ACOMIADEM EL SEGON TRIMESTRE APRENENT VALORS I FENT ESPORT

S’acaba un nou trimestre i comencen les esperades vacances de Pasqua.
A l’escola, hem acomiadat uns mesos de treball, aprenentatges i projectes participant en una Jornada Esportiva amb diferents activitats pensades per compartir, jugar en equip, l’esportivitat, l’esforç, la constància, el treball en equip, la coordinació motriu, l’encert…
El matí ha començat amb una bicicletada adaptada a diferents nivells: els més petits han participat en un circuit situat al pati de l’escola on han pogut demostrar la seva habilitat sobre el patinet o la bicicleta.

Alumnes d’Educació Infantil preparats per participar del circuit amb bicicletes i patines (pati de l’escola)

Un circuit pensat per als més petits al pati de l’escola

De 1r a 3r han pedalat fins a la Font de les Coves i, els més grans, s’han atrevit a arribar a Sant Sebastià.

Alumnes, mestres i pares a Sant Sebastià

Moment d’estiraments. Preparats per la ruta amb bicicleta.

La bicicleta s’ha combinat amb la pràctica d’un esport poc conegut però molt interessant ja que requereix d’una bona coordinació i orientació espaial: L’SPIRIBOL. En Jesús, mestre i monitor expert d’Spiribol ens ha ensenyat diferents tècniques i, junts, hem pogut practicar aquest esport al pavelló del poble.

Practicant l’Spiribol amb l’ajut d’un monitor especialitzat.

Alumnes de Cicle Inicial amb en Jesús i el material d’Spiribol

  A la tarda, ha sigut el moment de gaudir de diferents jocs d’encert al pati amb diferents materials: cércols, pilotes, cintes amb velcro… També hi ha hagut lloc per la pràctica del beisbol i del golf. Aquest últim també ha comptat amb l’assessorament d’en Víctor, un jugador de golf professional.

Practicant l’encert i el golf al pati de l’escola.

Rebent les orientacions de la mà d’en Víctor.

En aquestes activitats els alumnes també han après a desenvolupar diferents valors ja que s’han portat a terme amb agrupaments flexibles (de P3 fins a 6è).

Tant al matí com a la tarda hem comptat amb el suport i l’ajuda d’un bon nombre de famílies de l’escola. A tots…moltes gràcies!

Amb una bona jornada plena d’esport, salut i valors, hem acomiadat el 2n trimestre.

MOLT BONA PASQUA A TOTS I TOTES!

Publicat dins de activitats, Esport, famílies, salut, Valors | Envia un comentari

PRESENTS AL CERTAMEN NACIONAL DE LECTURA EN VEU ALTA

Des de l’escola participem al XI Certamen Nacional Infantil i Juvenil de lectura en veu alta on representants de diferents escoles de Catalunya demostren la seva competència lectora.

Aquest certamen, organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya consta de diferents categories i diverses fases. Nosaltres participem en la categoria de “Grumets Verds (Cicle Superior)”

Alumnes de sisè amb el llibre “Lladre de joguines” amb el qual han estat treballant la lectura

Després que tots els alumnes de sisè practiquessin tècniques i habilitats lectores i que els alumnes de Cicle Mitjà i un grup de mestres de l’escola els valoressin diferents aspectes relacionats amb els processos lectors, les alumnes que representaran l’escola en aquest certamen seran:

 • MARINA CHICANO
 • NÀDIA HUIX

Al llarg d’aquests dies d’entrenament tots els alumnes han demostrat que, amb esforç, motivació i constància es poden aconseguir grans resultats. Us volem felicitar a tots i totes pel vostre treball.

Més informació del certamen: http://www.lecturaenveualta.cat/

Publicat dins de activitats, alumnes, concursos | Envia un comentari

ELS ALUMNES MÉS PETITS S’ACOMIADEN DE LA PISCINA FINS EL CURS VINENT

Avui 26 de març ha estat l’últim dia de natació amb l’escola pels alumnes de P5, 1r i 2n. Hem deixat enrera deu dijous on l’esport de la natació ha sigut el protagonista però junts també hem après a conviure, compartir i desenvolupar la nostra autonomia i responsabilitat.

Alumnes de P5, 1r, i 2n amb els monitors/es del Tossalet de Berga

Moltes gràcies a tot el personal de les instal·lacions del Tossalet de Berga i a tots els familiars que ens heu acompanyat en aquesta activitat. Ara només ens queda dir…fins el curs vinent!

Més fotografies dels diferents grups de natació:

Les fotografies que acompanyen aquest article han estat cedides per l’Elena i l’Alba, mares de l’escola.

Publicat dins de activitats, alumnes, concursos | Envia un comentari

CLOENDA DEL PROJECTE INTERDISCIPLINARI

Avui dia 20 de març s’acaba una setmana plena d’activitats diverses on els alumnes han pogut conèixer i vivenciar el món de l’art i l’escultura posant-se en els ulls dels escultors/es i despertant el sentiment artístic que tots porten dins.

Tot i que les activitats relacionades amb l’escultura continuaran a nivell de cicles o grups, avui s’ha volgut fer una cloenda de la setmana on tots els alumnes, des de P3 fins a 6è hi han pogut participar de manera activa i particpativa.
Durant el matí, tots els nens i nenes, repartits amb grups de diferents edats, han estat preparant una representació artística i escultòrica amb diferents materials decorats per ells mateixos.

Per fer-ho, han hagut d’elaborar un guió i fer servir diferents músiques i materials que, durant la setmana, les famílies ens heu anat proporcionant (cada grup un material diferent): revistes, papers, roba, caixes, rodes, cartrons, globus…
A la tarda, han hagut de representar les seves creacions davant de la resta de grups.

Tots ells han demostrat tenir una gran capacitat de treball en grup i una gran creativitat i originalitat. Us felicitem!
També volem agrair a totes les famílies la seva col·laboració per fer que disposéssim de tot el material necessari.

Els alumnes també han pogut demostrar tot allò que han après al llarg de tota la setmana.

 

Fotografies de les activitats de la cloenda:

Podeu llegir la notícia del Projecte a la web de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès clicant AQUÍ.

Publicat dins de activitats, alumnes, Projectes, teatre, Visual i Plàstica | 2s comentaris

GRÀCIES I FINS AVIAT LAURA

La Laura amb el grup d’EI-5 de l’escola (20 de març)

Avui dia 20 de març, la Laura Soler Molist, mestra que ha portat a terme les seves pràctiques al grup d’Educació Infantil-5 anys (Tony Cragg), s’ha acomiadat de l’escola i de tots els nens i nenes deixant enrere dos mesos de treball compartint experiències, vivències i aprenentatges i junts hem gaudit d’un projecte de ciències sobre els tres estats de l’aigua.
Des de l’escola li volem donar les gràcies per la seva feina i dedicació i li volem desitjar molta sort!
Abans de marxar, la Laura ha volgut dedicar als alumnes aquest vídeo que resumeix el treball que ella ha estat fent a la nostra escola.

Moltes gràcies Laura!

Publicat dins de alumnes, professorat | Envia un comentari

OBSERVEM L’ECLIPSI SOLAR

capsa

Filtres solars creats per l’AMPA

Avui, a l’escola, hem aturat per uns moments les activitats del projecte per gaudir de l’eclipsi solar degudament protegits amb els filtres corresponents.

Alumnes de l’escola gaudint de l’eclipsi

Ha sigut una experiència molt emocionant i enriquidora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mireu quines fotografies de l’eclipsi ens han fet arribar la Núria i Oriol de Camadoca, els pares de la Clara i en Joan Comas. Les han fet des de Santa Maria de Merlès a les 10:05 del matí. Moltes gràcies per compartir-les, són espectaculars!

eclipse1 eclipse

Publicat dins de activitats, alumnes, Medi Ambient | Envia un comentari

FORJADORS, EBANISTES, NINOTAIRES, CERAMISTES, PICAPEDRERS…OMPLEN L’ESCOLA DE MATERIALS, TEXTURES, COLORS I VIVÈNCIES

A l’escola estem immersos en ple Projecte Interdisciplinar “AMB ULLS D’ESCULTOR” i portem uns quants dies treballant amb diferents grups cooperatius i tallers pensants des dels més petits fins als més grans.

Ahir vam recordar la sortida elaborant diferents murals, editant un projecte audiovisual, redactant notícies, orientant-nos en un mapa, reforçant l’anglès i també la llengua catalana i castellana…

Avui ha arribat el torn d’obrir les portes de l’escola a uns GRANS ARTISTES que ens han presentat les eines amb les quals treballen, ens han explicat les seves vivències i hem pogut viure de primera mà el procés de creació d’una escultura experimentant amb diferents materials (roba, ferro, fang, fusta i pedra), volums, textures…

El forjador Adrià Noguera

Aprenent, amb l’Adrià, l’ofici de forjador

Els alumnes, dividits en grups de diferents edats, hem pogut gaudir i aprendre amb el forjador Adrià Noguera (autor del dragó que hi ha a la paret del local del jovent de Prats i de l’escultura dels gegants de la nostra vila), el ninotaire Gerard Bosch, el picapedrer Agustí Vinyes i la ceramista Anna Garcia.

El ninotaire Gerard Bosch

En Gerard amb una dels ninots creats pels alumnes

Cosint les creacions dels alumnes

 

Amb tots ells hem après que per arribar a elaborar una obra, cal un procés de planificació i un esbós sobre el qual treballar i fins i tot hem pogut crear la nostra pròpia escultura amb roba, dissenyada per nosaltres mateixos.

 

El picapedrer Agustí Vinyes

La ceramista Anna Garcia

Moldejant el fang amb l’Anna

 També hem visitat el taller de l’ebanista Joan, en Piteu, que ens ha ensenyat en què consisteix el treball de la fusta, com n’és d’important cada detall i l’esforç que cal dedicar en cadascuna de les seves creacions.

L’ebanista Piteu al seu taller

En Piteu mostrant algunes de les seves obres

L’experiència ha sigut molt gratificant per tots i, des de l’escola, volem donar les gràcies a tots ells per dedicar-nos el seu temps, explicar-nos la seva experiència i fer-nos viure el seu treball com escultors i professionals.

Publicat dins de activitats, alumnes, Lluçanès, poble, Projectes, Visites, Visual i Plàstica | 3s comentaris

ELS ALUMNES DE CICLE SUPERIOR PARTICIPEN AL CONCURS DE MATEMÀTIQUES “CANGUR”

Cartell de les proves Cangur

Avui dia 19 de març de 2015 els alumnes de Cicle Superior han iniciat la seva jornada escolar participant a les proves “CANGUR-PRIMÀRIA”.
Es tracta d’una activitat impulsada per la societat internacional “Le Kangourou sans Frontières” i que a Catalunya organitza la Societat Catalana de Matemàtiques.

Amb un format de concurs, l’objectiu del Cangur és que
“l’alumnat participi i dediqui una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats”. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy.

A l’escola hi participen els alumes de 5è i 6è amb una prova diferent per a cada nivell. Ja fa dies que estan practicant i avui, tots ells, estaven d’allò més concentrats. Molta sort nois i noies!

proves cangur

Alumnes de Cicle Superior resolent els enigmes de les “proves Cangur”

Per més informació sobre les PROVES CANGUR-PRIMÀRIA podeu consultar la seva web oficial cliant AQUÍ o sobre el cartell de les proves.

Publicat dins de activitats, alumnes, concursos, Matemàtiques | Envia un comentari

SORTIDES A PRATS, VIC I MANLLEU DINS LA SETMANA DEL PROJECTE INTERDISCIPLINARI “AMB ULLS D’ESCULTOR”

El Projecte Interdisciplinari d’aquest any “AMB ULLS D’ESCULTOR: SENTIMENT ARTÍSTIC” que es porta a terme aquesta setmana des de P3 fins a 6è s’ha iniciat amb una sortida cultural.

Els més petits de l’escola (els alumnes d’Educació Infantil) van fer una ruta pel poble descobrint i fotografiant ells mateixos diferents escultures que, prèviament, ja havien treballat des de l’escola i situades en diferents indrets de la vila: Rafael Casanovas, el bust del Dr.Grau, el monument a la Trencadansa, l’escultura dels gegants de Prats, el dragó de ferro a la façana del local del Jovent i l’escultura del safareig.

Escultura dels gegants de Prats de Lluçanès

El bust del Dr.Grau

Escultura de Rafael Casanovas

Els alumnes de Primària, van anar a Vic on van fer una visita guiada per les principals escultures de la ciutat de Vic:

 • La Pagesa Catalana de Marta Solsona.
 • El Merma de Cinto Casanoves
 • El bisbe Oliba de Domènec Fita
 • La Vella de Cinto Casanoves
 • L’Estudiant de Vic de Joan Seguranyes
 • Tres estudis d’aproximació a la manera del Barroc de Josep Ricart

El Merma a la Plaça Major de Vic

La Pagesa Catalana de Marta Solsona

L’Estudiant de Vic de Joan Seguranyes

 

També van visitar el taller de la Marta Solsona on van poder veure el procés de construcció i restauració de les escultures i poder comprovar de primera mà la tasca d’una autèntica escultora. Des de l’escola li volem agrair la seva generositat, entrega i amabilitat.

Taller de la Marta Solsona

Alumnes de CI a l’estació d’autobusos de Vic

Els alumnes de Cicle Mitjà i Superior van aprofitar la sortida per visitar la redacció del diari El 9Nou i els alumnes de Cicle Inicial van aprofitar per fer un treball destinat als mitjans de transport.

Durant la setmana es portaran a terme diferents tallers amb agrupaments flexibles i cooperatius des d’on es treballarà la sortida i el món de l’escultura des de diferents àrees.

Publicació de la notícia al diari El 9 Nou (20 de març de 2015)

Publicat dins de activitats, alumnes, Projectes, sortides, Visites, Visual i Plàstica | 1 comentari

PARTICIPEM A LA IV MOSTRA PETXA-KUTXA D’OSONA

Des de fa uns anys, la nostra escola participa a la mostra dels millors Petxa-Kutxa d’Osona organitzada pel Centre de Recursos Pedagògic de Vic. Els Petxa-Kutxa són presentacions en format Power Point àgils i fluides on els alumnes han d’estructurar les informacions en 20 diapositives que, cadascuna d’elles, ha de durar 20 segons.

Els OBJECTIUS d’aquest treball són:

 1. Estructurar bé els missatges
 2. Identificar les informacions més importants.
 3. Utilitzar imatges significatives
 4. Planificar un discurs oral
 5. Expressar-se en públic

Alumnes de 5è amb el seu diploma de participació a la mostra

En aquesta ocasió (dijous 12 de març), els alumnes de cinquè de l’escola van anar a l’Espai Teatre Cinema de Vic per exposar dos treballs: el saxòfon i les bandes de música. Feia dies que ho treballaven des de l’escola i assajaven la seva expressió oral davant dels companys/es d’altres cursos. Cal dir que tots ho van fer excel·lent i que es mereixen una bona felicitació. Les emocions viscudes van ser molt intenses i segur que van aprendre molt de l’experiència.  Molt bona feina nois i noies!

Més informació sobre la Mostra Petxa-Kutxa d’Osona clicant AQUÍ.

Els alumnes de cinquè, un cop arribats a l’escola, van escriure les emocions que van sentir en el moment de participar a la mostra. Voleu saber com es van sentir? Aquí teniu els seus escrits:

Publicat dins de activitats, alumnes, música, sortides, TIC | 1 comentari