Què és això de l’Educació Especial?

Arbre de la vida (Klimt)    Aquesta pregunta l’he sentida moltes vegades i encara m’és difícil trobar una resposta concissa…

 Per mi, l’EE és l’atenció que se li ofereix a infants amb dificultats, que no poden seguir el ritme estipulat a la classe ordinària.  

    Com en l’arbre de la vida, de Klimt, icona que marca aquest primer article, l’infant està en creixement i es nodreix de l’educació que rep, tant del seu entorn (família, amistats, casal, parc…), com de l’escola.

   Els mestres procurem que aquest creixement sigui maduratiu, propiciant tot un seguit de coneixements que els infants lliguen en xarxes de coneixement de les quals fan ús per anar aprenent i fent camí… Són metafòricament les arrels que sustenten l’infant i les branques que es van desenvolupant…

   Com a MEE, acompanyem en aquest aprenentatge, fent que l’infant aprengui estratègies per a poder solucionar les dificultats que se’n pugui trobar. Es té molt en compte el procés cognitiu i, alhora, l’estat emocional i anímic de l’alumnat, doncs condicionen el ritme d’aprenentatge i l’assoliment de continguts.

  Especificaré aquests apartats en altres articles més endavant…

 

 A les Instruccions d’Inici de Curs, 2009.2010 diu que el Mestre d’Educació Especial “atèn l’alumnat amb discapacitat i a l’alumnat amb necessitats educatives específiques, donant suport al professorat en planificació i desenvolupament de les activitats del grup classe per afavorir la participació de tot l’alumnat en les activitats de l’aula ordinària”

One thought on “Què és això de l’Educació Especial?

  1. gloria

    Hola posa mes coses en el apartat d’educacio especial

    Esque si no es molt avorit

    ADEU, Adeu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *