Activitats abans de la Festa Major!

1. Ens trobem a la classe un cartell!
Tot junts i en rotllana ens proposem desxifrar de que es tracta. Entre tots endevinen que es tracta del cartell de la festa del poble.

2. Pluja d’idees.
En una altra sessió amb tot el grup en rotllana recordem que és un festa i ho relacionem amb les experiències viscudes pels alumnes. Analitzem els tipus de festa que coneixem : aniversaris i Festa Major i intentem deduir com serà aquest tipus de celebració. A continuació, fem una pluja d’idees de les coses que podem trobar en una Festa Major del poble. Ens enrecordem de: les botiguetes (stands), les atraccions, els gegants (Vicenç i Coloma), el Mamut Venux (colla de diables àngels diabòlics), els que fan torres ( colla de castellers: Carallots), menjar (exposició) i la música (actes musicals).

3. Investiguem per la PDI.
En la següent sessió i en petits grups busquem imatges de la festa major d’altres anys del poble per la PDI. Les descarreguem i amb el programa Openboard realitzem diferents activitats.

OpenBoard activitats dels gegants

4. Ens comuniquem!
En una altra sessió (en gran grup i en rotllana) decidim investigar algunes de les coses que podrem trobar a la festa. Com que les botigues, el menjar i la música ja el tenim a l’escola i ja ho coneixem. Començarem per les entitats que hi participen (colla de diables, colla de castellers i colla de geganters).
Com volem esbrinar coses sobre ells decidim posar-nos en contacte, però com? Recordem que a l’ordinador sempre busquem les coses i potser això també ho sap. Fem la recerca i anem trobant les webs de les diferents colles i trobem un apartat on posa contacte via e-mail. Decidim escriure’ls per convidar-los a l’escola. Al cap d’uns dies rebem resposta i sorpresa… els carallots ens vindran a visitar i també els àngels diabòlics, però, els geganters ens comenten que tenen molta feina i no podran assistir, però que ens comenten que ens deixaran uns gegants més petits a l’escola per què els puguem observar de prop. Els responen molt agraïts i acordem dates perquè ens vinguin a visitar.
Pel que fa a les atraccions truquem al regidor de cultura per què ens informi si podem anar a visitar-les l’últim dia d’escola i ens confirma que no hi ha cap problema, així que anirem d’excursió.

http://www.angelsdiabolics.cat
http://www.carallots.cat
webs.gegants.cat › svdelshorts
http://www.svh.cat

5. En quins carrers es trobarà la festa?
Ens ha arribat a l’escola una revista amb tota la informació de la festa i una d’elles és en el lloc on la trobarem. Molt encuriosits volem veure quins són. Busquem el nom dels carrers i amb el Google maps els anem recorrent i intentem recordar si algú ha passat o coneix algun dels carrers.

6. Escrivim una nota.
Ja queda poc per la festa i volem saber que és el que els hi agradarà més a cadascú de nosaltres, per això, proposem que cada nen i nena es faci una fotografia del que més li ha agradat i l’envii per correu a l’escola. Per què els papes i mames ho sàpiguen, tots junts a la PDI escriurem una nota amb el programa Word, que posteriorment imprimirem i li donarem a totes les famílies.