EL PAISATGE EQUATORIAL (Hadia, Rania, Iqra, Aitor)

EQUATORIAL

1:) On es trova el paisatge? El paisatge equatorial es troba en àrees del planeta situades al voltant de l’Equador.

planisferi del paisatge equatorial

 

2:) Quin clima té? Les temperatures sempre són molt altes, i les presipitacions molt abundants, l’evaporacio és tan intensa i la humitat és tan elevada que provoca pluja torrencial.

3:) Com són els rius? Són els més cabalosos i regulars, l’aigua de la pluja arrossega els sòls fins als rius, les aigües presenten un color terrós.

4:) Quina vegetació té? La vegetació és exuberant, amb gran abundància d’espècies: la selva. A la selva hi ha abundància d’espècies vegetals; alguns arbres, nombrosos arbustos, herbes i flors. Arran de terra, al sotabosc, l’ambient és fosc i humit.

5:) Quina fauna té? Hi ha moltes espècies deferents, els animals que habiten en aquestes latituds acostumen a ser de dimencions petites, que els permet moure’s amb facilitat per l’atapeïda  vegetació que formen arbres, troncs i lianes. Algunes espècies han desaparegut, a causa d’una explotació abusiva de la terra.

6:) Com és la poblacio? Els pobles que hi habiten viuen de la recol·lecció de fruits i de la caça o bé practiquen una agricultura molt rudimentria la natura i que  segueixin viures de l’arroz ,caya de sucre , etc………

Aquest article s'ha publicat dins de TEMA 6 CLIMES I PAISATGES DE LA TERRA i etiquetat amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *