Molt bon estiu ! ! ! !

estiuS’acaba el curs 2016-2017 i s’acosten les vacances. Des del Servei Educatiu desitgem que passeu molt bon estiu i que l’aprofiteu per aprendre, compartir i divertir-vos. Per això, us facilitem els següents enllaços amb diversos recursos que teniu a l’abast, tant si sou alumnes com professors. Molt bon estiu a tothom!!!!

Per a l’alumnat:

Per als docents: Formació, Activitats i Escoles d’Estiu.

MATIPRAT 2017

 

Matiprat17El passat divendres 12 de maig vam celebrar la 4a Gimcana Matemàtica del Prat en un ambient festiu i de col·aboració entre joves i adults.En aquesta edició hi van participar professorat i alumnes de 1r i 4t d’ESO dels centres de secundària del Prat.

El joc consta d’un conjunt d’11 proves, basades en el currículum de matemàtiques de 1r d’ESO que inclouen diversos aspectes com: numeració i càlcul, canvi i relacions, mesura, espai i forma i estadística i atzar. Les proves es distribueixen en diferents espais del Cas Antic: Fondo d’en Peixo, Torre Muntadas, Plaça de la Vila i  Ferran Puig.

La Matiprat, que mobilitzà unes 700 persones, comptà amb la col.laboració del professorat dels centres educatius, de persones voluntàries del Prat, d’alumnat col·laborador de 4t d’ESO i dels comerços del Nucli Antic. Tothom hi participà amb un alt grau de compromís i de bon humor.

La gimcana matemàtica del Prat ha comptat amb 550 nois i noies de 1r d’ESO dels instituts Baldiri Guilera, Estany de la Ricarda, Ribera Baixa, Salvador Dalí, Institut escola del Prat i els centres concertats Mare de Déu del Carme i Ntra. Sr del Mar.

Aquesta jornada pretén sensibilitzar sobre la importància de tenir un coneixement matemàtic per resoldre les situacions de la vida quotidiana, promoure el coneixement de l’entorn  i estimular la cohesió ciutadana.

Enhorabona a tothom per haver propiciat una bona jornada matemàtica. FOTOS

Aquí teniu l’enllaç al Prat TV

CLOENDA DEL CONTE COL.LABORATIU 2016-2017

El divendres 24 de març es va celebrar al Cèntric la cloenda del Conte Col.laboratiu 2016-2017. El projecte de creació d’un conte, entre nens i nenes de nou centres de primària de la nostra ciutat, s’ha desenvolupat amb la participació de l’alumnat de cicle mitjà, les seves tutores i tutors i la dinamització del Centre de Recursos Pedagògics del Prat. En la trobada de cloenda, 350 nens i nenes de les escoles participants, van gaudir de la lectura dels seus contes per part d’actors i actrius del Teatre Kaddish.8

 

 

 

 

 

 

A continuació podeu llegir i escoltar els 5 contes col•laboratius escrits enguany:

LES FANTÀSTIQUES AVENTURES DE LA BRUSINA, conte escrit per l’alumnat de 3r A de l’escola Galileo Galilei,  3r A de l’escola H. Josep Tarradelllas i  4t A de l’Escola del Parc. Audio.  

LA MALEDICCIÓ DE LA SERP, conte escrit per l’alumnat de 3r B de l’escola Galileo Galilei, de 3r B de l’escola H. Josep Tarradellas i de 4t B de l’Escola del Parc. Audio.

LA DESAPARICIÓ D’EN FRED, conte escrit per l’alumnat de 3r C de l’escola Galileo Galilei, 3r C de l’escola H. Josep Tarradellas i 4t de l’escola Joan Maragall. Audio.

EL MISTERI DE LES RODES PUNXADES, conte escrit per l’alumnat de 4t A de l’escola Mare de Déu del Carme, 4t de l’Institut escola del Prat i 3r A de l’escola Jaume Balmes. Audio.

L’AVENTURA D’EN TOM I L’SCOOBY, conte escrit per l’alumnat de 4t B de l’escola Mare de Déu del Carme, 4t de l’escola Can Rigol, 3r B de l’escola Jaume Balmes i 4t de l’escola Bernat Metge. Audio.    

 

Maleta pedagògica Nanoeduca

img_2549-225x300Ja teniu a la vostra disposició en servei de préstec la maleta pedagògica NanoEduca. Els objectius d’aquesta iniciativa són introduir l’alumnat i el professorat d’ensenyament secundari en els conceptes bàsics de la nanotecnologia, fomentar l’interès i crear vocacions dels alumnes per les disciplines cientifico-tècniques, i crear una xarxa d’intercanvi de coneixement i col·laboració permanent entre professional investigador i docents en actiu.

Per qualsevol consulta o demanda us podeu adreçar a crp-elprat@xtec.cat

Xarxa de Competències Bàsiques

logo_color2La Xarxa de Competències Bàsiques està formada per un equip de docents que desenvolupen el treball per competències als seus centres, elaboren instruments de suport per orientar els processos de reflexió i la gestió del currículum per competències bàsiques i comparteixen processos d’autoavaluació. En aquests moments hi participen 200 escoles i instituts i uns 2.300 docents que hi comparteixen experiències i reflexions.

Els centres educatius del Prat de Llobregat que aquest curs s’han incorporat a la Xarxa són:

  • ESC Galileo Galilei
  • ESC Ramon Llull
  • ESC Pepa Colomer
  • ESC Escola del Parc
  • ESC Bernat Metge
  • INS Baldiri Guilera
  • INS Ribera Baixa

Els centres de la XCB disposen dels següents espais de coordinació i suport:

Setmana de la Ciència 2016

20161116_1030152En el marc de  la Setmana de la Ciència 2016, el dimecres 16 de novembre al Cèntric, Espai Cultural, el Centre de Recursos Pedagògics del Prat  va organitzar dues xerrades-col.loqui, amb l’assistència de 500 alumnes de 3r, 4t d’ESO i Batxillerat dels centres de secundària de la ciutat.

  • L’enigma quàntica per Alba Cervera, Física, Astrofísica, Física de partícules i Cosmologia i doctorant de la Universitat de Barcelona.
  • El que diuen els nombres per Martín Sombra, Research Professor (ICREA) i Professor Associat de la universitat de Barcelona.

Els investigadors van explicar la seva tasca tant des del vessant científic com humà i les perspectives de treball i investigació que s’obren per als estudiants de ciències físiques i matemàtiques.

Durant la Setmana de la Ciència 2016 el Departament d’Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació,  planifica més d’un centenar de conferències adreçades a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i Batxillerat. L’objectiu fonamental es despertar i potenciar l’interès del jovent vers la ciència i la tecnologia.

Plataforma d’orientació professional

web_616_20161024142426MyWayPass és una plataforma en línia gratuïta que ofereix una altra forma d’acompanyar els joves en el seu procés de presa de decisions acadèmiques i professionals.

És un joc d’autoconeixement on l’estudiant s’embarca en un viatge espacial en què pot visitar cinc planetes –coneix-te, somnia, explora, transforma, comparteix- que li permeten aprofundir en el seu autoconeixement, ser conscient de les seves inquietuds o dissenyar el currículum necessari pel seu futur professional.

És un recurs que pretén que l’estudiant d’entre 14 i 18 anys busqui autònomament la seva pròpia orientació, mentre que per als tutors el joc sigui una eina per a dinamitzar l’orientació acadèmica i professional. Tant els alumnes, els pares o els tutors la podeu provar registrant-vos a MyWaypass .

Competència matemàtica al segle XXI

segarra111

El passat dijous 13 d’octubre al Cèntric, Lluís Segarra, professor de Didàctica de la Matemàtica va oferir una conferència sobre l’ensenyament i aprenentatge de la matemàtica en el marc de la formació en Competència matemàtica a l’educació infantil i primària que s’inicia enguany a diversos centres dins del Pla de formació de zona del Prat.
La vuitantena de docents assistents a l’acte vam poder reflexionar, aprendre i gaudir amb una xerrada estimulant i crítica sobre quins aspectes de la matemàtica són els més adients per aconseguir un enfocament competencial de l’ensenyament de la matemàtica al segle XXI.