PikLuk navegador “segur” per nens

PikLuk és un navegador que permet controlar l’accés que fan els nens a internet.

Aquest programa permet restringir la navegació només a una llista de pàgines que l’usuari adult consideri adients per els nens. La resta de pàgines de la xarxa seran inaccessibles. També permet l’enviament i la recepció de missatges de correu electrònic només als destinataris que nosaltres escollim. A més quan el nen usa Pikluk, no pot accedir a la resta de l’ordinador.

pikluk.jpg

Jo em pregunto: és aquesta una bona solució? Que estem ensenyant als nens si els obliguem accedir a internet amb aquest programa?

Crec que el millor és seure al costat dels nens i navegar amb ells, així els podrem ensenyar on és realment el perill i com poden treure profit d’aquest enorme recurs que és internet.

Fa uns dies vaig veure a la Bitácora de Aníbal de la Torre un article titulat: “Menores en Internet: no les prives, acompáñalos”. Llegiu-lo, em sembla molt assenyat, diu entre altres coses:

“Toda la vida ha existido peligro en la calle y desde que nuestros hijos nacen, procuramos enseñarles a hacer un buen uso de ella. Cuando son más pequeños no los dejamos pisar sólos la calle, pero no les arrancamos la posibilidad de disfrutar de ella; en el parque, mientras ellos se columpian, somos incapaces de quitarles uno de nuestros ojos de encima, uno de ellos se posa en el libro o paquete de pipas y el otro desciende por el tobogán junto a ellos.”

i més endavant:

“Una solución para evitar los peligros sería eliminar Internet de casa, prohibir que nuestros hijos salgan a la puerta de la calle (evitando casas de amigos, cibers y derivados) y metiendo un escrito en el cole que inste al director a no permitir el acceso a la Red de nuestros pequeños. Aunque pensándolo bien, mejor comprarse una cabaña en el monte y cambiar completamente de vida. Pero hasta admitiendo que esta burrada que acabo de plantear se pudiera llevar a efecto, tarde o temprano, nuestros pequeños tendrían que sumergirse en la telaraña y, entonces, al no estar preparados sus intelectos, sí podrían quedar atrapados en los rincones más oscuros de la misma.”

Aquest article ha estat publicat en programari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a PikLuk navegador “segur” per nens

  1. Anibal diu:

    Infinitas gracias, Josep, por la referencia; no sabes lo que gratifica que compañeros consideren lo que escribes digno de ser mencionado en otras partes.
    Que tengas un buen año 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *