uns gran tobogans a dins d’un donut! I finalment vam saltar una bona estona en un gran castell inflable. Va ser una gran excursió!!

Aquí us deixem un petit recull de fotografies de totes les activitats, als USB les tindreu totes!

Descoberta del patrimoni de la comarca: Peramola, la Clua i Oliana

El dia 26 de maig els nens i nenes de 4t, 5è i 6è de la Zer Urgellet i de la Zer Narieda vam anar a Peramola a fer el camí de les fonts, que és molt bonic. També ens van ensenyar on les dones fa molts anys rentaven la roba i feien petar la xerrada, el safareig.
Vam esmorzar a mig camí de les fonts, a mig del bosc, en un lloc on hi havia molta vegetació.
Després vam anar a la Clua, on hi ha un pantà molt gran, el pantà de Rialp. Allà va vindre un home que es diu Jordi que ens va donar unes fitxes amb uns animals i els havíem de buscar. Jo vaig trobar una granota però molt petita.
Quan vam acabar l’activitat vam pujar a l’autocar i vam anar a dinar a Oliana, al parc que hi ha al costat de l’ajuntament. En acabar de dinar vam cantar unes corrandes, només les cantàvem els de Montferrer, Coll de Nargó i Peramola. Va ser molt divertit cantar amb altres escoles diferents. Per cert, va venir a gravar-nos el noi de la ràdio.
Per últim vam anar a visitar el pou de gel. Fa molts anys és on guardaven els gel perquè llavors no hi havia neveres ni congeladors com hi ha ara.
Em va agradar molt tota la sorida!

Sofia

Peramola, la Clua i Oliana 2015 from Escola Els Agols on Vimeo.