Reciclar i reutilitzar

El divendres 23 d’octubre vam fer un taller de reciclatge. Va venir la Laura i ens va parlar de la diferència entre:

Reciclar i reutilitzar. Quan nosaltres tirem una cosa al contenidor que va estem reciclant, per exemple, tiro una ampolla de vidre, en canvi quan agafem una cosa que ja no volem i l’aprofitem per fer-la servir per una altra cosa l’estem reutilitzant, per exemple un paper que he fet servir per una cara i m’he equivocat, ara el faig servir per fer un esborrany d’una redacció.

Després de repassar això vam fer tres tallers:

El primer va ser recordar quins contenidors de recollida tenim, quin color tenen i què s’hi pot tirar. Vam pintar els contenidors i els aliments i restes. Després vam fer un mural on vam penjar les deixalles al contenidor que anaven.

En acabar vam transformar dues ampolles d’aigua en recipients de compostatge. En un hi vam posar fulles, restes d’aliments,… matèria orgànica; en l’altre hi vam posar fulles i trossos de plàstic barrejats. L’anirem regant i hem de poder veure que hi haurà un contenidor que farà compost i en canvi al que hi ha plàstics no el farà perquè el plàstic no es desfarà.

Per veure si havíem aprés bé el que ens va explicar vam fer el joc del reciclatge. Ens vam posar per parelles i vam jugar a un joc semblant al de l’oca però amb preguntes i coses que  havíem de fer relacionades amb la recollida selectiva.

Ens va agradar el taller, encara que hi havia moltes coses que sabíem altres les vam aprendre i ens ho vam passar molt bé jugant.

Alumnes de Ciutadilla

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *