Els nens i adolescents es troben en una important etapa de desenvolupament i d’adquisició d’hàbits alimentaris molt importants per al seu futur. Per aquest motiu es convenient oferir-los una alimentació variada, completa i que els agradi.
Menú exemple d’un dinar de temporada tardor-hivern.
-
PRIMER PLAT: Minestra de verdures tricolor
-
patata, bajoques, pastanaga, ceba i pèsols desgranats
-
aigua, sal i per amanir oli o salsa
-
Es netegen i tallen les verdures, es bullen, juntes o separades, en aigua i sal.
Es presenten les verdures en un mateix plat o per separat.
S’amaneix amb oli o amb alguna salsa com la maionesa o beixamel.
-
SEGON PLAT: Hamburguesa de vedella
-
hamburguesa de vedella cuita a la planxa o al gust
-
-
GUARNICIÓ: Flamet d’arròs amb salsa de tomàquet
Posem a escalfar una olla amb aigua i una mica de sal quan bulli l’aigua hi afegirem l’arròs, el deixarem coure durant 15-20 min., remenant de tant en tant. Quan estigui cuit l’escorrem bé, el posem en un motlle en forma de flam i el buidem en un plat. Finalment el cobrim amb la salsa de tomàquet natural.
-
POSTRES: Rodes de taronja amb sucre
-
taronges, sucre i si volem canyella en pols
-
Pelem les taronges i les tallem a rodanxes, les posem en un plat. Per sobre els hi tirem el sucre i ho deixem a la nevera reposar. Després li posem la canyella al gust.
Trobareu la recepta al bloc: http://rosabarodiet.blogspot.com/