Interpretant a Matisse

Els nens i nenes de 5è A han fet aquestes boniques tapes d’àlbum interpretant obres de Matisse a la classe d’Art in English.

Dibuixem gegants

Els nens i nenes de primer han dibuixat aquest bonics gegants.

Dibuixem una cadira

Els nens i nenes de primer han dibuixat a¡ una cadira del model del natural.


Les emocions dels nens de 1rB

Després de parlar de les seves emocions, els nens i nenes de primer B han plasmat així les pròpies emocions.

Dibuixa la Plaça

Dissabte 20 es va viure a la Plaça Reial un ambient fantàstic de dibuix, sol i música !!!
Aqui us deixo algunes imatges. Troabreu a la Clara, la Candela i la Eloïse de 4t per aqui dibuixat, uns dibuixos fantàstics!!

I no us perdeu la web d’aquest artista Valentino Menghi, els seus treballs amb cartró reciclat, genial!!


BELLESA, REALITAT I HONESTEDAT EN ELS retalls de ERIKA KUHN

L’artista visual mexicana, Erika Kuhn, disposada a despullar-se i capbussar-se en els racons més profunds de la seva ànima per explorar dolor, bellesa, dubtes, silencis, pensaments, llibertat, colors … ens mostra les seves llibretes on queda reflectit tot això, una obra intensa que no deixa indiferent a qualsevol persona que es troba amb ella i el seu món.


Trobat a Cultura Inquieta

Els nens de sisè estan transformant aquestes imatges a través del collage per anunciar la Mostra de Dansa.

Com expressem les emocions

Els nens i nenes de segon han expressat així les seves emocions.

El Mar

El mar vist pels nens i nenes de primer.

Visita al Museu Picasso

Els nens i nenes de 4t han visitat avui el Museu Picasso i després de veure algunes obres, han fet aquest taller…

Fem Haikus amb les mans

Els nens i nenes de 5è han començat a fer composicions plàstiques i Haikus amb les fotografies de les seves mans.

Estampació amb segells de goma

Els nens i nenes de sisè han fet aquestes boniques estampacions amb planxes de goma. Els motius , rajoles modernistes.

Il·lustracions dels poemes de 2n B

Els nens i nenes de 2nB han il·lustrat els seus poemes de Sant Jordi…

La Ciutat dels Fotògrafs

Els nens i nenes de 5è Música han anat avui al MACBA a realitzar l’activitat “La Ciutat dels Fotògrafs”. Aqui teniu algunes de les imatges de les fotografies que han fet pel barri del Raval.

Les nostres emocions

Els nens i nenes de 4tB han expressat així les emocions…

El Crit

“Estava allà, tremolant de por. I vaig sentir un crit fort i infinit perforant la natura “.

Aquesta obra elaborada per Edvard Munch va ser completada en 1893 i des del moment de la seva creació, va obtenir moltes crítiques . En una època en la qual s’admirava el naturalisme, El crit va ser una compilació de quatre versions d’aquest expressiu quadre tan representatiu del moment històric que s’estava vivint.

Hi ha moltes versions que intenten explicar el que el androgin del quadre està expressant, i es basen en la vida de l’autor, per justificar-ho. Però em sembla que el valor de l’obra està en el fet que aquesta emoció es justifica per si sola per prevaler en la història com una de les obres més importants de la història de l’art.

Una de les versions de possible inspiració per a El crit és la turmentada vida d’Edvard, doncs es diu que sent encara un nen, va patir la severitat del seu pare i la mort de la seva mare i germana.

El crit s’acomoda de manera intemporal en la classificació de l’expressionisme, que sol entendre com “la deformació de la realitat per a expressar de forma més subjectiva la natura i l’ésser humà, donant prioritat a l’expressió dels sentiments més que a la descripció objectiva de la realitat “.

El crit va ser una de les obres més importants de l’artista delineant les característiques del moviment expressionista i convertint-se en una imatge d’icona cultural.

Però no va ser tan senzill el procés, el règim nazi va prohibir l’art de Munch perquè el consideraven degenerat donada la seva foscor i manera subjectiva i emocional per entendre el món. Va ser fins després de la Segona Guerra Mundial que l’obra va adquirir l’estatus de icona. El 1961 la revista Time va utilitzar la imatge per a la portada de la seva edició dedicada als complexos de culpa i ansietat. I això va ser un dels successos que va començar a establir a El crit amb la importància artística que es mereixia.

Edvard s’explicava; “La malaltia, la bogeria i la mort van ser els àngels que van envoltar el meu bressol i em van seguir durant tota la meva vida”.

L’obra es caracteritza per representar amb els seus colors i les seves formes la mateixa angoixa que es vol representar a la figura. Les formes es retorcen i els colors són completament arbitraris, ja que intenten expressar el sentiment de l’autor i no una veritat racional.

Trobat a “Un día más culto”

Annette Messager

Annette Messager (Berck-sur-Mer, Paso de Calais, 30 de noviembre de 1943) es una artista contemporánea francesa.
Es conocida principalmente por su trabajo de instalación, en el que a menudo incluye fotografías, grabados y dibujos, y materiales diversos.1 En su arte representa una mezcla de la realidad cotidiana y la fantasía, y desde sus inicios en la década de 1970 está vinculada con el arte feminista. Messager ha expuesto y publicado su trabajo ampliamente.
Es la compañera del artista francés Christian Boltanski.
Trobat a la Wiquipèdia

Ens ha cridat l’atenció la seva obra dedicada a les mans, projecte que estem poratnt a terme amb els nens i nenes de cinquè.

Els autoretrats de van Gogh


Vincent van Gogh va ser un personatge misteriós i hàbil, un dels majors exponents del postimpressionisme, una tècnica que es distingeix per l’ús de colors vius, pinzellades distingibles i temes de la vida real. Per causar més emoció el postimpressionisme tom els colors dels impressionistes presentant una visió subjectiva del món.

La vida de Vincent van Gogh no va ser gens fàcil, després d’un gran desamor va decidir viure amb una prostituta i la seva filla a les quals utilitzava per retratar. En moments posteriors d’auto diagnosticar bogeria i es va inscriure en sanatoris mentals voluntàriament. Va tenir molts problemes econòmics pel que sempre buscava vendre els seus quadres. Moltes vegades pintava per vendre. No tenia diners per pagar-li a models, així que va pintar 27 autoretrats entre els anys 1886 i 1889. La seva col·lecció d’autoretrats el posa entre els pintors d’autoretrats més prolífics de tots els temps.

Es diu que van Gogh feia servir l’autoretrat com un mètode d’introspecció i pràctica per pintar.

Coneixem alguns aspectes d’aquest personatge tan enigmàtic per mitjà de les múltiples cartes que va escriure al seu germà Theo i al seu gran amic i pintor Paul Gauguin.

“Vaig portar deliberadament un mirall prou bo per permetre treballar amb la meva imatge per defecte d’un model, perquè si puc pintar el color de la meva pròpia cap, que no és completat sense dificultat, podria pintar els caps d’altres ànimes bones, homes i dones. ”

Els autoretrats de van Gogh van arribar a ser més importants del que semblaven ser, una simple pràctica de la seva tècnica. Els seus traços definits amb moviment i estil van fer que aquests formessin part important del talent que reconeixem avui.

Imatge de previsualització de YouTube
Però l’art no deixa de sorprendre’ns, en l’actualitat hi ha un artista que va decidir prendre els retrats de van Gogh per proposar com es veuria en realitat. El fotògraf lituà, Tadao Cern va convertir el quadre de oli de 1889 a un retrat digital.
Basat en una curiositat de veure com seria van Gogh sense els trets impressionistes, Cern va ser despullant la imatge fins arribar a aquesta aproximació.

Trobat a Un día más culto

10 dades que potser no coneguis de Van Gogh


Un 30 de març però de 1853, a Holanda, va néixer Vincent Van Gogh; l’artista trastornat per excel·lència. Encara que avui dia és considerat com un dels pintors més famosos, en vida només va arribar a vendre una de les seves obres.

Va morir sentint-se com un fracassat. Una mort que fa joc a la seva vida trastornada, plena de malalties i desgràcia. Encara que els seus contemporanis no van arribar a apreciar la seva genialitat, avui volem retre homenatge a aquest gran artista amb 10 dades que probablement no coneixies.

Van Gogh va pintar el seu primer obra, “Els menjadors de patates”, als 27 anys
Es diu així pel seu avi i el seu germà, aquest últim va morir un any abans que el naixés
Era un addicte a la pintura, en 10 anys va pintar gairebé 900 quadres (de mitjana dos per setmana)
Durant un atac de bogeria, Van Gogh va atacar al seu amic pintor Paul Gauguin amb una navalla, el resultat va ser desfavorable per a Vincent ja que es tallés un tros d’orella
Dies després li va oferir el lòbul que s’havia tallat a una prostituta
La seva obra mestra “La nit estrellada” va ser creada durant la seva estada al sanatori Sant-Rémy-de-Provence, França
Va arribar al sanatori sota la seva petició, tenia por de perdre l’habilitat d’expressar-se mitjançant l’art
L’únic quadre que va vendre es titula “La vinya vermell”
Als 37 anys es va disparar al pit, va morir l’endemà passat
Les seves últimes paraules van ser “La tristesse durera toujours” que significa “La tristesa durarà per sempre”

Trobat a Un día más culto

LA PLAÇA DIBUIXA

Una activitat gratuïta i una oportunitat per a dibuixar!!


DESCRIPCIÓN
El proper dissabte 20 de maig la Fundació Setba organitza La plaça dibuixa, una activitat gratuïta oberta a tot el públic, per “envair” la Plaça Reial armats amb llapis i paper!
En aquesta tercera edició s’obriran novament diversos edificis de la plaça perquè qui vulgui la pugui dibuixar des d’un punt de vista diferent. Per poder participar i recollir el material de dibuix, cal registrar-se (excepte els nens). El lliurament del material es farà de 10 a 11h.
També hi haurà un taller de dibuix infantil, impartit per l’il·lustrador Lluïsot Ninotaire, i tots els nens rebran un petit lot de material de dibuix!
En el marc d’aquesta jornada, la Fundació Setba organitza dos concursos: el premi al millor dibuix amateur i el premi a la millor foto de la jornada a Instagram (només entraran a concurs les fotos que portin l’etiqueta #setbalaplaçadibuixa).
Més info: http://www.fundaciosetba.org/la-placa-dibuixa-2017/
Contacte: carla@fundaciosetba.org // Tel. 93 481 36 96

Il·lustracions contes de 6è A

Aqui teniu les il·lustracions dels contes dels nens i nenes de 6è A

Mans i més mans

Els nens i nenes de cinquè han fet aquest treball a partir de les fotografies de les mans que han portat de casa, amb retoladors permanents sobre acetat han fet que aquestes mans es moguessin…

Dracs de 2n

Els nens i nenes de segon han fet aquest bonics dracs de Sant jordi.

Estampació

Treballant el modernisme, els nens i nenes de sisè han observat diferents rajoles moderniste, els motius orgànics i la geometria que representen.
Han començat a carvar goma per a crear els seus propis segells.

Aqui teniu alguns dels primers treballs…