16. I tot això com ho avaluem?

I tot això com ho avaluem?

Aquest projecte el vam encabir com a Projecte de Recerca de 4t de l’ESO. Com a centre tenim estipulats uns ítems per avaluar el procès d’aprenentatge i el producte final, que en aquest cas va ser la realització de la Gala.

En primer lloc es fa una valoració del procés de creació del projecte de recerca, li diem full de seguiment. Aquest full de seguiment és omplert pel tutor del treball de recerca, ajudat per les anotacions que tots els professors que passen per l’aula aquells dies van fent en una graella. En aquesta graella s’avalua la continuïtat i la capacitat d’organització del grup, així com el tractament del tema o la recerca que van realitzant.

Per altra banda, tal com es pot veure en els documents adjunts en aquesta entrada,  tenim una graella per avaluar la memòria escrita o carpeta d’aprenentatge, així com l’exposició oral.

Som conscients que hem de millorar molts aspectes i transformar aquestes graelles en rúbriques. Aquest any hem estat aprenent com fer les rúbriques, hem mirat diferents models, però no hem tingut temps de portar-les a terme. Aquesta feina ens queda pendent per l’any vinent, ja que aquest curs, malgrat que hem après molt sobre aquesta manera d’avaluar no hem tingut temps de consensuar les rúbriques amb tot l’equip de nivell de 4t.

La valoració del projecte feta professorat que forma part de l’equip impulsor de 4t és molt positiva. Creiem que amb aquest projecte, tant l’alumnat com el professorat hem après molt.

Dels alumnes el que més positivament valorem són l’assoliment de les competències comunicatives, d’autonomia i iniciativa personal, d’aprendre a aprendre i la social i ciutadana. Ens hem adonat que alhora que anaven assolint conceptes com fer pressupost o enviar una instància, seleccionar actuacions i, sobretot, a organitzar-se demanant la implicació dels altres companys i professors, s’han creat uns vincles entre tots els alumnes de 4t que abans no hi eren. De fet alguns alumnes de 4t han valorat la Gala com el millor que els havia passat a l’ESO.

PR4_Rúbrica_exposició oral

Ítems a avaluar; seguiment, treball escrit i exposició oral.

Coavaluació de l’alumnat

Autoavaluació dels alumnes

Valoració per part de l’alumnat del PR

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *