Activitats aula

Per les següents activitats a l’aula farem servir aquests recursos:

– Taula de llum amb safata transparent, sorra i noms dels infants en cartolina.

– Tauleta: per fer fotos dels infants, teclejar en parelles els seus noms i fer el JCLIC relacionant noms i fotos.

– JCLIC
En les sessions de racons a l’aula realitzarem aquestes activitats. Entre els diferents racons els infants podran trobar el racó digital amb un espai amb tauleta i un altre amb la taula de llum. L’activitat amb la tauleta el primer dia serà l’activitat 1 i els altres dies l’activitat 2.

Activitat 1. Primerament la mestra realitzarà parelles tenint en compte el seu nivell de lectoescriptura, que sigui complementari. Aquestes parelles durant els racons el primer dia realitzaran fotografies un de l’altre amb les tauletes. Després escriuran el seu nom a la tablet al google doc compartit que trobaran al Symbaloo de la tablet.

En la següent sessió de racons a l’aula al tenir ja fetes les fotos i teclejats els seus noms per els alumnes la mestra ja podrà haver fet el Jclic.

Activitat 2. Amb la tauleta jugaran al Jclic realitzat per la mestra fent servir les seves fotografies i escrits fets anteriorment. L’activitat consisteix en relacionar el nom dels seus companys amb la fotografia. A continuació deixo un exemple del JCLIC:

JCLIC NOMS

Activitat 3: Per tal de treballar el traç i l’escriptura del nom dels infants de l’aula els infants els podran escriure a sobre la taula de llum amb el seu dit a la sorra. Tindran una llibreta amb les fotos dels companys i el seu nom escrit.