MARAQUES, MARAQUES!

Els artistes de Cicle Inicial han acabat el curs a la matèria de Música fent una activitat que els hi ha agradat molt! Han elaborat el seu propi instrument de percussió amb tota la imaginació possible i molta alegria!maraques

Aprofitant ampolles d’aigua petites que ja no utilitzem, les poden transformar en unes maraques ben divertides i amb molts colors que sonen molt i molt bé!

Així ens acomiadem aquest any,elaborant el nostre pròpi instrument i desitjant que hi hagi molta, molta música aquest estiu arreu del món!

DONEM LA BENVINGUDA A LA PRIMAVERA

Els/les nostres artistes de Cicle Mitjà (3r i 4t de Primària) des de la matèria de Plàstica amb la mestre Ares, han volgut donar la benvinguda a la Primavera amb un mural per decorar les parets de l’escola! Perquè així,cada raconet de les Planes començi a olorar al bon temps…

Amb diversos dibuixos i amb la utilització de diferents tècniques per a pintar, entre tot l’alumnat ha fet un collage de l’estació més florida de l’any!

IMG_7232

Esperem que us agradi!!

OLORA A HIVERN

L’hivern ha arribat als passadissos de l’escola…i els nens i nenes de Cicle Mitjà des de la matèria de Plàstica, es preparen per la nova estació, decorant raconets de les aules i confeccionant un mural.
S’han utilitzat diferents textures pels gorros d’hivern: paper de seda, ceres, colors…a que són originals?
MURAL HIVERN
A les Planes ja comença a olorar a hivern i quina millor manera que fent-li lloc a l’escola!

ANEM A LA FIRA DE NADAL

Els petits d’Infantil i Cicle Inicial han anat a Sabadell, a veure la fira de Nadal

I els de Cicle Mitjà i Superior, han vist els pessebres i paradetes de la Fira de Santa Llúcia a Barcelona. Mireu que bé s’ho han passat picant al Tió.

BLOC TIO

 

Caga, Tió

Tió de Nadal

no caguis arengades

que són salades

caga torrons

que són més bons 

Caga tió 

ametlles i torró 

si no vols cagar

et donaré un cop de bastó

Caga tió!

L’ALCALDESSA DE BARCELONA ENS ENCARREGA EL PREGÓ

Sí, sí, heu llegit bé, l’alcaldessa encarrega el pregó als nens i nenes de la ciutat. Sabeu el què és? El Pregó és una activitat promoguda per l’Àrea de Drets Socials, on l’Ajuntament de Barcelona dóna veu als nens i nenes de 3r, 4t i 5è de primària perquè, des de la seva mirada, puguin opinar i fer propostes de millora per a la ciutat de Barcelona.

Durant els mesos d’octubre i novembre, l’alumnat ha treballat el tema i els eixos a l’aula. En aquestes sessions han descobert els conceptes, reflexionat i fomentat el diàleg entre els infants sobre els seus drets i deures.

L’altre dia vam assistir a l’acte oficial, a la Plaça de Sant Jaume, on la Colau ens va donar la benvinguda i ens va explicar quins serien els següents passos que havíem de fer.

Collage Pregó_1Estem molt engrescats per crear un Pregó on puguem transmetre els nostres somnis, desitjos i compromisos per tal de millorar la ciutat i la qualitat de vida de les persones que hi viuen.

L’11 de febrer us mostrarem com ha quedat! Fins aleshores, A TREBALLAR!

 

PER QUÈ CAUEN LES FULLES?

¡Perquè ha arribat la tardor!

Sí, ja és aquí, cada 21 de setembre l’estiu se’n va per deixar pas a la tardor, i poc a poc anem observant com el nostre entorn canvia. La caiguda de les fulles serveix als arbres de fulla caduca per estalviar energia durant l’estació freda (mancada de prou hores de llum per poder produir), i també per evitar els danys letals causats per les glaçades.

A l’alumnat de Cicle Inicial els hi agrada molt la tardor, i han creat unes obres d’art amb les fulles seques que han trobat al pati de l’escola. Han pogut observar els diferents colors que ens proporciona la tardor.

Fulles seques_01Us agraden? A que estan fets uns artistes?

 

MÚSIQUES DEL MÓN

CICLE MITÀ I CICLE SUPERIOR VAN AL PALAU DE LA MÚSICA!!!

L’alumnat de Cicle Mitjà i Cicle Superior ha anat a veure l’espectacle Músiques del Món, on es feia un recorregut a diversos països i als instruments més típics.
Així doncs, hem pogut conèixer una mica més estils musicals que mai havíem sentit o cançons tradicionals de llocs on no hem estat!
Quin viatge musical més entretingut i quin edifici més macu!
12341423_1659766267632304_6522665119405637449_n

LA PIRÀMIDE DELS ALIMENTS

L’alimentació és molt important pel nostre creixement, i que millor que conèixer des de ben petits. La mestra Anna ho ha traballat amb l’alumnat de Cicle Infantil i han fet un mural molt gran amb cadascun dels aliments.

PIRÀMIDE_01

Una dieta equilibrada és aquella que cobreix els requeriments energètics i proporciona tots aquells nutrients que necessites per mantenir la salut. Això vol dir que has de menjar de manera variada, consumint aliments de tots els grups. 

Si voleu saber més, us aconsellem que entreu a la pàgina de lAgència de Salut Pública de Catalunya. Un dels seus articles més recents, reforça la importància del consum de fruita, verdura i llegums i es ressalten els estils de vida saludables.

Així que us animem a que mengeu igual de bé que nosaltres a l’escola.