TOTS FORMEM PART DE L’ESCOLA

Avui hem fet les primeres fotografies de tots alumnes del curs 2014-2015 ja que ells són la part més important de l’escola. Són ells i elles per qui estem treballant dia a dia assolint nous reptes i objectius.

Junts iniciem un nou curs escolar amb ganes i il·lusions compartides.

 

També podeu visualitzar i descarregar totes les fotografies clicant sobre el títol de la següent presentació:

Publicat dins de alumnes | Envia un comentari

MARES I PARES DE L’AMPA FAN DISSABTE AL PATI DE L’ESCOLA

IMG-20140920-WA0005 IMG-20140920-WA0007 IMG-20140920-WA0008 IMG-20140920-WA0009Tot i ser cap de setmana, els pares i mares de l’AMPA de l’Escola estan d’allò més actius i aquest matí han vingut a fer tasques de neteja i manteniment al pati de l’escola podant les branques de les tuies convertint el pati en un lloc més segur, net i….amb un estat impecable!

Dilluns al matí, quan arribeu a l’escola, tant les famílies com els alumnes segur que notareu el canvi i…que divertit que s’ho passaran els nens i nenes buscant nous amagatalls i racons on jugar i despertar la seva imaginació!

Moltes gràcies als pares i mares voluntaris per dedicar part del seu temps lliure a condicionar els espais de l’escola i esforçar-se per fer del nostre centre un espai millor. A tots…les nostres felicitacions per la vostra tasca.

Publicat dins de activitats, famílies | Envia un comentari

COMENCEM UN NOU CURS AMB IL·LUSIONS COMPARTIDES I…MÚSICA

Professors de l’escola de música interpretant una peça musical

Tan bon punt iniciar el nou curs, ja hem rebut la primera visita: el director i els professors de L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA JOSEP CIRERA I ARMENGOL que, ens han explicat i ensenyat tots els instruments que tenen a l’escola: les seves característiques, el seu so, la manera de tocar-los…

Alguns dels alumnes de l’escola també ens han ensenyat les seves habilitats amb algun dels instruments presentats: la bateria, el piano i la trompeta i, finalment, tots els professors ens han interpretat una peça musical conjunta.

Però…el que més ens ha agradat ha estat tenir l’oportunitat de poder tocar els instruments i, per un moment, convertir-nos en músics i, en alguns casos, descobrir talents amagats.

Des de l’escola volem donar les gràcies al director i a tots els professors de l’escola de música de Prats de Lluçanès per donar-nos l’oportunitat de conèixer més de prop tot allò que s’ensenya i s’aprèn dins les seves aules que tenim ben a prop de la nostra escola i que, en algunes ocasions, ambienten amb el seu so els nostres espais de joc.

I, mentrestant, els més petits de l’escola (alumnes de P3 i P4) gaudien de la sorra i dels jocs al pati:

Publicat dins de activitats, alumnes, Lluçanès, Visites | 1 comentari

LLIBRES DE TEXT, MATERIAL I INFORMACIONS PEL CURS 2014-2015

Us informem que el llibres de 3r i 4t “La varllibres i materialeta boja” i de 5è i 6è “L’extraordinària píndola rosa” es troben DESCATALOGATS per l’editorial. Per tant, no els trobareu a les llibreries. Properament ja us informareu dels llibres que haureu d’adquirir.

Benvolgudes famílies, ja podeu disposar dels llistats de llibres de text i material pel curs vinent. Clicant sobre  cada enllaç podreu obrir el document corresponent.

Recordeu que també els podeu venir a buscar a consergeria en horari de matins.

La reunió d’inici de curs serà el dimarts 9 de setembre a dos quarts de quatre.

Per qualsevol dubte o aclariment us podeu posar en contacte amb l’escola.

BON ESTIU!

EDUCACIÓ INFANTIL

Llistat de llibres d’EI

Llistat de material d’EI

CICLE INICIAL

Llistat de llibres de CI

Llistat de material de CI

CICLE MITJÀ

Llistat de llibres de CM

Llistat de material de CM

CICLE SUPERIOR

Llistat de llibres de CS

Llistat de material de CS

Publicat dins de general, gestió i organització | Envia un comentari

S’ACABA UN NOU CURS AMB JOCS I UN EMOTIU COMIAT

Hem deixat enrere un curs ple de reptes, il·lusions, projectes i un munt de moments i experiències compartides.

curses de sacs

L’últim dia de curs l’hem celebrat com es mereix amb jocs de cucanya molt ben organitzats pels alumnes de cinquè que han fet que grans i petits gaudissin d’allò més en diferents espais del pati i organitzats en diferents grups. Junts hem gaudit d’una bona estona!

Després de refrescar-nos amb un deliciós gelat, tots hem anat a l’aula polivalent de l’escola on s’han donat a conèixer els guanyadors/es del Menú Musical 2014 que han rebut una clau de sol d’or, planta o bronze i un regal. Els guanyadors, els teniu a la fotografia. Tercers classificats l’Eudald, l’Adrià i l’Àngel de sisè, segona posició per Queralt i Núria de quart i primer lloc per la Marta i l’Aleix de tercer i quart. Moltes felicitats!

guanyadors menú musical

Després hem acomiadat els alumnes de sisè. Ens han dedicat un ball i, com ja és costum, els hi hem regalat una samarreta amb una fotografia de grup i un DVD amb vídeo (recull de fotografies) de la seva estada a l’escola que hem pogut veure projectat a la pantalla de la mateixa aula.

Alumnes sisè

regal sise

Els nois i noies de l’últim curs de primària han tingut un detall molt bonic per tots els/les mestres que hem estat al seu costat des que van arribar a l’escola: una flor amb un missatge personalitzat que han llegit davant de tots els seus companys/es i una fotografia de grup per penjar al vestíbul de l’escola. Molta sort a tots/es!

regal Queralt

La jornada ha tingut un moment molt emotiu quan la Queralt, una alumna de P5, ha volgut agrair el seu pas per l’escola amb un preciós regal: imatges del conte “El Petit Príncep” per penjar a les parets de l’escola com a record i un punt de llibre per totes les mestres i els seus companys/es de curs amb la següent dedicatòria: “L’AMISTAT ESTÀ FETA DE TROSSETS. Gràcies pels trossets que m’has regalat”. 

Des del menjador també s’ha celebrat el final de curs graduant els alumnes més grans de l’escola amb unes medalles amb la inscripció “t’has graduat en menjar de tot”. S’ha fet un joc on cadascú ha pogut comprovar el que agradava més o menys als seus companys/es.


Fem un punt i part i comencem a preparar el nou curs amb nous objectius però amb la mateixa il·lusió i la mateixa energia que tots plegats mestres, famílies i alumnes hem estat vivint al llarg de tot aquest curs.

Només ens queda desitjar-vos a tots i totes MOLT BON ESTIU!

Recull d’imatges de l’últim dia de curs a l’escola:

Publicat dins de activitats, alumnes, festes | Envia un comentari

EL PROJECTE “SCIENCE” PRÀCTICA DE REFERÈNCIA A LA WEB DE L’XTEC DEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT

Des del Departament d’Ensenyament han reconegut el treball fet per l’escola dins del Projecte Science publicant el seu “site” al portal de l’Xtec (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya) com a pràctica de referència en projectes PILE (Pla Integrat de Llengües Estrangeres).

En el bloc del projecte es publiquen totes aquelles activitats i experiències d’aula relacionades amb el projecte de treball de les ciències en anglès que s’està portant a terme a l’escola.

Clicant sobre la següent imatge podreu accedir al bloc del projecte:

Sicende Escola Lluçanès

Accés a la pàgina de l’Xtec on s’ha publicat l’enllaç de Science en anglès portat a terme en el marc d’un projecte PILE 2012-2014:

http://www.xtec.cat/web/projectes/llengues/pluri/pile/experienciesaula

Ens ho expliquen en anglès els mateixos alumnes i les mestres responsables del Projecte:

Publicat dins de activitats, alumnes, anglès, Projectes, TIC | 1 comentari

PETITA HISTÒRIA DEL SEGLE XVIII (1714)

petita historia segle XVIIIQuè va ser la guerra de successió? Què va suposar per als catalans i per als lluçanencs? Aquestes qüestions van ser algunes de les que es van tractar el passat dissabte dia 14 en la representació a la Sala Polivalent Municipal. Petita història del s. XVIII (1714) va suposar un recorregut breu a l’abast de tothom pels principals esdeveniments d’aquell any tan nefast per a Catalunya i per al nostre poble, Prats de Lluçanès. Enmig dels textos, unes cançons Petita historia segle XVIIIcomplementaven la visió sobre la guerra i el paper de la dinastia borbònica, sobretot Felip V, sempre recordat per ser el causant de l’incendi que va patir la nostra vila en dues ocasions, el febrer i el juliol d’aquell any. Igualment es va tornar a escoltar el concert rítmic Repiquem Santa Àgata, creat amb motiu dels tres-cents anys del mencionat incendi i que ja s’havia ofert el dia 5 de febrer a la plaça de l’església. Cal fer esment que enguany teníem a l’escenari un decorat esplèndid, amb la silueta del poble de Prats, gràcies a la col·laboració dels membres de l’AMPA, i un retrat de Felip V de cap per avall dibuixat per Jordi Solé. Igualment cal remarcar el recolzament en tot moment dels pares i mares per la seva implicació en l’obra, des de l’ajut en el so i els llums, fins a la indumentària dels nens i nenes, molt ben abillats per a l’ocasió.
Després d’aquesta història, i recordant la gravació que es va fer al Camp d’aprenentatge Pau Casals, es va interpretar l’Himne als sentiments, una cançó que pertany a la cantata La llegenda de Marlet, escrita per Jordi Nus.

Tot seguit, com és habitual, hi va haver una demostració d’un dels tallers de l’AMPA, en aquest cas country, i per acabar la projecció d’imatges amb activitats diverses fetes pels alumnes al llarg d’aquest curs que s’acaba.


La festa però va continuar a l’escola on es van poder visitar totes les aules i on es va participar en un sopar col·lectiu preparat altra vegada per uns pares i mares que com hem dit duen la seva implicació al màxim i als qui des d’aquí volem mostrar-los el nostre més entusiasta agraïment.

Publicat dins de activitats, alumnes, famílies, festes, Lluçanès, Projectes | 3s comentaris

DÓNA LA NOTA AMB “MIRALL DE PAU”

DONA LA NOTADes de la nostra escola ens hem inscrit a la iniciativa “Dóna la Nota” impulsada des del Camp d’Aprenentatge Pau Casals sumant-nos així a la resta d’escoles de tot Catalunya que creiem i defensem la música com element importantíssim i essencial per l’educació dels nostres alumnes.

Totes els centres inscrits avui dia 6 de juny a les 11 del matí hem cantat de manera simultània la cançó “Mirall de Pau” composada per l’ocasió.

Dona la nota

Alumnes, familiars i altre personal de l’escola ens hem reunit tots al pati on la mestra de música ha llegit un manifest, hem visualitzat el videoclip i hem cantat la cançó manifestant així el nostre ferm desig de mantenir viva la música a les escoles.

Vídeo de la nostra cantada:

Videoclip i lletra de la cançó “Mirall de Pau”:

Per més informació sobre aquest projecte (manifest, escoles adherides, lletra de la cançó…) cliqueu sobre el següent enllaç: http://www.cdapaucasals.com/manifest-de-dona-la-nota/

Publicat dins de activitats, alumnes, poble, Projectes, Valors | Envia un comentari

ELS VÍDEOS I LES PRESENTACIONS DEL CONGRÉS DE CIÈNCIA

El divendres dia 16 de maig, els alumnes de P5, 6è i els delegats de medi dels diferents cursos, vam assistir al Congrés de la Ciència feta pels infants a la Universitat de Vic.
Es van presentar davant d’altres escoles dos treballs realitzats durant el curs:

  • P5: ELS CUCS DE LA FARINA
  • 6è i delegats de medi: ELS ERIÇONS

Al cap de pocs dies ja us vam exposar els nostres treballs a l’aula polivalent de l’escola i avui volem compartir amb vosaltres les gravacions que ens van fer des del Centre de Recursos a la Universitat de Vic i veure les presentacions.

ELS CUCS DE LA FARINA

ELS ERIÇONS

Publicat dins de activitats, alumnes, Medi Ambient, Projectes, sortides | Envia un comentari

HIMNE DE LA PAU AL CAMP D’APRENENTATGE PAU CASALS

El matí del primer dia al Camp d’Aprenentatge Pau Casals del Vendrell vam assajar i cantar una preciosa cançó titulada “Himne de la Pau” que, us volem mostrat en un vídeo “casolà” gravat a l’auditori. Tingueu apunt els altaveus, doncs les nostres veus segur que us emocionaran!

Publicat dins de activitats, alumnes, sortides | 1 comentari