EL PAISATGE TROPICAL (Rabia, Jensy, Maria, Carlos, Sofia)

El paisatge tropical

El paisatge tropical està situat a:

-Amèrica Central i sud.-Centre i sud d’Àfrica.-Sud i sud-est d’Àsia.- El nord i l’est d’Austràlia.

Clima i Rius

A les zones tropicals, durant quasi bé tot l’any les temperatures són elevades, però, per la pluja tenen dues estacions.

Estació humida, en la qual plou molt. Els cabals dels rius pugen considerablement. Estació seca, durant la qual la disminució dels rius a causa de les poques pluges, és bastant gran.

A causa de les dues estacions que hi ha durant tot l’any, el cabal del rius varia notablement. Quan es troben a l’estació seca, la gran majoria dels rius no porten gaire aigua, en l’estació humida, depèn de la pluja, hi ha inundacions.

Vegetació

El bosc tropical, és el propi a les zones properes a l’Equador. Sembla una selva però el bosc té menys varietat de plantes i al mateix temps que està més espaiat. També alguns arbres perden fulles a l’estació seca.

En tots els camins dels rius, el bosc es fa més espès, els arbres fan el bosc de galeria.

*En el bosc tropical, els arbres mantenen un espai entre si però a mesura que anem allunyant-nos de l’Equador, no hi ha gaire pluges i comencen a desaparèixer els boscos.

Però, la vegetació més abundant és la sabana, que es caracteritza per l’herba, arbustos i petis grups d’arbres.

En l’estació seca l’herba està seca, sense vida… això fa que hi hagi molts incendis.

Fauna

Hi ha una gran varietat d’ocells i també papallones, vespes i ratapinyades. A la sabana hi viuen molts animals herbívors i els seus depredadors: elefants, lleons, hienes, girafes, zebres,….

Els habitants de la sabana

Alguns pobles indígenes de la sabana, són pastors i practiquen una ramaderia extensiva. L’estació seca i el retard de les pluges poden causar dificultats als seus ramats i provocar fam.

Altres pobles de la sabana són agricultors, els seus grups humans combinen l’agricultura amb la ramaderia. Viuen en poblats i practiquen la rotació de conreus.

Preguntes

¿On es troba?

Amèrica Central i Amèrica sud, el centre i el sud d’Àfrica, el sud i sud-est d’Àsia, i el nord i l’est d’Austràlia.

¿Quin clima té?

Les temperatures són elevades durant tot l’any, com a la zona equatorial les pluges marquen dues estacions ben diferenciades, l’estació humida o estiu i l’estació seca o hivern. La durada de l’estació seca és més llarga com més lluny es trobi de l’Equador.

¿Com són els rius?

Durant l’estació seca els rius gairebé no donen aigua. A l’època de pluges hi ha grans crescudes que, de vegades poden provocar inundacions.

¿Quina vegetació té?

El bosc tropical:

La vegetació és semblant a la de la selva, però menys variada i els arbres estan més espaiats, alguns perden les fulles durant l’estació seca.

Sabana:

La vegetació està formada per herba i arbustos. Durant l’estació humida la vegetació és verda i frondosa i quan arriba l’estació seca l’herba s’asseca i es panseix.

¿Quina fauna té?

Hi ha una varietat d’ocells i també papallones, vespes i ratapinyades. A la sabana hi viuen molts animals herbívors i els seus predadors: elefants, lleons, hienes, girafes, ….

¿Quina població té?

Alguns pobles indígenes de la sabana, són pastors i practiquen una ramaderia extensiva. L’estació seca i el retard de les pluges poden causar dificultats als seus ramats i provocar fam.
Altres pobles de la sabana són agricultors, els quals combinen l’agricultara i la ramaderia, viuen en poblats i també practiquen la rotació dels conreus.

Aquest article s'ha publicat dins de TEMA 6 CLIMES I PAISATGES DE LA TERRA i etiquetat amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a EL PAISATGE TROPICAL (Rabia, Jensy, Maria, Carlos, Sofia)

 1. ghizlane diu:

  profe jo un el faig no poc no se un ferlo
  nospam

 2. sofia diu:

  m’ha servit de gran ajuda entrar en aquesta pagina web per que no trobava informacio i aqui esta tota la que necessito

 3. anonim diu:

  no ma servit per res, buscava informacio una mica complexa pero aqui no la e trobat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *