Llums i ombres

Va tornar a venir la Sònia a la classe a explicar-nos coses de fotografia , una de les que ens va dir és que a ella li agradaven més les fotografies en blanc i negre, perquè donava mes sensació i no et distreies amb els colors.

També, entre les coses que hem après del Leonardo da Vinci i ha la importància que donava a la ombres i els tipus d’ombres diferents que hi ha.

Nosaltres aprofitant el que ens va ensenyar la Sònia i el que vam estudiar del Leonardo, vam pensar unir les dues i fer alguna cosa semblant.

Hem fet fotos en blanc i negre. N’hem fet cinc com a màxim i n’hem triat una.

Per fer la foto hem tingut en compte:

L’idea, el picat o el contra picat, el plànol, la proporció àuria, els punts forts, les ombres, si vols fer la foto amb llum artificial o natural, la iso, el diafragma… <a href=”http://

“>Estem satisfets de com ens han sortit, és molt maco.

La crònica del nostre viatge

Un viatge inoblidable:

El dilluns 10 de maig vam arribar a GALICIA !!!. El viatge a l’avió va ser molt divertit i per alguns la seva primera vegada i experiència .
Ens va venir a buscar el ABUELO OSO ( Manuel) i ens va donar de menjar un súper bocata aigua i una poma. Desprès de menjar vam agafar un autocar i ens vam posar en marxa fins l’hotel (casa de los ejercicios espirituales).
L’hotel estava bastant bé i les habitacions també, tot i que en una habitació que hi havia algunes aranyes. Però que hi farem…., ens van tractar super bè i la gent era molt amable i simpàtica.
Després d’arribar a l’hotel i deixar les maletes, ens en vam anar amb la Maria i l’Oscar a visitar Santiago ,que per cert era molt bonic i interessant. Vam arribar a l’hotel , destrossats i molt cansats de tant i tant caminar.

El dimarts 11 de maig ens vam aixecar a les 8.00 del mati, desprès d’esmorzar ens vam dirigir amb l’autocar al MUSEU PEDAGÒGIC DE GALICIA , on vam fer un congres amb nens d’altres escoles, que també van explicar la seva manera de estudiar . Desprès de fer el congrés vam visitar el museu. Un senyor molt amable ens va explicar moltes coses interessants , era tant amable que ens va regalar dues baldufes. Desprès per la tarda vam anar a veure un Moli , un noi ens va explicar com funcionava etc…, desprès vam anar a berenar al aire lliure , va ser una tarda de primera.
Una altre vegada, vem arribar a l’hotel destrossats i cansats , encara que alguns nens i nenes encara tenien forces, per quedar-se a la seva habitació parlant, jugant( sense fer molt escàndol)

. El dimecres 12 de maig ens vam aixecar com cada mati a les 8.00 ,desprès d’esmorzar vam agafar l’autocar i vam anar a visitar 3 escoles :

Raris. Bamonde.. Casalonga.

Las tres escoles eren molt boniques .

A la tarda vam anar a veure el Botafumeiro. Et donava la sensació de que et venia ha la cara.
Recomanem a tothom que el vagi a veure ,encara que haurà de tenir molta sort , perquè no diuen el dia que el faran funcionar .No ho diuen perquè si no s’acumularia molta gent a la Església. També vam anar a veure al museu digital de Galicia , va estar superbé , hi havia moltes coses. .Desprès vam anar a comprar records i regals per la família, amics etc… . Va ser un dia de impressions pel Botafumeiro, un dia de regals i un dia d’escoles . Alguns ja començaven a tenir mamitis.

.El dijous 13 de maig ens vam aixecar a l’hora de sempre a les 8:00 del mati , a continuació desprès d’ esmorzar , vam agafar per setena o vuitena vegada l’autocar per anar a Portugal!!!.
Vam estar comprant una altra vegada records i regals per familiars, amics etc… mentre visitaven una mica Portugal. Vam anar a veure la desembocadura del riu Miño ( el riu mas important de Galicia ). Desprès vam anar a veure un Castro Celta , que son cases de pedres on vivien la gent de la prehistòria.
Vam anar a menjar un bocata aquesta vegada era un bocata normal, aigua i una poma. Desprès de menjar vam estar jugant una mica i la última excursió que vam fer , va ser a la platja, on vam veure una imitació del vaixell que va fer servir Colom per al seu descobriment d’ Amèrica . Desprès vam anar a l’hotel i ens vam arreglar perquè vam fer una festa de comiat.

