Grup de Treball de Programació i Robòtica

Aquest curs, dins del Pla de Formació Permanent de Zona, engeguem el Grup de Treball internivells de Programació i Robòtica. Aquesta modalitat formativa ens facilita introduir activitats relacionades amb el pensament computacional adients al context de cada centre a partir de l’aprenentatge entre iguals. A més, també comptem amb l’ajuda d’experts com en Sebastià Capella, la Sílvia Benaiges o en Frank Sabaté.

Presentació de Web de Centre Educatiu a la Jornada de Qualitat a l’Ensenyament

L’Escola Charles Darwin ha participat a la XV Jornada de Qualitat a l’Ensenyament celebrada a la Universitat Autònoma de Barcelona com a un dels bons exemples de webs de centres educatius del Prat de Llobregat.

Ha estat una jornada molt profitosa on ha compartit la seva experiència d’utilització i de dinamització del nou portal web XTEC Nodes amb docents d’altres centres educatius d’arreu de Catalunya.

No ens toqueu l’educació!

El Servei Educatiu del Prat de Llobregat condemna els atacs contra
l’educació pública catalana, reivindica la professionalitat i les bones
pràctiques de la comunitat educativa i s’oposa a qualsevol intervenció de
les competències educatives de la Generalitat de Catalunya.

índex

Veniu a conèixer el Servei Educatiu !

coneixseEl dijous dia 5 d’octubre de 13 a 14 hores us esperem al Servei Educatiu del Prat.

Les persones dels diversos serveis (CRP, LIC, EAP i CREDA) que donen suport i assessorament als centres educatius exposaran les seves línies d’actuació. Podreu descobrir els materials i recursos a disposició dels centres.

US HI ESPEREM!!! Inscripció

Us convidem a visitar la seu del Parlament de Catalunya, i conèixer-ne la seva potencialitat educativa

parlament

La xarxa de centres de recursos pedagògics dels serveis territorials del Departament d’Ensenyament al Baix Llobregat, ha organitzat una sessió de treball al Parlament de Catalunya adreçada a les direccions de centre educatius no universitaris i altres agents educatius (tècnics municipals, personal dels serveis educatius, de la inspecció educativa…).

En aquesta sessió es farà una visita a les instal·lacions més emblemàtiques del Parlament i, després d’una breu pausa, es procedirà a la presentació del programa Aula Parlament que és la plataforma participativa que aplega totes les activitats educatives i de difusió de diferents propostes de proximitat a la ciutadania d’una de les institucions parlamentàries més antigues del món.

Per a participar en aquesta sessió només cal emplenar el formulari que tot seguit se us facilita i presentar-vos a les portes del Parlament (prémer aquí per consultar-ne la localització)  el dia 28 de setembre a les 15:30h.

Formulari d’inscripció (Inscripcions fins al 26 de setembre).

Si a escala interna de centre l’assistència de més d’una persona (especialment en el cas de l’Educació secundària), no suposa un inconvenient organitzatiu irresoluble en la seva dinàmica ordinària, podrà inscriure-s’hi també mitjançant el mateix formulari.

Pla de Formació de Zona 17-18

actualitat-553x553-oferta-formativa-1r-torn-17-18.jpg_1595044798Fins al 26 de setembre us podeu inscriure a les activitats formatives ofertades per aquest curs. En aquest enllaç trobareu les condicions generals d’inscripció, i la informació sobre l’oferta de formació telemàtica.

Per a mes informació adreceu-vos al CRP del Prat (crp-elprat@xtec.cat).

Molt bon estiu ! ! ! !

estiuS’acaba el curs 2016-2017 i s’acosten les vacances. Des del Servei Educatiu desitgem que passeu molt bon estiu i que l’aprofiteu per aprendre, compartir i divertir-vos. Per això, us facilitem els següents enllaços amb diversos recursos que teniu a l’abast, tant si sou alumnes com professors. Molt bon estiu a tothom!!!!

Per a l’alumnat:

Per als docents: Formació, Activitats i Escoles d’Estiu.

MATIPRAT 2017

 

Matiprat17El passat divendres 12 de maig vam celebrar la 4a Gimcana Matemàtica del Prat en un ambient festiu i de col·aboració entre joves i adults.En aquesta edició hi van participar professorat i alumnes de 1r i 4t d’ESO dels centres de secundària del Prat.

El joc consta d’un conjunt d’11 proves, basades en el currículum de matemàtiques de 1r d’ESO que inclouen diversos aspectes com: numeració i càlcul, canvi i relacions, mesura, espai i forma i estadística i atzar. Les proves es distribueixen en diferents espais del Cas Antic: Fondo d’en Peixo, Torre Muntadas, Plaça de la Vila i  Ferran Puig.

La Matiprat, que mobilitzà unes 700 persones, comptà amb la col.laboració del professorat dels centres educatius, de persones voluntàries del Prat, d’alumnat col·laborador de 4t d’ESO i dels comerços del Nucli Antic. Tothom hi participà amb un alt grau de compromís i de bon humor.

La gimcana matemàtica del Prat ha comptat amb 550 nois i noies de 1r d’ESO dels instituts Baldiri Guilera, Estany de la Ricarda, Ribera Baixa, Salvador Dalí, Institut escola del Prat i els centres concertats Mare de Déu del Carme i Ntra. Sr del Mar.

Aquesta jornada pretén sensibilitzar sobre la importància de tenir un coneixement matemàtic per resoldre les situacions de la vida quotidiana, promoure el coneixement de l’entorn  i estimular la cohesió ciutadana.

Enhorabona a tothom per haver propiciat una bona jornada matemàtica. FOTOS

Aquí teniu l’enllaç al Prat TV

CLOENDA DEL CONTE COL.LABORATIU 2016-2017

El divendres 24 de març es va celebrar al Cèntric la cloenda del Conte Col.laboratiu 2016-2017. El projecte de creació d’un conte, entre nens i nenes de nou centres de primària de la nostra ciutat, s’ha desenvolupat amb la participació de l’alumnat de cicle mitjà, les seves tutores i tutors i la dinamització del Centre de Recursos Pedagògics del Prat. En la trobada de cloenda, 350 nens i nenes de les escoles participants, van gaudir de la lectura dels seus contes per part d’actors i actrius del Teatre Kaddish.8

 

 

 

 

 

 

A continuació podeu llegir i escoltar els 5 contes col•laboratius escrits enguany:

LES FANTÀSTIQUES AVENTURES DE LA BRUSINA, conte escrit per l’alumnat de 3r A de l’escola Galileo Galilei,  3r A de l’escola H. Josep Tarradelllas i  4t A de l’Escola del Parc. Audio.  

LA MALEDICCIÓ DE LA SERP, conte escrit per l’alumnat de 3r B de l’escola Galileo Galilei, de 3r B de l’escola H. Josep Tarradellas i de 4t B de l’Escola del Parc. Audio.

LA DESAPARICIÓ D’EN FRED, conte escrit per l’alumnat de 3r C de l’escola Galileo Galilei, 3r C de l’escola H. Josep Tarradellas i 4t de l’escola Joan Maragall. Audio.

EL MISTERI DE LES RODES PUNXADES, conte escrit per l’alumnat de 4t A de l’escola Mare de Déu del Carme, 4t de l’Institut escola del Prat i 3r A de l’escola Jaume Balmes. Audio.

L’AVENTURA D’EN TOM I L’SCOOBY, conte escrit per l’alumnat de 4t B de l’escola Mare de Déu del Carme, 4t de l’escola Can Rigol, 3r B de l’escola Jaume Balmes i 4t de l’escola Bernat Metge. Audio.