M5. Activitat 2. Amb ulls de nen

Els infants a través d’una càmera interpreten el món agafant distància, centrant-se en escenes i objectes concrets. Els ajuda a focalitzar la seva mirada per tal de captar la realitat. Amb la fotografia poden guardar-se moments significatius per ells o objectes, produccions pròpies que els agraden i poder compartir-los posteriorment amb els altres verbalment. A partir d’aquestes fotografies es poden generar diàlegs significatius per ells amb altres infants o adults.

La mirada dels infants del món està plena de descobriments i preguntes sense estereotips encara establerts que condicionin la seva mirada, una mirada curiosa per descobrir i aprendre allò que l’envolta. A través de la càmera l’infant es pot ajudar per entendre la realitat captant amb atenció un objecte concret, una emoció… amb les seves fotografies podem accedir a la seva visió i detectar les diferències amb la nostra. Aquest fet ens pot ajudar a modificar la nostra mirada per accedir més properament a la seva.

La motivació per fotografiar ja ve donada pel simple fet a fer servir una eina, la càmera de fotos que tant els captiva. Després d’aquest descobriment i quan dominen el seu ús la motivació pot arribar per necessitar l’eina per realitzar un projecte motivador com per exemple buscar tots els números que trobem a l’aula o al pati i fotografiar-los.

Amb la fotografia a l’aula s’obre un ampli ventall d’activitats a fer a l’aula. Per exemple: stop motion, fotos de parts del cos dels infants i endevinar de qui son, fotos de cares dels companys per transformar-los en trencaclosques….

Ens podríem plantejar un racó a la classe amb una càmera per tal que els infants poguessin immortalitzar moments importants per ells, produccions pròpies que volguessin i així crear un vídeo recull de records d’aula a final trimestre.

Sóc mestra

Benvidudes i benvinguts,

Sóc l’Anna mestra d’Educació Infantil del Vallès Occidental. Vaig començar la meva carrera professional com a mestra el 2009. Vaig començar a treballar al primer cicle d’Educació Infantil. Després de 10 anys vaig canviar a segon cicle d’Educació Infantil ja que tenia moltes ganes de seguir acompanyant i veient el procés d’aprenentatge dels infants per tenir una visió global de tot el cicle.

Actualment estic esperant poder reincorporar-me. Mentrestant amb la formació permanent intento seguir aprenent i formant-me per estar actualitzada per tal de poder donar la millor resposta a les necessitats dels infants.

Fins la pròxima!