L’Eix digit@l

Aquest any el tema central de l’Eix transversal ha estat: els costums, festes i tradicions catalanes. Cada classe ha treballat un aspecte concret: els gegants, els diables, la fira de Sant Ponç, les bitlles catalanes, la pilota valenciana, els castellers, la sardana, la mitologia, les havaneres. Realment ha estat un treball engrescador i enriquidor per tots que acabarà amb una exposició i demostració el dia de la festa final de curs.
Des de l’aula d’informàtica també s’ha contribuït, buscant informació, realitzant activitats on line, fitxes, dibuixos etc. Per si teniu ganes de gaudir amb els vostres fills aquí teniu una sèrie d’enllaços.


havaneres

La cobla i la sardana

La cobla La sardana

Els gegants

El fet casteller

ENDEVINALLES

Amb els alumnes de tercer hem fet un petit projecte sobre endevinalles: havien d’inventar o buscar una endevinalla, hem jugat a esbrinar les diferents solucions.  Posteriorment han fet una presentació de dos diapositives amb l’endevinalla i la solució. Les animacions i imatges les imatges les han fet com els ha agradat. El resultat és aquest. A veure si les encerteu totes!!!

La Festa de Sant Jordi

Aquest curs, per celebrar la festa anirem a veure una obra de teatre sobre la Llegenda de St. Jordi. No és una obra qualsevol perquè els actors són els pares i mares de l’escola. Ells l’han preparada amb molt d’entusiasme i nosaltres (E. Infantil i E. Primària), hem fet els decorats: castell. senyeres, roses, màscares… A casa podeu treballar amb els vostres fills aquesta festa popular. Aquí us deixem algunes activitats que podeu fer: Quadern Virtual, JClic, Contes, Video, Jocs etc.



El llenguatge simbòlic

Amb el alumnes de tercer hem fet un projecte sobre els símbols que hi ha a l’escola. És aquest, el llenguatge simbòlic, un llenguatge important; més si tenim en compte que estem envoltats de símbols per tot arreu.
El projecte va sorgir arran d’una pregunta d’un alumne que no entenia el significat d’un senyal d’emergència que havia vist al pati. Tot queda resumit en el vídeo que vieu, però ha estat un treball de quatre sessions: fotografiar els símbols i recuperar en l’ordinador les fotos, explicació del significat, preparació d’allò que havien de dir el dia de la gravació i per últim gravació i edició de la pel·lícula.

La cigala i la formiga

El dimarts 1 de febrer els nens d’Educació infantil van anar a l’auditori a veure l’obra de teatre La Cigala i la Formiga. Els va agradar molt. L’endemà a l’aula d’informàtica amb els alumnes de P5 vam parlar de la faula, què en pensaven de l’actitud de la cigala, de l’esforç de la formiga…  i per acabar van plasmar-ho en un dibuix. Mireu quines maravelles!!!