TANCAMENT DE L’EIX

Avui hem tancat l’EIX TRANSVERSAL d’aquest any: ELS OFICIS TRADICIONALS. I els encarregats de dur a terme aquest tancament heu estat vosaltres, les FAMÍLIES. Com ens agrada que vingueu a l’escola a explicar-nos coses. Heu fet d’aquest matí un dia inoblidable, un matí fantàstic!!

Els nens i nenes de P3 han fet de CONSTRUCTORS/RES i han continuat el trencadís del pati dels petits. Els han quedat un sol i una lluna d’allò més “xulos”. Gràcies PEP PADRÓS per la paciència.

A P4 l’ANNA JURADO ens ha ensenyat com es fa la massa del pa… Però com que ella el que millor sap fer són pizzes,  al final hem estirat la massa i ens han sortit unes pizzes d’allò més bones. Gràcies ANNA per fer-nos sentir FORNERS/RES per un dia.

Amb en PAU MASSANA hem fet un pa tradicional amb els nens i nenes de 1r i 2nB. Després de fer la barreja dels ingredients ens ha explicat el secret perquè el pa agafi volum. Ens ha parlat de la “massa mare” i dels diferents tipus de pa. Amb en PAU ens hem sentit FORNERS/RES de veritat. Moltes gràcies per la paciència.

Ara, per paciència la d’en QUIM FAMADAS… Quanta saviesa! Els nens i nenes P5 i 2nA han après moltes coses sobre l’ofici dels LLENYATAIRES. Hem vist un munt  d’eines i hem après per exemple, quants anys té un arbre i a quins d’aquests anys hi va haver sequera. Moltes gràcies família FAMADAS.

Atenció pares i mares de 3r. Si heu de cosir algun botó a casa potser els vostres fills i filles us podran donar un cop de mà. La RAQUEL GÓMEZ ens ha parlat de l’ofici dels SASTRES. Hem vist tot tipus d’agulles, fils i màquines de cosir i diferents accessoris per confeccionar, per exemple, un fantàstic moneder. Gràcies RAQUEL.

I què me’n dieu dels APICULTORS de 4t? Quin món aquest de les abelles. És fantàstic. Mel, gelea reial, pròpolis, borinots, mòmies, espelmes… En fi, increïble! Gràcies AVEL·LÍ RODRÍGUEZ per introduir-nos en aquest món tan màgic.

Atenció pares i mares de cinquè. Si els vostres fills us demanen habitacions amb castells, llits amb formes de personatges fantàstics o us parlen de màquines i robots que fan obres d’art, no us espanteu. En TONI BORREGO els ha introduït a l’ofici de FUSTER, però un fuster adaptat als temps moderns que ha fet del seu ofici tot un ART. Gràcies per tot TONI.

I per últim els alumnes de sisè… Avui heu treballat amb un FOTÒGRAF professional. Quina meravella de fotos heu fet amb l’ALBERT BURGUERA i en DIEGO, oi? Segur que heu jugat amb la fotografia com mai abans havíeu fet. Us ha ensenyat a fer màgia amb una càmera i quatre llums. Albert ens has deixat meravellats a tots. Gràcies per la teva llum.

En fi… hem pogut tancar el trimestre  i l’EIX amb molt d’OFICI.

Gràcies a totes les famílies que heu participat i també a les que us vau oferir però per qüestions d’organització finalment no ha pogut ser.

Trobada de Banda

Tal com ja sabeu, el passat diumenge 18 de març, la Banda Bufera de l’escola Argentona va participar en un dels actes de celebració del 25è aniversari de l’ACEM (Associació Catalana d’Escoles de Música). Aquest acte va consistir en una trobada de banda que va comptar amb la participació de 1700 músics d’arreu de Catalunya sota la direcció de l’Albert Gumí. Al matí,  els nens i nenes van fer assaig i, a la tarda, es va oferir un concert amb el repertori treballat.

Aquesta celebració culminarà amb un concert a l’estadi  Cornellà/El Prat el proper 10 de juny on tocaran totes les formacions: banda, corda, cor, percussió, guitarres…  Un dia ple d’emocions i una experiència única i molt especial.

La Vella Quaremsa

Aquest diumenge, l’AMPA és l’encarregada de tallar la cama a la Vella Quaresma del poble.

Us esperem a tots a la Plaça de Vendre a les 12h.

I si porteu alguna cosa per picar, la compartirem en un vermut de germanor!!

Pla Neucat

Per indicació de Serveis Territorials us fem saber què segons informacions de Protecció Civil, les previsions meteorològiques han empitjorat per demà dimecres i per tant s’ha d’evitar al màxim l’ús dels vehicles i el transport escolar serà anul·lat. Això pot suposar dificultats per arribar tant al professorat com a l’alumnat.
De totes maneres, el centre haurà de romandre obert amb serveis mínims tot i que no podrem garantir l’activitat acadèmica normalitzada.

Dimecres de cendra

Avui a l’escola ha  vingut la Vella Quaresma per posar fi al temps de disbauxa, gresca i xerinola. No estava gaire contenta de tanta festa que hem fet i per això ens ha dit que durant 7 setmanes estarem de penitència… a  veure si passen ràpid aquestes setmanes!