OLLA BARREJADA, DOLÇA QUÍMICA

El dia 28 de febrer vam començar la setmana amb el nom “d’Olla Barrejada”. Aquesta setmana tractava de tallers, nosaltres vam participar a “Química Ensucrada”.

Aquest taller consistia en fer llaminadures, el vam fer al laboratori.

Cada taller tenia un convidat, el taller on participàvem nosaltres el convidat era Antoni Escribà, que era un pastisser molt conegut, té una pastisseria a Barcelona.

Després de veure la pàgina d’Antoni Escribà, ens varen explicar com fer les llaminadures casolanes.

Vàrem fer servir: un bol, una cullera, fogons elèctrics, una olleta, una proveta, gelatina sòlida, suc de diferents sabors, sucre i aigua.

Les llaminadures es feien de la següent manera: s’agafava la proveta i s’omplia a tres-cents mil·lilitres i s’abocava en un bol amb la gelatina sòlida. Quan la gelatina havia canviat de tacte, vàrem abocar dos-cents mil·lilitres de suc a la proveta i després a l’olleta per escalfar-lo, amb tres cullerades de sucre. Vàrem barrejar el suc i el sucre, i un cop el sucre dissolt, vàrem dissoldre la gelatina amb el suc i el sucre. Quan vàrem dissoldre-ho tot, ho vam posar en una safata d’alumini i a la nevera.

Al dia següent vàrem conèixer una mica més a l’Antoni Escribà i vam fer les formes de les llaminadures. Per últim vam fer la part més química, ens van parlar dels estats de l’aigua i de qualsevol material, i també ens varen explicar què eren les barreges i les dissolucions.

Marc G. i Guillem N.,5èB