El divendres 14 de maig tots ens vam aixecar del llit. Avui marxem a casa!!!, Alguns estaven més emocionats que altres però que s’hi farà . Vam fer la maleta amb molta cura de no deixar-nos res, vam anar a esmorzar. A continuació ens vam acomiadar de tots el amics que havien fet i ens vam dirigir a l’aeroport . Vam embarcar i desprès de esperar una bona estona vam entrar a l’avio que ens portava fins a Barcelona ( Catalunya ). Quan vam veure els nostres pares estaven tots molt contents i feliços . Aquet viatge és inoblidable i ha sigut una experiència de primera .

Sheila i Lídia

Tenim visites/parlem de fotografies

sonialaia

El dia 27-4-10 la tieta de la Laia  que es diu Sònia,  va venir a explicar-nos coses de la fotografia perquè la Laia li va explicar que estaven estudiant la raó àurea.
Ens va explicar moltes coses per exemple:
Elements que hem de tenir en compte:

L’ISO es la sensibilitat que es un sensor de les càmeres digitals.

El diafragma, quan més llum mes obert.
Velocitat més lent més llum etc…A vegades pots voler veure el moviment i ho poses lent.

“Encuadre” es el que decidim que surti a la foto.
Hem de tenir en compte que totes les fotos no sutin igual, amb la persona al mig. Hem de mirar quin elements hi volem posar perque hi hagi harmonia.

Ens va explicar la llei dels terços:

tercos

Els quatre punts marcats son els punts forts de la foto que hem d’omplir amb punts d’interès.

Ens va ensenyar unes fotos d’un amic seu i en vam parlar.
També ens va parlar de la proporció àurea a les fotos.

Encara no sabem quin dia vindrà però ens va dir que tornaria.
Ens va fer una proposta de qui s’emporti camara a Galícia i que posi en practica el que ens va ensenyar,després farem com un recull d’imatges amb un vídeo i a més a més música.

Jan i Laia

Ja som aquí!

Ja hem tornat de Galicia, però les nostres aventures per aquelles terres les continuareu trobant la bloc del viatge.

Un aclariment molt important.

Al hotel de Galicia no hi va haver cap robatori, ni lladres forçant portes ni res de res.

La monja de l’hotel li va dir a l’Eva que procuressim tancar les portes amb clau si marxavem perque feia anys un dia van robar. Això ho va sentir una nena i va començar la roda de fantasies i a mi m’han dit, jo he vist…..

Quan  nosaltres ens en vam  assabentar els hi vam dir que no era així, però alguns no ens van fer cas, la nit, el cansament… va fer que algú truques a casa explicant sopars de duro. Ens sap greu que algú s’ho cregues i s’ho passes malament, però una altra vegada davant del dubte us demanem que no dubteu en trucar-nos perquè us aclarim el que necessiteu.

 

 

http://blocs.xtec.cat/viatgegalicia/

Mestre japonès

A la classe dels grans també aprenem a pensar amb els altres  perquè volem ser cada dia millors persones.
No és fàcil, molts dels models de la societat actual van per un altre camí, però si volem canviar-ho hem de començar per nosaltres mateixos.
Aquest vídeo el vam mirar i comentar ja fa temps a les “converses a l’escola. La mare de la Tiyoveh em va suggerir que el podiem  treballar amb els nens a la classe i jo ho vaig trobar molt bona idea. Ara ja ho estem fent.
Us animo a que el mireu i deixeu comentaris al bloc. La vostra opinió és important.

Carme

La proporció àurea

L`home de vitruvi

Estem investigan tot el que ha fet el Leonardo da Vinci com: investigador, escultor, anatomista, pintor, ingenier, inventor i arquitecte.

Nosaltres creiem que som com Leonardo da Vinci però en petit.

La raó àurea

Leonardo Da Vinci i la gent del seu temps creien que l’home era la cosa més perfecta del món. Nosaltres pensem que no ho és. Leonardo va fer un estudi sobre l’home perfecte que vol dir que tenia la proporció màgica , el numero d’or…. té moltes maneres de dir-se.

La proporció màgica es representa amb la lletra grega Ø fi

image-golden_ratio_line1

El nombre d’or a la Natura

rotacion-proporcio-aurea-espiral-nautilo

El nombre d’or Ø

razon-aurea1



El nombre d’or a la proporció humana

L’home de vitruvi

leonardo


La llargada de tot el cos dividida per la llargada del cap al melic és el número: 1,618033….

Igual passa amb la mà i el dit, el cap i fins el nas….

Això si fossim perfectes!!!

Àlex Muñoz i Sheila