Activitats després de la Festa Major!

1. Descobrim les fotos!
Tenim moltes ganes d’explicar com ens ho hem passat a la festa. Així que tots plegats en rotllana obrim el correu de l’escola i descarreguem les fotos. Amb les fotos a la PDI cada nen o nena surt i ens explica el per què li ha agradat. Un cop acabem proposem exposar-les en un mural perquè tothom ens vegi.

2. Fem trencaclosques.
En petits grups juguem a fer trencaclosques amb les fotos de cadascú dels alumnes.

3. Quins sons hem escoltat a la Festa?
Escoltem diferents sons de les coses que han pogut veure a la festa i relacionat amb la pluja d’idees inicial i intentem discriminar auditivament a què corresponen.

4. Anem a contar.
Després de la visita dels carallots a l’aula on hem fet torres de 2, de 3 i fins i tot de 4 persones, treballem, en petit grup, amb les tabletes conceptes de numeració.

Jugar amb les matemàtiques

5. Quin camí han de fer els gegants?.
Amb l’arribada dels gegants a l’escola els observem i els investiguem. Aprenem a fer una cercavila i amb els beebots en representem una. Ens dividim en grups petits i per parelles hem de seguir el camí de colors que ha de fer el beebot, que representa el gegant, per fer la cercavila pel poble.

6. Com són les llums dels focs artificials?.
Arrel de la visita de la Colla dels àngels diabòlics investiguem sobre l’explusió de colors d’aquests. Al llarg d’una sessió i amb mig grup experimentem amb espaguetis de colors amb la taula de llum. Durant la sessió anirant escoltan música dinámica i relaxant.

7. Elaborem el mural de les fotografies.
Per finalitzar el projecte elaborem el mural de les fotografies de la Festa Major, però d’una manera més divertida. Els alumnes elaboraran un dibuix de la seva foto, aquests els penjarem i la tutora elaborarà un codi Qr (Programa: qr.code.generator) de la foto. Aquest Qr es posarà al costat del dibuix corresponent i les famílies hauran d’endevinar quin dibuix és el del seu fill/a amb el codi, però abans farem una prova a l’aula amb els alumnes.

Generador de codis QR

Joc del codi QR