Ciència a la cuina

 

http://www.recercaenaccio.cat/agaur_reac/AppJava/ca/projecte/090604-ciencia-a-la-cui.jsp

Qui té una cuina, té un laboratori. És un espai amb estris, substàncies i energia on podem investigar un ampli ventall de fenòmens.

En aquest projecte han demanat a un seguit de científics i científiques de la Universitat de Girona que els obrissin les portes de la cuina de casa seva i els fessin un experiment. El resultat són aquestes propostes , senzilles i divertides, alhora que inevitablement casolanes. Són experiències a l’abast de tothom i que tanmateix il·lustren principis científics interessants.

La tinta invisible ha estat utilitzada a les guerres, al espionatge i en històries d?amor des de molt antic. Descobreix una recepta de 1766.

Has pensat alguna vegada que molts productes alimentaris es basen en una reacció química? El formatge fresc o mató, n’és un bon exemple a analitzar…

Vols dibuixar a sobre de la llet? Amb aquest experiment sobre la tensió superficial descobriràs una nova forma de fer art amb ciència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *