La Castanyada

El dia 30 d’octubre vam celebrar la Castanyada i ens ho vam passar molt i molt bé!

Cap a les quatre de la tarda vam sortir al pati i ens vam preparar per fer els balls. Ja hi havia alguns pares i cada cop en van anar arribant més.

Primer van ballar els nens/es de p-4 la dansa de la Castanyera. En segon lloc els nens i nenes de p-5 van ballar d’El Ballet del Rotlletó. En tercer lloc, els nens i nenes de p-3 van ballar Peu Polidó i per últim tots els nens/es d’infantil van ballar Sóc un bolet.

Després els nens i nenes de 1r i 2n van ballar Marieta Cistellera, una sardana, després els nens de CM i CS van ballar Les Corrandes de Talló i quan vam acabar de ballar van sortir les castanyeres i els castanyers i van repartir castanyes i panellets a tothom.

Quan vam acabar de menjar les castanyes, que havien torrat alguns pares de l’escola, i panellets, ens vam quedar a jugar una estona al pati i uns quans nens i nenes, pares i mares i mestres van ballar danses.

Xavi Calvo Navas

Vídeo fet i editat per Julian Presti:

video de la Catanyada from Escola Els Agols on Vimeo.

Les obres a l’escola

El dia 5 de novembre de 2015 van començar a fer les obres d’ampliació de l’escola. Estan construint 2 classes més perquè ens falten dos aules a l’escola.
També està pendent que tanquin el porxo per poder-hi fer una classe més. Els de 5è i 6è aniran a aquesta classe perquè l’aula on estan ara hi ha d’anar un grup de 1r i 2n.
Aquestes obres haurien d’haver estar fetes per començar aquest curs però han començat aquest mes i les del porxo encara ara no s’han iniciat.

Marc Saavedra

Vídeo per la mobilitat sostenible

Els nens i nenes de 5è i 6è hem fet un vídeo per la setmana de la mobilitat sostenible i l’hem presentat a un concurs. En el vídeo hi surten els alumnes de primer a sisè perquè la majoria d’aquest el vam gravar el dia que vam fer l’excursió a la Seu.

Avui ens han dit que ja l’han penjat al youtube: Escola Rosa Campà: setmana de la mobilitat sostenible 2015

El vídeo que tindrà més “likes” serà el guanyador. I el premi és que ens paguen el transport per fer una sortida.

Entreu al youtube i… Continua llegint

Sortida al Parc del Segre

Avui dia 14 d’octubre hem anat amb bicis d’excursió al Parc del Segre. Hi hem anat des de 1r fins a 6è, tots hem portat les bicis i els cascs per anar al Parc del Segre.

Una vegada hem arribat tots al col·legi, hem anat cap al menjador perquè la María ens ha dit que faríem dos grups i cada nen o nena que digués, havíem d’anar al cotxe de la mare del Bernat Gomà que s’havia ofert per portar-nos les motxilles. Una vegada ja estàvem els grups, ens hem preparat i hem marxat cap al Parc.

Un cop hem arribat, hem guardat les bicis i els cascs a un garatge del Parc. Quan ja les teníem guardades, ens hem posat al costat de la porta dels vestuaris, on més tard ens han donat les botes i les armilles. Ha sortit un monitor del Parc i ens ha dit que entréssim de 8 en 8 per canviar-nos.

Més tard, quan ja estàvem preparats, hem pujat unes escales i ens hem assentat a l’herba perquè el monitor ens anava a ensenyar com remar, encara que alguns ja ho sabien.

Desprès hem agafat les piragües i nosaltres decidíem si volíem anar d’un, de dos, de tres o de quatre. Ens han tirat a l’aigua amb les piragües, hem estat una hora a l’aigua aproximadament. Ha sigut molt divertit però cansava.

Desprès quasi d’una hora, hem sortit i hem anat directes als vestuaris per canviar-nos i desprès hem esmorzat. Quan hem acabat, hem jugat una mica per divertir-nos, i ens han cridat per fer grups d’una activitat que faríem més tard. Tractava de les fulles dels arbres, de saber quines són. Ens han donat dues fulles, una per escriure i una altra per mirar. A la d’escriure el que s’havia de fer era, hi havien números fins al deu, a cada número et deia com era la fulla (ovalada, o si era composta…). Als arbres hi havia números i tu buscaves per exemple el número u i et deia a la fitxa: “Sóc un arbre de fulla perenne” i tu, a l’altra fitxa, havies de buscar com era la fulla, de quin tipus era i a quin arbre pertanyia.

Una vegada hem fet tots els números, ens hem reunit tots en un mateix lloc amb les motxilles per dinar, teníem molta gana!
I quan hem acabat de dinar, hem anat a jugar una altra vegada fins que ens han avisat que tornàvem cap al col·legi.

Hem anat ha agafar les bicis, ens hem posat els cascs i hem marxat cap al col·legi pel camí ral d’Arfa. Anàvem amb els mateixos grups que havíem fet al matí.
Quan finalment hem arribat tots al col·legi, ens hem posat a jugar amb les bicis fins que els nostres pares ens han vingut a buscar i desprès molt cansats hem marxat.

Ha sigut molt divertida aquesta sortida que hem fet al Parc del Segre!

Julian

Sortida al Parc del segre 2015 from Escola Els Agols on Vimeo.

Recollim, pesem i venem!

Moltes gràcies a totes les famílies que durant l’estiu heu col·laborat amb el projecte de l’hort escolar ecològic, sense vosaltres no seria possible mantenir l’hort de l’escola!
I també moltíssimes gràcies a tots els familiars que veniu a comprar a la parada, sense vosaltres el projecte de l’hort tampoc podria tirar endavant!

Calcular quant pesa cada hortalissa o verdura, posar-li preu, preparar la parada, portar-ne el registre, aprendre a tornar el canvi… tot té molt més sentit si és en un context real.

Moltes gràcies!

Ens visiten l’Èric i l’Ashley!

El dia 30 de setembre van venir els de sisè! Ens van explicar un munt de coses de l’institut: els professors que tenien, les assignatures, el que feien a plàstica, les taquilles… ens van dir que el dinar és més bo que el de l’escola perquè està recent fet. També ens van ensenyar l’horari i és molt complicat.
Al final van passar per totes les classes i tots els nens estaven molt contents de tornar-los a veure, els petits els van fer moltes abraçades!
A nosaltres també ens va agradar molt que vinguessin! Gràcies!

Laura

Comença un nou curs!

El dia 14 de setembre vam començar l’escola, com sempre, estàvem nerviosos perquè veuríem l’arribada dels nens de 3 anys i de nens nous d’altres cursos, com el Nicolau i la Vanesa.

Aquest curs també han arribat mestre noves. Voleu saber qui són? La dels nens de 3 anys es diu Anna, la de P4 Meri, i les de 1r i 2n Judit i Carol. Ara la Carol ha marxat i ha vingut una altra mestra que també es diu Anna.

També hi ha hagut altres canvis a l’escola: tenim una aula nova pels nens de p5. I estem esperant que taquin el porxo, que serà la nostra classe, la dels nens de 5è i 6è. Esperem que ho facin aviat.

Xavi i Marc

Us deixem una foto de cada classe, esperem que us agradin!


(Hi falta l’Èric, que aquell dia estava malalt!)

Canviem el nom de l’escola en homenatge a la Rosa

L’escola Els Agols de Montferrer canvia el nom del centre en homenatge a l’antiga mestra i directora de l’escola, Rosa Campà

La Rosa Campà nascuda a Martinet l’any 1946 va ser mestra i directora de diferents escoles, a Sabadell, Ballestar, Lles, Viliella o Montellà, entre d’altres.

Els darrers sis anys va ser directora i mestra a l’escola Els Agols de Montferrer, on es va jubilar l’any 2006, però a la qual va seguir vinculada per ser mare de nens de l’escola i per múltiples col•laboracions.

La Rosa va ser una mestra excepcional, reconeguda arreu de Catalunya per la seva vàlua professional a les escoles rurals. També va ser impulsora de la creació de les ZER’s, Zones d’Escolaritat Rural.

A banda de la valuosa tasca pedagògica, també va ser gràcies a la seva feina i dedicació que avui gaudim d’una escola nova. Ella va impulsar la creació de l’escola nova, on ens vam traslladar fa només 5 anys.

Enguany hi ha prevista l’ampliació de l’escola amb dos aules més pel fort augment de matrícula del centre. Ens agrada recordar que el primer projecte que va veure la Rosa ja contemplava aquestes dos aules de més, classes que més tard van retallar-se com a conseqüència de la crisi econòmica.

Enguany, aquell projecte inicial pel qual va lluitar la Rosa, es completarà.

En record d’una gran mestra i persona, avui l’escola passa a anomenar-se Rosa Campà.