Persèpolis

Mirem el còmic Persèpolis (referència més abaix) i la pel·lícula.

Com que  es tracta d’una pel·lícula complicada, hem anat aturant les seqüències per tal de fer comentaris aclaridors i demanar la seva opinió, hem fet una mena de comprensió audiovisual i se’ls ha animat a donar la seva opinió i expressar experiències compartides.

S’ha fet una fitxa que mostrem a continuació.

Persèpolis (títol original en francès Persépolis) és una sèrie de còmics autobiogràfics i històrics realitzats en blanc i negre per Marjane Satrapi. La sèrie explica la vida de l’autora, des de la seua infantesa a l’Iran a l’entrada en la vida adulta. Relat de l’evolució de l’Iran vista pels ulls d’una xiqueta,[1] Persèpolis constitueix un testimoni de la quotidianitat del període que va viure el país durant la Revolució iraniana el 19791980. Aporta un enfocament diferent dels relats històrics habituals, ja que en aquesta obra els esdeveniments es veuen des de l’interior i es viuen més que s’expliquen.

Va ser publicat en català el 2006 per l’editorial Norma.[2]

El 2007, la sèrie fou adaptada al cinema d’animació en una pel·lícula realitzada per Vincent Paronnaud i Marjane Satrapi que va obtenir el premi del jurat en el Festival de Canes.

 

(Viquipèdia https://ca.wikipedia.org/wiki/Pers%C3%A8polis_(c%C3%B2mic)

 


En aquest enllaç trobareu la fitxa que s’ha treballat.

Fitxa Persèpolis (adaptada)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *