Programem a Cicle Inicial

L’objectiu d’aquestes sessions de programació és adaptar la nostres propostes educatives a propostes més cooperativistes i integradores, per oferir als nostres alumnes sessions d’Educació Física per tots i per a tots.

La cooperació és la posada en comú de mètodes de treball que ens ajuda a assolir objectius però satisfent les necessitats del grup, de manera que l’èxit d’un dels components del grup sempre depèn de l’èxit dels altres. Per tant, del que es tracta és d’unir esforços per aprofitar les diferents característiques dels membres del grup sense excloure a ningú.

Aquesta cooperació pot ser forçada per nosaltres com a mestres a l’hora de programar les nostres sessions d’Educació Física, amb l’objectiu de que tots els membres del grup classe amb el que estiguem treballant cooperin encara que no tinguin res en comú.

Però el nostres interès amb aquesta proposta no és ser els més cooperatius de tots, sinó que les característiques dels mètodes cooperativistes ens ajudin a aconseguir a les nostres sessions d’Educació Física:

– Evitar els conflictes

– Promoure una competició  on guanyar o perdre no sigui l’objectiu final.

-Fomentar la participació activa de tothom.

Per això, hem cregut convenient recollir una mostra, per bloc de continguts que en ens marca el currículum, de les unitats didàctiques que tots nosaltres portem a terme en la nostra tasca educativa, per poder introduir aquest nou plantejament metodològic, assenyalant en verd aquells elements que fan de les nostres propostes, mètodes cooperativistes.

 

Quan comença el curs, la mestra d’Educació Física de l’Escola Trentapasses, proposa als alumnes un contracte en el qual s’especifica la normativa de l’àrea. Aquest contracte el tenen present durant tot l’any ja que es troba enquadernat a l’agenda escolar.

A més a més, a l’aula, en un lloc visible es penjaran dos cartells per poder desenvolupar els acords del contracte.

 

Propostes cooperatives

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *