Què puc fer quan acabi 4t d’ESO?

Moltes coses. Una primera opció és posar-te a treballar. Això no dependrà fonamentalment de tu, però, si tens la possibilitat de fer-ho en un àmbit que t’agradi, caldrà valorar-ho seriosament.

Una segona opció és treballar i estudiar alhora. Hi ha moltes empreses que necessiten personal a mitja jornada (supermercats, grans superfícies…) la qual cosa et deixa temps fer seguir estudiant. Finalment, sempre et pots dedicar en cos i ànima a l’estudi.

Si esculls estudiar i la teva família no va sobrada de recursos econòmics, recorda que allà pel més de setembre s’obre el termini per a sol·licitar beca (beca salari, de desplaçament, de material… I ha de molts tipus). Omplir-la i lliurar-la es pot fer online.  Aquesta és la direcció web on cada curs apareix la información relativa a les beques:

http://www.educacion.gob.es/portada.html

D’altra banda, si optes per continuar estudiant (gairebé sempre és la millor opció), aquesta web del Departament d’Ensenyament et permetrà conèixer tot allò que pots estudiar un cop acabis 4t, ara, o més endavant.  Només cal que cliquis el tipus d’estudi que vols fer.  Ho treballarem a l’hora de tutoria:

http://www20.gencat.cat/portal/site/queestudiar/menuitem.3e179a2cdc20a269e85c7273b0c0e1a0/?command=busca&vgnextoid=b90e946b93b1c210VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&p_paraula_clau=Cuina&x=14&y=4

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *