LLIBRES DE TEXT, MATERIAL I INFORMACIONS PEL CURS 2014-2015

Us informem que el llibres de 3r i 4t “La varllibres i materialeta boja” i de 5è i 6è “L’extraordinària píndola rosa” es troben DESCATALOGATS per l’editorial. Per tant, no els trobareu a les llibreries. Properament ja us informareu dels llibres que haureu d’adquirir.

Benvolgudes famílies, ja podeu disposar dels llistats de llibres de text i material pel curs vinent. Clicant sobre  cada enllaç podreu obrir el document corresponent.

Recordeu que també els podeu venir a buscar a consergeria en horari de matins.

La reunió d’inici de curs serà el dimarts 9 de setembre a dos quarts de quatre.

Per qualsevol dubte o aclariment us podeu posar en contacte amb l’escola.

BON ESTIU!

EDUCACIÓ INFANTIL

Llistat de llibres d’EI

Llistat de material d’EI

CICLE INICIAL

Llistat de llibres de CI

Llistat de material de CI

CICLE MITJÀ

Llistat de llibres de CM

Llistat de material de CM

CICLE SUPERIOR

Llistat de llibres de CS

Llistat de material de CS

Publicat dins de general, gestió i organització | Envia un comentari

S’ACABA UN NOU CURS AMB JOCS I UN EMOTIU COMIAT

Hem deixat enrere un curs ple de reptes, il·lusions, projectes i un munt de moments i experiències compartides.

curses de sacs

L’últim dia de curs l’hem celebrat com es mereix amb jocs de cucanya molt ben organitzats pels alumnes de cinquè que han fet que grans i petits gaudissin d’allò més en diferents espais del pati i organitzats en diferents grups. Junts hem gaudit d’una bona estona!

Després de refrescar-nos amb un deliciós gelat, tots hem anat a l’aula polivalent de l’escola on s’han donat a conèixer els guanyadors/es del Menú Musical 2014 que han rebut una clau de sol d’or, planta o bronze i un regal. Els guanyadors, els teniu a la fotografia. Tercers classificats l’Eudald, l’Adrià i l’Àngel de sisè, segona posició per Queralt i Núria de quart i primer lloc per la Marta i l’Aleix de tercer i quart. Moltes felicitats!

guanyadors menú musical

Després hem acomiadat els alumnes de sisè. Ens han dedicat un ball i, com ja és costum, els hi hem regalat una samarreta amb una fotografia de grup i un DVD amb vídeo (recull de fotografies) de la seva estada a l’escola que hem pogut veure projectat a la pantalla de la mateixa aula.

Alumnes sisè

regal sise

Els nois i noies de l’últim curs de primària han tingut un detall molt bonic per tots els/les mestres que hem estat al seu costat des que van arribar a l’escola: una flor amb un missatge personalitzat que han llegit davant de tots els seus companys/es i una fotografia de grup per penjar al vestíbul de l’escola. Molta sort a tots/es!

regal Queralt

La jornada ha tingut un moment molt emotiu quan la Queralt, una alumna de P5, ha volgut agrair el seu pas per l’escola amb un preciós regal: imatges del conte “El Petit Príncep” per penjar a les parets de l’escola com a record i un punt de llibre per totes les mestres i els seus companys/es de curs amb la següent dedicatòria: “L’AMISTAT ESTÀ FETA DE TROSSETS. Gràcies pels trossets que m’has regalat”. 

Des del menjador també s’ha celebrat el final de curs graduant els alumnes més grans de l’escola amb unes medalles amb la inscripció “t’has graduat en menjar de tot”. S’ha fet un joc on cadascú ha pogut comprovar el que agradava més o menys als seus companys/es.


Fem un punt i part i comencem a preparar el nou curs amb nous objectius però amb la mateixa il·lusió i la mateixa energia que tots plegats mestres, famílies i alumnes hem estat vivint al llarg de tot aquest curs.

Només ens queda desitjar-vos a tots i totes MOLT BON ESTIU!

Recull d’imatges de l’últim dia de curs a l’escola:

Publicat dins de activitats, alumnes, festes | Envia un comentari

EL PROJECTE “SCIENCE” PRÀCTICA DE REFERÈNCIA A LA WEB DE L’XTEC DEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT

Des del Departament d’Ensenyament han reconegut el treball fet per l’escola dins del Projecte Science publicant el seu “site” al portal de l’Xtec (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya) com a pràctica de referència en projectes PILE (Pla Integrat de Llengües Estrangeres).

En el bloc del projecte es publiquen totes aquelles activitats i experiències d’aula relacionades amb el projecte de treball de les ciències en anglès que s’està portant a terme a l’escola.

Clicant sobre la següent imatge podreu accedir al bloc del projecte:

Sicende Escola Lluçanès

Accés a la pàgina de l’Xtec on s’ha publicat l’enllaç de Science en anglès portat a terme en el marc d’un projecte PILE 2012-2014:

http://www.xtec.cat/web/projectes/llengues/pluri/pile/experienciesaula

Ens ho expliquen en anglès els mateixos alumnes i les mestres responsables del Projecte:

Publicat dins de activitats, alumnes, anglès, Projectes, TIC | 1 comentari

PETITA HISTÒRIA DEL SEGLE XVIII (1714)

petita historia segle XVIIIQuè va ser la guerra de successió? Què va suposar per als catalans i per als lluçanencs? Aquestes qüestions van ser algunes de les que es van tractar el passat dissabte dia 14 en la representació a la Sala Polivalent Municipal. Petita història del s. XVIII (1714) va suposar un recorregut breu a l’abast de tothom pels principals esdeveniments d’aquell any tan nefast per a Catalunya i per al nostre poble, Prats de Lluçanès. Enmig dels textos, unes cançons Petita historia segle XVIIIcomplementaven la visió sobre la guerra i el paper de la dinastia borbònica, sobretot Felip V, sempre recordat per ser el causant de l’incendi que va patir la nostra vila en dues ocasions, el febrer i el juliol d’aquell any. Igualment es va tornar a escoltar el concert rítmic Repiquem Santa Àgata, creat amb motiu dels tres-cents anys del mencionat incendi i que ja s’havia ofert el dia 5 de febrer a la plaça de l’església. Cal fer esment que enguany teníem a l’escenari un decorat esplèndid, amb la silueta del poble de Prats, gràcies a la col·laboració dels membres de l’AMPA, i un retrat de Felip V de cap per avall dibuixat per Jordi Solé. Igualment cal remarcar el recolzament en tot moment dels pares i mares per la seva implicació en l’obra, des de l’ajut en el so i els llums, fins a la indumentària dels nens i nenes, molt ben abillats per a l’ocasió.
Després d’aquesta història, i recordant la gravació que es va fer al Camp d’aprenentatge Pau Casals, es va interpretar l’Himne als sentiments, una cançó que pertany a la cantata La llegenda de Marlet, escrita per Jordi Nus.

Tot seguit, com és habitual, hi va haver una demostració d’un dels tallers de l’AMPA, en aquest cas country, i per acabar la projecció d’imatges amb activitats diverses fetes pels alumnes al llarg d’aquest curs que s’acaba.


La festa però va continuar a l’escola on es van poder visitar totes les aules i on es va participar en un sopar col·lectiu preparat altra vegada per uns pares i mares que com hem dit duen la seva implicació al màxim i als qui des d’aquí volem mostrar-los el nostre més entusiasta agraïment.

Publicat dins de activitats, alumnes, famílies, festes, Lluçanès, Projectes | 3s comentaris

DÓNA LA NOTA AMB “MIRALL DE PAU”

DONA LA NOTADes de la nostra escola ens hem inscrit a la iniciativa “Dóna la Nota” impulsada des del Camp d’Aprenentatge Pau Casals sumant-nos així a la resta d’escoles de tot Catalunya que creiem i defensem la música com element importantíssim i essencial per l’educació dels nostres alumnes.

Totes els centres inscrits avui dia 6 de juny a les 11 del matí hem cantat de manera simultània la cançó “Mirall de Pau” composada per l’ocasió.

Dona la nota

Alumnes, familiars i altre personal de l’escola ens hem reunit tots al pati on la mestra de música ha llegit un manifest, hem visualitzat el videoclip i hem cantat la cançó manifestant així el nostre ferm desig de mantenir viva la música a les escoles.

Vídeo de la nostra cantada:

Videoclip i lletra de la cançó “Mirall de Pau”:

Per més informació sobre aquest projecte (manifest, escoles adherides, lletra de la cançó…) cliqueu sobre el següent enllaç: http://www.cdapaucasals.com/manifest-de-dona-la-nota/

Publicat dins de activitats, alumnes, poble, Projectes, Valors | Envia un comentari

ELS VÍDEOS I LES PRESENTACIONS DEL CONGRÉS DE CIÈNCIA

El divendres dia 16 de maig, els alumnes de P5, 6è i els delegats de medi dels diferents cursos, vam assistir al Congrés de la Ciència feta pels infants a la Universitat de Vic.
Es van presentar davant d’altres escoles dos treballs realitzats durant el curs:

  • P5: ELS CUCS DE LA FARINA
  • 6è i delegats de medi: ELS ERIÇONS

Al cap de pocs dies ja us vam exposar els nostres treballs a l’aula polivalent de l’escola i avui volem compartir amb vosaltres les gravacions que ens van fer des del Centre de Recursos a la Universitat de Vic i veure les presentacions.

ELS CUCS DE LA FARINA

ELS ERIÇONS

Publicat dins de activitats, alumnes, Medi Ambient, Projectes, sortides | Envia un comentari

HIMNE DE LA PAU AL CAMP D’APRENENTATGE PAU CASALS

El matí del primer dia al Camp d’Aprenentatge Pau Casals del Vendrell vam assajar i cantar una preciosa cançó titulada “Himne de la Pau” que, us volem mostrat en un vídeo “casolà” gravat a l’auditori. Tingueu apunt els altaveus, doncs les nostres veus segur que us emocionaran!

Publicat dins de activitats, alumnes, sortides | 1 comentari

3r DIA DE COLÒNIES

La músicacolor o forma? La pinturaritme? De quin color pintaries el silenci? Aquestes són algunes de les preguntes que ens van formular el darrer dia de la nostra estada al Camp d’aprenentatge Pau Casals. A través de diferents tallers vam poder comprovar que totes les arts tenen unes mateixes qualitats, unes qualitats però que a vegades se’ns fa difícil distingir-les perquè no hi estem avesats. El cinema, la literatura, la pintura, l’escultura, la música, la dansa o el teatre entre altres pertanyen a aquest món a vegades una mica allunyat del nivell material, però que ens fa aportacions fonamentals al llarg de la nostra vida.

gravacioEn una de les activitats vam preparar una obra visual amb retalls de colors, pintures, aigua i sorra. Escoltant una melodia havíem de decidir quines formes i colors li donàvem, i els altres companys la veien reflectida en una pantalla perquè treballàvem amb un retroprojector. Una altra proposta la vam fer a partir d’imatges i havíem de senyalar quin color ens suggeria i en un altre moment quina emoció. Llavors al final vam haver de relacionar-ho tot, les emocions i els colors i observar si coincidien. Finalment partint de gravats o pintures amb temàtiques molt diverses havíem de buscar una música adient, una música que creàvem nosaltres mateixos a l’ordinador treballant amb seqüències rítmiques i melòdiques.

escoltem pinturaTotes aquestes activitats del camp d’aprenentatge han estat molt profitoses, amb la guia d’uns monitors especialistes molt escaients i ens han ajudat a entendre la música des de diferents perspectives. A més hem pogut conèixer de ben a prop un dels músics catalans més universals, Pau Casals, que amb la seva actitud va ser i ha sigut un exemple per molts dels intèrprets actuals a part d’ensenyar-nos que amb l’esforç es pot aconseguir uns resultats immillorables si un s’ho proposa.
En fi, les colònies s’han acabat, però a tots els que hi hem anat ens quedarà per molt de temps un record ben especial, tant per les activitats com per les estones compartides, perquè el fet de conviure sempre aporta nous aprenentatges. Esperem que puguem transmetre totes aquestes vivències als que ens heu anat seguint des de casa o l’escola, i que tots junts sapiguem viure la música des d’una perspectiva més completa i vital. Perquè tal com va repetir moltes vegades el gran mestre la música és un llenguatge universal i “hauria de ser font de comunicació entre tots els homes”.

Publicat dins de activitats, alumnes, general, sortides | 1 comentari

FESTA DE COMIAT

Aquí teniu unes imatges de la festa que ens han preparat els monitors com a comiat de la nostra estada. Com podeu veure tots estem molt engrescats ballant.


Publicat dins de general | Envia un comentari

2n DIA DE COLÒNIES

Avui, segon dia de colònies hem tingut un temps molt millor que ahir. Des de primera hora del matí ha sortit el sol i això ha fet que l’activitat de la tarda per practicar esports alternatius a la platja fos més lluïda. També, i per la vostra tranquil•litat, us volem dir que tots s’ho estan passant molt bé i que no hem tingut cap incident.
Durant el matí ens hem centrat en la gravació del tema de la cantata que havíem assajat els darrers mesos a l’escola. Organitzats en tres grups, s’ha treballat les qualitats del so des de l’experimentació: durada, intensitat, timbre i altura, i a més cadascú ha dissenyat la caràtula del CD que s’endurà a casa.

CIMG0323
A l’estudi del gravació ens han explicat el funcionament i les dues zones que hi sol haver: la sala de control i el plató, aquest darrer amb la necessitat que sigui totalment insonoritzat. Hem entrat al plató i ens hem posat els auriculars com qualsevol dels cantants famosos i hem anat fent les repeticions que calia fins aconseguir uns bons resultats. Després hem escoltat la nostra gravació i les correccions que s’hi poden aplicar fins a l’edició final.
A la tarda, també dividits en tres grups ham treballat el violoncel, El cant dels ocells i l’ofici de luthier. Quant al primer taller us hem de dir que han pogut provar en directe la interpretació amb aquest instrument després de repassar-ne les parts i l’ús de l’arquet. Respecte a la cançó El cant dels ocells ens han explicat l’interès que tenia Pau Casals per a interpretar-la i hem fet un joc de reconeixement de diferents ocells que hi surten, tant visualment com amb el seu cant. Així hem distingit entre altres la garsa, la cadernera, el rossinyol, la perdiu, el mussol, la merla…I finalment, tots ens hem convertit en constructors d’instruments de corda. Hem jugat amb les diferents peces que hi ha en cadascun d’aquests instruments i hem pogut provar la construcció en directe d’un violí, una viola i un violoncel. Tothom hi ha estat molt atent i us podem dir que d’aquí potser en sortiran alguns futurs intèrprets.

Treballant de valent al plató

Treballant de valent al plató


Publicat dins de general | 8s comentaris

PRIMER DIA DE COLÒNIES

Cap a mig matí hem arribat a l’alberg de Santa Maria del Mar i tot seguit hem visitat l’Auditori Pau Casals. En aquesta primera activitat ens han explicat què era un auditori i les diverses parts que hi ha habitualment. Tots els alumnes han hagut de buscar el seient que els tocava a partir d’una entrada simulada que els han donat i han pogut comprovar les característiques que fan adient un espai adequat com a auditori: la sonoritat, la visibilitat i la comoditat dels seients. Allà han après una cançó, Volem la pau, de la qual se n’ha fet una gravació en directe.

Museu Pau CasalsUna vegada instal•lats a l’alberg hem dinat i a la tarda hem pogut visitar la Vil·la Museu Pau Casals (a la fotografia estem davant de la façana). Es tracta de la casa d’estiueig que el músic va fer construir a la platja de Sant Salvador i que durant anys va ser la seu de diversos convidats. En aquest lloc ens han explicat la vida de Casals des de petit, i hem pogut veure les diferents parts de la casa habilitades actualment com a museu. Igualment les explicacions anaven acompanyades amb videos i nombroses fotografies i documents que testimonien el compromís del músic amb la pau al llarg de la seva vida. Hem descobert alguns aspectes de Pau Casals totalment desconeguts i n’hem ampliat d’altres que havíem treballat a l’escola. Ens han fet adonar de la seva generositat a diferents nivells, quan durant molts anys adquiria obres d’artistes amics seus i més endavant quan col•laborava amb els nombrosos exiliats de la guerra civil. Han ressaltat que a través de la música va aconseguir donar a conèixer Catalunya arreu del món, un fet que es va fer palès especialment en el seu discurs davant l’ONU l’any 1971.

platja
Després de berenar a la platja ha estat el torn dels jocs dirigits a la platja. Partint de quatre grups que tenien en comú el mateix color, tots els alumnes han pogut gaudir una bona estona d’activitats on es requerien diferents destreses i habilitats. Amb el temps ben just per sopar hem tornat a l’alberg i per finalitzar la jornada han participat en un joc nocturn de pistes pel municipi.

Publicat dins de activitats, alumnes, sortides | 5s comentaris

GOODBYE ALEX AND GOOD LUCK!

Comiat ÀlexAquesta tarda hem acomiadat l’Àlex que ha estat més de vuit mesos a l’escola com a auxiliar de conversa en anglès. Amb ell hem après i perfeccionat la llengua estrangera tot i que ell també ha après una mica el català i el castellà. Amb ell tots i totes hem compartit moments inoblidables i, per aquest motiu, el comiat ha sigut molt emotiu.

Tots l’hem esperat a la Sala Polivalent de l’escola per fer-li una bona sorpresa i acomiadar-lo com es mereix! Hem vist el vídeo que fa dies li havíem estat preparant amb missatges i fotografies de la seva estada a l’escola, els delegats de cada curs li han regalat uns llibres dedicats sobre el nostre poble, un DVD amb el vídeo de record i un recull de dibuixos fets per cadascun dels nens i nenes de l’escola. S’ha estat una bona estona mirant-los!!!

Comiat Alex 1

Tot seguit algunes nenes li han volgut dedicar un ball i, per acabar, tots junts li hem cantat la cançó de l’hora dels adéus adaptada a tres idiomes: català, castellà i anglès!

Ha estat una experiència molt positiva que l’Àlex vingués a la nostra escola i, amb ell, hem après moltíssim. Ens ha dit que, quan pugui, ens tornarà a visitar i nosaltres l’esperararem amb els braços oberts!

Children and teachers hope to see you again. GOOD LUCK ÀLEX!!!


Publicat dins de activitats, alumnes, anglès, Lluçanès, poble, professorat | Envia un comentari

PARTICIPEM AL CONGRÉS DE CIÈNCIA A LA UNIVERSITAT DE VIC

Congres cienciaEl divendres dia 16 de maig, els alumnes de P5, 6è i els delegats de medi dels diferents cursos, vam assistir al Congrés de la Ciència feta pels infants a la Universitat de Vic.
Es van presentar davant d’altres escoles dos treballs realitzats durant el curs:

  • P5: ELS CUCS DE LA FARINA
  • 6è i delegats de medi: ELS ERIÇONS

Tots/es ho van fer molt bé i van viure una experiència única.

Publicat dins de activitats, alumnes, Medi Ambient, Projectes, sortides | 2s comentaris

ALLIBEREM ELS ERIÇONS DE L’HORT DE L’ESCOLA

explicacio camadocaEl dilluns 7 d’abril vam alliberar al seu medi natural els eriçons que havíem cuidat i observat a l’hort de l’escola juntament amb altres exemplars.

La Núria, la responsable del centre de recuperació d’animals “Camadoca”, ens va explicar les característiques d’aquests animals, què mengen, on viuen…i també li vam poder fer moltes preguntes que teníem preparades després d’haver estat investigant i convivint amb aquests animals.

nuria de camadoca

eriçons


Publicat dins de activitats, alumnes, Lluçanès, Medi Ambient, sortides, Valors | 1 comentari

ELS ALUMNES D’EI I CI JA SOM DE COLÒNIES!

PRIMER DIA (7 de maig)

Aquest matí els nens i nenes de P3 a 2n hem agafat l’autocar per anar a St. Pere de Torelló a passar tres dies d’aventures gaudint de la natura, compartint activitats i vivint una gran experiència a la casa de colònies “El Molí de la Riera”.

Tan bon punt arribar ens han vingut a rebre els monitors/es i ens han explicat les normes de la casa. Hem esmorzat i ens hem distribuït en diferents grups. Cada grup s’ha inventat el seu nom i ara estem dibuixant i pintant uns preciosos cartells.

Fa calor i tots estem molt bé i molt contents/es gaudint d’un entorn privilegiat!

Colonies

I…cap a dinar! Avui…uns macarrons boníssims, pollastre arrebossat i flam. A la tarda hem fet un joc de pistes molt divertit per l’entorn natural de la casa i després, jugar una estona, preparar les habitacions i…a sopar! Per sopar, sopa, salsitxes amb patates i poma! Al vespre…un divertit i emocionant joc de nit amb les llanternes! sopar

Tot boníssim i…ara a descansar que demà ens espera a tots un dia ple d’aventures!!! sopar1

Estem llegint tots els vostres comentaris i us sentim encara més a prop. TOTS US DESITGEM MOLT BONA NIT!!!

SEGON DIA (8 de maig)

La nit ha anat bé. Ens hem llevat molt contents i amb ganes de començar un nou dia d’aventures. Després de pentinar-nos i perfumar-nos, hem anat a esmorzar: cereals, magdalenes, torrades, pernil dolç, melmelada, mantenga, cacau, llet i sucs per tenir molta energia!!!

Ara tots els nens estan fent un taller “El planeta viu” que descobriran tots els ocells de l’entorn. A la tarda hi ha prevista l’activitat a la rirera.

Molts records des de Sant Pere de Torelló!

activitats moli riera

Hem fet diferents tallers buscant i classificant diferents insectes com uns autèntics aventurers. També hem estat buscant l’ocell que ajuda a mantenir el bosc net. Cada ocell ha explicat la seva vida, els costums i han après a reconèixer el seu cant a través d’un divertit i educatiu joc amb diferents reclams: xiulets de fusta, caixes de so… També hem descobert la casa del follet Panellet que ens acompanya en totes les aventures.

Després de dinar: cigrons, truita de patates, amanida i macedònia natural, ens hem posat les xancletes, les gorres i les botes d’aigua i…cap a fer l’activitat al riu on buscaran diferents animalons que hi viuen.

El dia és fantàstic, fa molta calor i ens ho estem passant tots molt bé!

A la tarda, a la riera, ens ho hem passat super bé! Ens hem posat dins l’aigua amb les botes i les xancletes (l’aigua ens arribava als turmells) buscant tot tipus d’insectes i animals vertebrats que habiten a les vores d’aquest hàbitat. Abans, però, els monitors ens han explicat moltes coses relacionades amb els animals de la riera i la manera com comprovar l’estat de salut d’un riu mirant el tipus d’animals que hi viuen. Al final, tots hem estat d’acord a puntuar la riera amb una molt bona nota en quant a l’estat de l’aigua. Només heu de veure les fotografies per comprovar que ens ho hem passat d’allò més bé i veure tots els animals que hem pogut buscar i observar. tarda riera

A la tornada, ens esperava un bon berenar: galetes amb xocolata! I…després jugar una estona i a sopar: verdura, hamburguesa i iogurt.

Per celebrar que era l’última nit a la casa de colònies, els monitors/es ens han preparat una discoteca amb llums de colors i bombolles de sabó. Els més petits primer i després els més grans de P5, 1r i 2n. No cal dir que, amb tots aquests detalls, l’activitat ha resultat tot un èxit!!!

Mireu que bé que ens ho vam passar a la discoteca! En podeu veure una petita mostra en aquest vídeo:

I tothom a dormir perquè demà…ens espera un altre matí ple d’activitats i cal preparar bé la motxilla perquè…tornem cap a casa!

TERCER I ÚLTIM DIA (9 de maig)
Aquesta nit, després de la “marxa” de la discoteca, hem dormit tots com un soc, fins i tot, a alguns ens ha costat una mica més aixecar-nos! Aquest matí, després de fer les maletes, hem anat a esmorzar: ens esperava una bona xocolata desfeta amb fartons, sucs, pa torrat, melmelada, mantega…tot boníssim per encarar amb energia aquest últim matí a la casa de colònies. Hem estat fent diferents activitats relacionades amb el reciclatge, jocs d’equip i valors i estan repassant també els insectes i els microorganismes que vàrem trobar al riu.


Ens veiem a l’escola amb moltes experiències viscudes per explicar!

Maletes

GRÀCIES A TOTS: a les famílies per tots i cadascun dels vostres comentaris, per seguir-nos a través del bloc, als nens i nenes per portar-se tant bé i a tots els monitors/es i el personal de la casa de colònies del Molí de la Riera de Sant Pere de Torelló per fer d’aquests tres dies de colònies una experiència inoblidable per tots/es!

I ja a casa recordem els bons moments de les colònies i, com a record, us deixem amb aquestes dues últimes imatges del moment del comiat amb tots els nens i nenes i els monitors/es!!! Bon cap de setmana!

Comiat colònies

Comiat colònies pont

Publicat dins de activitats, alumnes, sortides | 35s comentaris

PRESENTACIÓ I LECTURA DEL CONTE “EL GRAN DIA 104″ A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL

Dins del Projecte “Contes per la Pau“, un projecte interdiciplinar a les escoles del Lluçanès coordinat per l’actriu Lali Barenys, els alumnes de 4t vam crear un conte titulat “El gran dia 104″ i el divendres dia 30 d’abril el vam anar a llegir a la biblioteca municipal projectant les imatges creades pels alumnes de 6è i sota l’atenta mirada dels alumnes de P5, 1r, i 2n i els familiars i amics que ens van voler acompanyar.

lectura conte biblioteca

Com bé explica la Lali a l’inici de la lectura (veure vídeo) en aquest projecte hi han participat tots els alumnes de l’escola de manera que s’ha portat a terme un treball cooperatiu on els més petits n’han elaborat un punt de llibre que han regalat a tots els assistents, els alumnes de Cicle Inicial han confeccionat una capsa ben bonica per guardar el conte i els més grans han redactat el conte a l’ordinador i  l’han editat amb unes boniques imatges plàstiques.

lectura conte

El resultat, un conte fantàstic on els alumnes han pogut desenvolupar la seva capacitat creativa i, a més, han treballat una sèrie de valors com la importància de conèixer les diferents versions d’una mateixa història i de posar-se al lloc de l’altre (empatia) abans de jutjar determinades accions.


El conte es podrà veure a la biblioteca municipal un cop hagi viatjat per les diferents escoles que han format part del projecte. Des de la nostra escola també tindrem l’oportunitat de veure i llegir el conte que han elaborat els companys/es de les altres escoles.

Tot seguit us deixem el vídeo de la lectura del conte i la presentació del treball per part de la Lali. Esperem que us agradi i donem les gràcies a tots aquells que ens van poder acompanyar.

LECTURA DEL CONTE EL GRAN DIA 104 A LA BIBLIOTECA from Escola Lluçanès on Vimeo.

Publicat dins de activitats, alumnes, Lluçanès, poble, Projectes, TIC, Valors | 1 comentari

REPORTATGE DE L’ESCOLA A LA WEB DE BARÇAKIDS

logo barçakidsMentre esperem la publicació de la revista Barçakids el proper 25 de maig, tot l’equip ens han dedicat un preciós article de l’estada a l’escola a la seva web titulat “SANT JORDI AL LLUÇANÈS”.

Us animem a llegir i guadir de les seves impressions després d’estar en contacte amb els alumnes i mestres destacant també el  preciós entorn on es troba immersa la nostra escola.

Cliqueu AQUÍ per accedir directament a l’article.

Ells acaben amb aquesta frase:

“Ens ha agradat molt estar amb vosaltres, a reveure Lluçanès!”

I a vosaltres, alumnes i famílies, quines són les vostres impressions sobre l’estada de Barçakids a la nostra escola? Ens ho podeu fer arribar a través d’un COMENTARI.

Publicat dins de activitats, alumnes, Esport, Lluçanès, poble, Valors, Visites | 1 comentari

BARÇAKIDS, ESPORT I VALORS A L’ESCOLA

BARÇAKIDSAl llarg de dos dies (24 i 25 d’abril), els responsables del programa BarçaKids han estat a la nostra escola portant a terme diferents activitats amb els alumnes de 1r fins a 6è.

Barçakids és un programa desenvolupat per la Fundació del FC Barcelona que pretén fomentar i consolidar tot un seguit de valors en els infants a través de l’esport, el joc i la participació activa i inclusiva.

A partir de diferents propostes com tallers, treball en grup, jocs, vídeos, l’ús de les noves tecnologies i activitats motivadores, divertides i diferents els alumnes de l’escola hem pogut aprendre que… QUI TÉ VALORS GUANYA!

Barçakids1

Sabeu quins són els valors que hem treballat i que són tan importants a tenir en compte a l’hora de practicar qualsevol esport?

HUMILITAT, RESPECTE, ESFORÇ, AMBICIÓ I TREBALL EN EQUIP

barçakids2

Hem après moltes coses sobre l’esport i els valors que, de ben segur, ens ajudaran a créixer amb uns bons hàbits i actituds davant de la vida i davant del joc i l’esport.

Des de l’escola volem agrair als responsables d’aquesta iniciativa el fet d’haver-nos permès viure aquesta fantàstica experiència i, en especial, al Pep i la Daisy, els dos monitors que han fet possible que les activitats fossin tot un èxit. Moltes gràcies a tots!

Accés a la web de Barçakids: http://www.fcbkids.cat/ca/content/fcbkids on podeu conèixer una mica més el programa, els objectius, les activitats, els valors que es treballen. També podeu trobar-hi jocs i accedir als diferents números de la revista virtual.

Accés a la notícia publicada a la pàgina web de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès clicant AQUÍ.

La notícia de la visita a l’escola també es publicarà a la revista Barçakids que es difon l’últim diumenge de cada mes. També la podreu consultar en format digital a la web del programa.

LA VISITA DE BARÇAKIDS EN IMATGES

Fotografies dels alumnes de 1r, 2n i 3r


Fotografies dels alumnes de 4t, 5è i 6è


I aquesta és la notícia publicada a l’espai del faceboook de BARÇAKIDS:

Publicat dins de activitats, alumnes, Esport, Projectes, Valors, Visites | 1 comentari

CELEBREM LA DIADA DE SANT JORDI 2014 AMB MÚSICA, DANSA, LITERATURA, ANGLÈS I GASTRONOMIA

Avui tots els alumnes de l’escola hem viscut una bonica diada de Sant Jordi.

parada roses

A les 10 del matí hem sortit de l’escola per gaudir d’una bona passejada per les parades de llibres i roses del poble. Tot seguit, ens hem reunit al passeig on hem fet un bon esmorzar i hem assistit al lliurament dels premis del certamen literari organitzat per l’Ajuntament, sota el títol de 1714 . El regidor ha felicitat a tots els alumnes per la qualitat de les obres presentades i per la gran feina feta des de les escoles i, tot seguit, ha passat a entregar els premis als guanyadors que han rebut els aplaudiments de tots els assistents i que, ens han pogut ensenyar els seus dibuixos i llegir els seus treballs.

certamen literari


A la tornada a l’escola, els nens i nenes usuaris de menjador ens hem trobat amb una bona sorpresa: ens esperava un bon dinar medieval amb el menjador molt ben ambientat i les monitores vestides per l’ocasió aconseguint traslladar-nos a l’època de les princeses, els cavallers i els castells.

dinar medieval

A la tarda, els més petits hem ballat d’allò més amb la companyia Cavall de Cartró i els alumnes més grans hem pogut gaudir de l’espectacle en anglès Time Travellers a la Sala Polivalent.

espectacle st jordi


Tot plegat, ha fet que el dia de Sant Jordi fos un dia inolvidable per tots!

Que acabeu de passar una feliç diada!!!

Publicat dins de activitats, alumnes, festes, Lluçanès, poble, sortides, Visites | Envia un comentari

Final del segon trimestre i…bona Pasqua!

Avui tots els alumnes de l’escola hem gaudit d’un matí esplèndid caminant fins a l’ermita de Sant Sebastià.

Els alumnes més grans han seguit una ruta una mica més llarga i, un cop dalt l’ermita, hem gaudit amb jocs, converses, descobertes i un bon esmorzar per recuperar forces i tornar cap a l’escola. Grans i petits ens ho hem passat d’allò més bé!

A la tarda hem cantat caramelles i hem acabat de preparar els àlbums amb totes les feines realitzades durant aquest trimestre. Tots han treballat molt i es mereixen unes bones vacances!

Caminada Sant Sebastià

Amb aquesta imatge de tota l’escola dalt de l’ermita ens acomiadem del 2n trimestre i us desitgem una bona Pasqua!

Més fotografies de moments compartits a Sant Sebastià:

Publicat dins de activitats, alumnes, Lluçanès, poble, sortides | 1 comentari

ENS VISITA UN ESCRIPTOR: JOLES SENNELL

El passat divendres 28 de març l’escriptor Joles Sennell (Pep Albanell) va visitar l’escola i va poder parlar amb tots els alumnes.
Una activitat que forma part del Projecte d’Animació a la Lectura que es porta a terme cada any a la bilblioteca de l’escola.

Pep Albanell

Ens va explicar moltes coses sobre la seva vida i la seva feina. Us expliquem les que ens van agradar i sorprendre una mica més:

  • A cicle superior ens va explicar com, a partir del càstig d’un professor seu, va descobrir el plaer de la lectura i es va enganxar a llegir. Des de llavors només volia que li regalessin llibres.
  • Als de cicle mitjà ens va parlar de la sort que tenien de viure en pau ja que quan a ell li van encarregar fer el llibre que vàrem llegir hi havia una guerra on molts nens innoscents morien diariament. Per això va escriure el “Conte de riure, Conte de plorar”.
  • Als alumnes de cicle inicial ens va remarcar la lliçó que ja vàrem descobrir al llegir el llibre de “El follet Bambalamba”: a la vida tots servim per alguna cosa.
  • Als més petits d’educació infantil ens va explicar el conte de “La Princesa Ratolina”, que ens va fer veure que les aparences enganyen molt sovint i a vegades el més valent no és qui ens pensem, sino potser algú que de bon primer no haviem valorat!

Pep Albanell signant llibres Al final ens va dedicar els llibres que havíem llegit i nosaltres li vam regalar dibuixos i històries escrites per nosaltres mateixos basades en els seus llibres.

Pep Albanell1El fet de poder compartir espai i converses amb l’escriptor dels llibres que hem llegit, fa que aprenguem a valorar més la seva feina, ens acosta a la seva realitat i fa que ens il·lusionem i gaudim de les històries que ens fan viure els contes i les novel·les que ens expliquen o que llegim.

Publicat dins de activitats, alumnes, Visites | Envia un comentari

VISITEM LES COVES DEL TOLL

Coves TollEl passat divendres 4 de març els nens i nenes d’Educació Infantil i Cicle Inicial vam visitar les Coves del Toll de Moià dins del projecte de la Prehistòria.

Vam poder veure la reproducció d’un poblat prehistòric i entrar dins d’una cabana on ens van ensenyar moltes coses sobre la vida dels homes prehistòrics: què menjaven, quines Coves Toll1eines feien servir, com aconseguien l’aliment, com es fabricaven les seves pròpies armes, com aconseguien fer foc, on vivien, quins costums tenien… Un grup vam construir un sarró i un altre grup vam fer un collaret i ens van pintar la cara amb pintures fetes amb elements vegetals.

També vam poder entrar i visitar les coves on, fa milers d’anys, vivien els homes de la Prehistòria. Allà ens van explicar una història sobre una família que havia viscut dins de la cova i ens vam imaginar com devia ser la seva vida.

Coves Toll2Després, vam visitar el Museu on vam poder veure fòssils, antigues eines, esquelets d’animals i de persones…trobats a la zona.

Vam dinar al parc municipal de Moià per recuperar forces després d’una llarga però emocionant aventura que ens va convertir, per uns moments, en homes i dones prehistòrics!

Si mireu les fotografies podreu veure tot allò que vam poder viure durant la sortida:

Publicat dins de activitats, alumnes, Projectes, sortides, Visites | Envia un comentari

VISITA AL MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES

El passat divendres 4 d’abril, els alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior vam anar a Capellades.

Per grups vam visitar diferents espais del poble:

  • Moli papererEl Molí paperer de Capellades: ens van ensenyar com es feia el paper i ens van deixar tocar diferents tipus de paper. També ens van ensenyar les màquines on es feia el procés del paper. N’hi havia moltes! Allà, tots els cursos varem fer un taller de paper: un de blanc, un de reciclat i un altre de color verd.
  • L’Abric Romaní: un jaciment arqueològic on ens van explicar moltes coses sobre la prehistòria i les eines que feien servir els homes de Neanderthal. Abric RomaniVam veure un vídeo de la fauna i la flora d’aquella època, com preparaven les armes i els llocs on els homes prehistòrics es refugiaven per dormir o per menjar. El material que feien servir per fer les eines és una pedra que es diu Sílex. A l’Abric Romaní també vam fer un taller de tir amb arc.

Mentre anàvem al jaciment vam poder veure l’antic safareig del poble de Capellades.

Ens va agradar molt i vam aprendre moltes coses.

(Adaptació dels diferents textos escrits pels alumnes de 5è de l’Escola)


Publicat dins de activitats, alumnes, Projectes, sortides, Visites | Envia un comentari

TALLER D’ALIMENTACIÓ SALUDABLE

Dimecres 26 de març els alumnes de P5 i Primer vam participar en un Taller d’Alimentació Saludable organitzat per la Diputació.
En aquest taller, l’Òscar, un monitor, ens va ensenyar a classificar diferents fruites i ens va parlar de la importància d’una alimentació variada i equilibrada.
També vam fer diferents jocs d’olor i tast de fruites.
Un activitat molt enriquidora per ajudar-nos a adquirir hàbits saludables i beneficiosos pel nostres organisme com la necessitat de menjar tot tipus d’aliments: verdura, fruita, carn i peix.

Publicat dins de activitats, alumnes, Visites | Envia un comentari