DINAR DE TARDOR SEGUINT LES TRADICIONS

Mentre els alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior gaudeixen de la sortida a Olost i Oristà els alumnes més petits de l’escola han compartit l’estona de menjador amb unes monitores ben especials: unes autèntiques castanyeres!

castanyeresmenjador1

Els nens i nenes s’han pintat la cara de Marrameus mentre les castanyeres els servien un bon dinar! Mmmmmm, se’n lleparan els bigotis!

castanyeresmenjador

Publicat dins de general | Envia un comentari

DESCOBRIM UNA ESCULTORA AL “GOOGLE”

google

Niki de Saint Phalle

Aquesta tarda, quan els alumnes de sisè han accedit al Google, s’han adonat d’una cosa molt interessant que té a veure amb els escultors/es que es treballen des de les aules. Han vist que el logotip del famós buscador estava inspirat en una escultora que els resultava coneguda. De fet, ja n’havien realitzat un treball previ i han corregut a explicar-ho als alumnes d’Educació Infantil.

Resulta que avui dia 29 d’octubre es celebra el 84è aniversari del naixement de Niki de Saint Phalle, el nom de l’aula de P4 i  li han volgut rendir el seu homenatge dedicant-li el “doodle” de google.

I és que aquest fet ens fa adonar que, des de l’escola, també treballem per competències i els projectes ens ajuden a desenvolupar diferents àmbits i descobrir nous interessos i motivacions.

Per més informació sobre la notícia cliqueu AQUÍ.

Publicat dins de activitats, alumnes, general | Envia un comentari

SEGONA JORNADA DE TREBALL AL PATI DE L’ESCOLA

Un grup de pares treballant al pati de l’escola diumenge al matí

Aquest diumenge al matí vam gaudir d’un dia especial a l’Escola, no hi havien classes però ens van acompanyar també algunes mestres; era una jornada de feina dura però el pati estava ple de nens; era el dia que havíem triat per esporgar les tuies del pati i les mares i pares van respondre a la crida.

Ens vam trobar una vintena de mares i pares de l’Escola preparats amb eines de tota mena però sobretot amb moltes ganes de treballar perquè aquesta tasca tenia l’objectiu clar de fer més segur el pati per als nostres fills.

Nens jugant al pati de l’escola diumenge al matí

Fins i tot el temps ens va acompanyar i vam poder gaudir d’un sol de tardor que els més petits van aprofitar per jugar amb la sorra i per ajudar una mica als grans!

Dóna gust treballar amb aquest bon ambient, treballar colze a colze, somriure, conversar, compartir l’esforç, fer broma, esmorzar, cooperar… Són d’aquells dies en que descobreixes coses dels pares i mares amb qui comparteixes Escola, que potser al dia a dia no tens la possibilitat d’adonar-te.

El resultat al pati és evident a simple vista i si mireu les fotos veureu situacions que reflecteixen perfectament el que va ser la jornada.

Des de l’AMPA volem agrair a totes les famílies que van assistir. l’esforç i la feina feta. La resposta de les famílies a actes com aquest ens fa sentir recolzats en la nostra feina del dia a dia.

Des de l’escola també volem agrair aquesta proposta a l’AMPA i donar les gràcies a tots els pares i mares que van fer possible aquesta jornada.

TOTS JUNTS FEM ESCOLA!


Publicat dins de activitats, famílies, general | Envia un comentari

MATEMÀTIQUES A L’HORT DE L’ESCOLA

Els alumnes de sisè hem aprofitat el fet de tenir un hort a l’escola per treballar conceptes relacionats amb les matemàtiques.

Ens hem plantejat un repte: distribuir el terreny destinat a l’hort pels diferents cicles.

Alumnes de sisè mesurant el perímetre

A l’aula hem pensat que el millor era dividir la superfície en quatre parts iguals: una per cada cicle.

Fem els càlculs necessaris i en parlem conjuntament

A partir d’aquí, hem hagut de pensar quin material necessitaríem per fer els càlculs i ens hem desplaçat a l’hort. Un cop allà i després d’investigar i provar diferents maneres de distribuir les parcel·les, ens hem adonat del següent:

  • Els costats no fan tots la mateixa mida.
  • Calcular el perímetre és fàcil si mesurem tots els costats però ens és molt més difícil calcular-ne la superfície.
  • Cal decidir quin espai deixarem entre les diferents parcel·les.

Tots aquests problemes ens han fet adonar que caldrà trobar una fórmula per poder mesurar correctament la superfície d’un terreny irregular. Hi continuarem treballant i aplicant el que estudiem des de l’àrea de matemàtiques descobrint que tot allò que aprenem a les aules té les seves aplicacions en altres entorns.

Publicat dins de activitats, alumnes | Envia un comentari

EL PRÉSTEC DE LLIBRES A LA BIBLIOTECA DE L’ESCOLA

Com cada curs, les portes de la biblioteca de l’escola s’obren per portar a terme noves activitats que ajudin els alumnes a engrescar-se a llegir, descobrir noves històries i despertar la seva imaginació a través dels contes, llibres, revistes, còmics…
D’entre les diferents activitats que es potencien i dinamitzen des de la nostra biblioteca hi ha el préstec de llibres que ja fa dies que s’ha iniciat.

Préstec a la biblioteca de l'escola

Préstec de llibres dels alumnes de Cicle Mitjà dimecres 22 d’octubre de 2014

Aquest curs l’horari d’aquest servei és el següent:
Alumnes d’Educació Infantil: durant l’hora d’animació lectora de la biblioteca dins del seu horari escolar.
Els alumnes de Primària poden escollir i canviar els seus llibres de lectura abans de sortir al pati. Els nens i nenes de Cicle Superior cada dilluns, els de Cicle Mitjà cada dimecres i els de Cicle Inicial ho fan els divendres.


D’aquesta manera es potencia l’hàbit lector tant a l’escola com a casa i s’afavoreix que tots els alumnes tinguin les mateixes oportunitats d’accés al món dels llibres i la lectura.

Publicat dins de activitats, alumnes, Projectes | 2s comentaris

PARTICIPEM A LA VII EDICIÓ DE LA GIMCANA DE LES LLENGÜES

Cartell de la web de la Gimcana animant a les escoles a participar-hi

Després de la participació dels alumnes de 3r a la gimcana de les llengües del curs passat els quals van encertar totes les preguntes, enguany des de l’escola participem a la VII edició amb els alumnes de 5è.

La gimcana de les llengües és un concurs virtual que dura 6 setmanes (del 17 d’octubre al 27 de novembre). Cada divendres es publica a la seva web la pregunta de la setmana, que els alumnes han de resoldre fins el dijous següent.

Aquest curs ens hem inscrit a la categoria A3 destinada als nens de 5è i 6è de primària. El premi és una sortida en grup. Molta sort nois i noies! I…a investigar i descobrir curiositats sobre les llengües del món, l’origen i el significat de les paraules, la nostra cultura i les nostres tradicions!

Més informació al bloc de la Gimcana: http://blocs.cpnl.cat/gimcanaosona2014/

Publicat dins de activitats, alumnes, concursos, famílies | Envia un comentari

TREBALLEM PER PROJECTES: EL NOM DE LES AULES

esculturesAquest curs des de tota l’escola treballarem el projecte de l’escultura i cada grup ha escollit el nom d’un escultor/a com a nom de la seva classe. A través d’aquests artistes i de la seva vida i obres aprendrem moltes coses relacionades amb l’art i el món de l’escultura.

P3 Alexander Calder
P4 Niki de Saint Phalle
P5 Tony Cragg
Primer Henry Moore
Segon Auguste Rodin
Tercer Lygia Clark
Quart Louise Bourgeois
Cinquè Alberto Giacometti
Sisè Eva Hesse
Publicat dins de activitats, alumnes, Projectes | 1 comentari

TOTS FORMEM PART DE L’ESCOLA

Grup p3AAvui hem fet les primeres fotografies de tots alumnes del curs 2014-2015 ja que ells són la part més important de l’escola. Són ells i elles per qui estem treballant dia a dia assolint nous reptes i objectius.

Junts iniciem un nou curs escolar amb ganes i il·lusions compartides.

 

També podeu visualitzar i descarregar totes les fotografies clicant sobre el títol de la següent presentació:

Publicat dins de alumnes | 3s comentaris

MARES I PARES DE L’AMPA FAN DISSABTE AL PATI DE L’ESCOLA

IMG-20140920-WA0005 IMG-20140920-WA0007 IMG-20140920-WA0008 IMG-20140920-WA0009Tot i ser cap de setmana, els pares i mares de l’AMPA de l’Escola estan d’allò més actius i aquest matí han vingut a fer tasques de neteja i manteniment al pati de l’escola podant les branques de les tuies convertint el pati en un lloc més segur, net i….amb un estat impecable!

Dilluns al matí, quan arribeu a l’escola, tant les famílies com els alumnes segur que notareu el canvi i…que divertit que s’ho passaran els nens i nenes buscant nous amagatalls i racons on jugar i despertar la seva imaginació!

Moltes gràcies als pares i mares voluntaris per dedicar part del seu temps lliure a condicionar els espais de l’escola i esforçar-se per fer del nostre centre un espai millor. A tots…les nostres felicitacions per la vostra tasca.

Publicat dins de activitats, famílies | 1 comentari

COMENCEM UN NOU CURS AMB IL·LUSIONS COMPARTIDES I…MÚSICA

Professors de l’escola de música interpretant una peça musical

Tan bon punt iniciar el nou curs, ja hem rebut la primera visita: el director i els professors de L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA JOSEP CIRERA I ARMENGOL que, ens han explicat i ensenyat tots els instruments que tenen a l’escola: les seves característiques, el seu so, la manera de tocar-los…

Alguns dels alumnes de l’escola també ens han ensenyat les seves habilitats amb algun dels instruments presentats: la bateria, el piano i la trompeta i, finalment, tots els professors ens han interpretat una peça musical conjunta.

Però…el que més ens ha agradat ha estat tenir l’oportunitat de poder tocar els instruments i, per un moment, convertir-nos en músics i, en alguns casos, descobrir talents amagats.

Des de l’escola volem donar les gràcies al director i a tots els professors de l’escola de música de Prats de Lluçanès per donar-nos l’oportunitat de conèixer més de prop tot allò que s’ensenya i s’aprèn dins les seves aules que tenim ben a prop de la nostra escola i que, en algunes ocasions, ambienten amb el seu so els nostres espais de joc.

I, mentrestant, els més petits de l’escola (alumnes de P3 i P4) gaudien de la sorra i dels jocs al pati:

Publicat dins de activitats, alumnes, Lluçanès, Visites | 1 comentari