Hem canviat d’adreça! Si el navegador web no us hi redirigeix, seguiu aquest enllaç.

Sereu redirigits al nou lloc en 5 segons. Feu clic aquí per cancel•lar la redirecció.

Seminari de Coordinació en Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement

La darrera sessió del Seminari de Coordinació en Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement d’enguany s’ha celebrat de forma conjunta a l’Institut Joaquim Blume d’Esplugues de Llobregat. Els diferents territoris han presentat experiències d’aula i de centre als coordinadors i coordinadores presents. Des del Prat s’ha presentat l’activitat Fotografia esfèrica i tours virtuals. En representació de tots els centres han participat l’Escola Charles Darwin, l’Institut-Escola del Prat, l’Escola Josep Tarradellas, l’Escola Jacint Verdaguer i l’Escola Bernat Metge. Han compartit el seu coneixement per fer servir la càmera de 360º, l’organització de tours virtuals, l’ús de dispositius mòbils i d’ulleres de realitat virtual per tal de conèixer millor el centre educatiu i desenvolupar les competències del seu alumnat.

XV Certamen de Lectura en Veu Alta 2019

El dia 28 de Març es va celebrar el XV Certamen de Lectura en Veu Alta al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat.

Alumnat d’instituts i escoles de les poblacions de Gavà, Viladecans, Castelldefels, Sant Boi de Llobregat i El Prat de Llobregat, van llegir, fantàsticament, les seves lectures.

Els grumets vermell (alumnat de CM) va fer la lectura del llibre L’any del Gat de Jaume CoponsEls grumets verds (alumnat del CS) va llegir Un ós anomenat Paddington de Michael Bond. Els corsaris (alumnat de 1r i 2n de l’ESO) van llegir Cada gra de raïm de Manel Ballart. Els timoners (alumnat d’aula de acollida) Kafka i la nina viatgera de Jordi Sierra i Fabra i la tropa de corsaris (alumnat de 3r i 4t de l’ESO) Les Pereres fan la flor blanca de Gerbrand Bakker.

FELICITATS a tots els participants! les seves lectures van estar immillorables.

Però sobretot s’ha de felicitar a MARTIN GRIGOROV de 12 anys (grumets verds) de l’escola BERNAT METGE del Prat de Llobregat perquè ha passat a les semifinals

ENHORABONA i endavant !

Del Prat van participar:

  • L’escola Nostre Senyora .Del Mar
  • L’escola Bernat Metge
  • L’escola Pepa Colomer
  • L’escola Joan Maragall
  • Institut escola del Prat
  • Institut Ribera Baixa
  • Institut Baldiri Guilera

Cloenda Conte Col·laboratiu 2019

El dia 20 de març de 2019 s’ha celebrat la cloenda de l’activitat dels Contes Col·laboratius realitzats per l’alumnat del cicle mitjà del Prat De Llobregat. S’han treballat set històries d’allò més interessants, fantàstiques i amb finals sorprenents.

La lectura, per part de les actrius del Teatre Kaddish (Àngela Juvé i Sheila Fernández) ha fet reviure aquestes aventures i ha fet emocionar als autors i autores dels contes.

 

 

Van participar les classes de:

3r i 4t de l’escola Bernat Metge

4t A i 4t B de l’escola Del Parc

4t de l’Institut escola del Prat

3r A i 3r B de l’escola Galileu Galilei

4t A i 4t B de l’escola Jaume Balmes

4t A, 4t B i 4t C de l’escola H, Josep Taradellas

4t de l’escola Joan Maragall

4t A i 4t B de l’escola mare de Déu del carme

3r A, 3r B, 4t A i 4t B de l’escola Pepa Colomer

 

Vols escoltar els contes? : CLICA

Fins el curs vinent……..

Dia internacional de les dones

Des del Departament d’Educació impulsem la commemoració del Dia internacional de les dones proposant-vos que desenvolupeu activitats per visibilitzar i conscienciar l’alumnat sobre els drets de les dones. Amb aquest objectiu, ens fem nostre el lema de les Nacions Unides per al 8 de març de 2019 Pensem en igualtat, construïm amb intel·ligència, innovem per al canvi, que ens convida a reflexionar i actuar per apoderar les nenes, les noies, les dones i fomentar l’equitat entre totes i tots, des dels centres educatius. Accés a la selecció de Recursos Educatius de la XTEC.

 

5 de febrer, Dia de la Internet Segura

El Dia de la Internet Segura se celebra a més de 100 països de tot el món des de ja fa una desena d’anys, enguany amb el lema Junts per una internet millor. És un bon moment per treballar amb l’alumnat tant de primària com de secundària a través de la secció Internet segura de la XTEC. Al web Internet +Segura hi trobareu 4 vídeos amb unitats didàctiques per treballar la ciberseguretat.

Us proposem que relateu aquelles accions de sensibilització que heu desenvolupat a l’aula o a tot el centre, a partir de les nostres unitats didàctiques o de creació pròpia. Ens agradaria que ens expliquéssiu aquestes activitats compartint-les en els vostres portals web, als blocs o a les vostres xarxes socials a través de l’etiqueta  #internetsegura2019. El dia 5 de febrer trobareu els hashtags actius #SID2019 ,#SaferInternetDay i #femequip a les xarxes socials, a Catalunya també fem servir #diainternetsegura

La ciència en primera persona

El dimecres 7 de novembre es van iniciar els actes de la Setmana de la Ciència al Prat amb la conferència Hoy comemos genes impartida per la doctora Andrea Giordano.

La Dra. Giordano graduada en Biologia per la Universitat de Buenos Aires i actualment investigadora al grup derecerca de genètica i genòmica de plantes del Centre de Recerca en Agrigenòmica – CRAG, va introduir els conceptes de variabilitat genètica i explicà com l’estudi del genoma (DNA) és útil per millorar les espècies vegetals que els humans fem servir. Seguint els seus estudis pel món, ens va mostrar tres exemples en les gramínies, la canya de sucre i finalment el meló.

Alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat dels instituts  Baldiri Guilera, Ribera Baixa i el centre concertat Ntra. Sra. del Mar – García Lorca hi van assistir acompanyats del seu professorat.

Agraïm al Cèntric Espai cultural l’ús de l’auditori i el suport tècnic així com a la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) que en coordinació amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat fa possible aquestes conferències dedicades a l’impuls i la divulgació científica entre la joventut dels centres de secundària.