Construïm un zoòtrop

Hem construït un zoòtrop a Educació Visual i Plàstica amb la professora Laura!

L’alumnat de 1r i 2n de Secundària ha estat treballant un dels principals avenços en el camp científic que portaren a la possibilitat cinematogràfica de veure imatges enmoviment.zootrop

En aquest vídeo podeu veure com funciona (l’han fet els/les nostres alumnes): https://www.youtube.com/watch?v=tBPjbn4AWF8

SESSIÓ DE IOGA A LES PLANES!

L’alumnat de Secundària de l’escola va poder participar en una sessió de ioga dirigida per la professora de ioga Núria Serradell. La sessió va constar d’exercicis diverses variants de ioga (hata-ioga, kundalini-ioga) i fins hi tot alguna pinzellada de psico-dansa.
Els nois i noies van poder aproximar-se al descobriment d’una nova manera de treballar cos-moviment-i respiració conscients gaudint molt de l’experiència.

Yoga_COLLAGE

VA SER TOT UN ÈXIT!

PREMIS NOBEL DE LA PAU

A 1r i 2n de Secundària s’ha treballat a personalitats que han rebut Premis Nobel de la Pau, que és un dels Premis Nobel que s’atorguen anualment. Seguint la voluntat d’Alfred Nobel, el premi s’atorga “a la persona que ha fet el màxim o el millor treball per la fraternitat entre nacions, per l’abolició o la reducció dels exèrcits d’armes i per la promoció dels congressos de pau”. Entre els quals es troben Malala YousafzaiNelson MandelaDalai LamaMare Teresa de Calcuta…

20160201_164745

 

DESCOBRIMENTS A LA CIUTAT

Avui hem voltat per Barcelona com grans arqueòlegs per conèixer com era abans la nostra ciutat. L’origen de Barcelona es remunta al segle I aC, aproximadament entre els anys 15-10 aC, quan l’emperador August va fundar la colònia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino. Encara es conserven restes de l’antiga colònia romana que es poden veure voltant per la ciutat.

La que més ens ha sorprés han sigut les tres columnes que es troben al Centre excursionista, al costat de la Plaça Sant Jaume. Si teniu ocasió, entreu perquè és molt impactant!

BARCINO_1

 

Si voleu saber més informació, us posem el link del Museu d’Història de Barcelona, on trobareu el plànol de Barcino.

 

 

 

 

 

A PER LES NADALES

Guitarra en mà i a cantar nadales!

Avui els més grans de Secundària ens hem posat a cantar! D’aquí a un mes i mig farem el concert de Nadal i ho volem preparar amb temps perquè tot surti molt bé.

El nostre alumnat és molt artista, i avui una de les alumnes s’ha portat la guitarra a classe i hem fet uns acords de la nadala: ÉS DE NIT de Teràpia de Shock! Animeu-vos a cantar-la a casa!

MÚSICA_01

QUIN GOIG QUE FA EL PATI

Per fi ha arribat el dia, i què millor que compartir-ho amb vosaltres en la Festa del Roser, la festa de l’escola! Aquí teniu el resultat de molts esforços, paciència i art que té l’alumnat de Secundària, on han representat el lema de l’escola: VIU L’ESCOLA i un roser que representa el creixement, la bellesa i la fortalesa.

Paret pati

Esperem que gaudiu d’aquesta obra d’art cada dia que passeu per l’escola.

Gràcies a tot l’alumnat per fer-ho possible!

UN PATI DE PRIMERA

L’escola l’hem de cuidar i sabem que amb el pas del temps l’hem d’anar arreglant i posar-la ben bonica. Com el dia 7 d’octubre és la festa de la nostra escola, l’alumnat de Secundària està fent un projecte de conservació del pati, que consisteix en decapar-ho i pintar-ho amb el lema: VIU L’ESCOLA.

L’alumnat treballa de valent per poder tenir un porxo BONITO! Perquè ho diem així…ja ho anireu esbrinant aquest dies, però tenim una gran sorpresa per vosaltres que descobrireu el DIA DEL ROSER.

2015-10-03_17.25.22-2

Què serà, què serà? A algú se li acudeix? Envieu-nos les vostres idees!

PREPARATIUS DEL FESTIVAL DE FI DE CURS

Ja s’apropa el dia, i l’alumnat de l’Escola Mare de Déu del Roser porta molt de temps realitzant els preparatius perquè el festival de fi de curs sigui un èxit.

Aquest any la temàtica serà DISNEY i tindrem a tres presentadors del Canal Disney Channel que retransmetran cadascuna de les pel·lícules Disney que seran coreografiades per tot l’alumnat.

Com podeu veure a la imtage, l’alumnat de 2n de Secundària està enllestint el mural que donarà color a l’espai on es realitzaran els balls.

mural_1

Aprofitem per recordar-vos que esteu tots convidats el divendres 19 a les 11:30h perquè compartiu amb nosaltres aquest dia tan especial! Us hi esperem!

VENTALL D’ART

Dossier Plàstica_1A la matèria d’Educació Visual i Plàstica hem deixat volar la imaginació i hem creat un munt d’obres d’art, ara que ja s’acosta el fi de curs, hem recopilat tot en un dossier que l’alumnat s’endurà cap a casa i podrà veure i mostrar la seva evolució a la matèria.

En aquesta imatge podem veure el treball del Pop Art, moviment artístic que va trencar amb el concepte d’art i va revolucionar l’art modern. Perquè un pot de tomàquet no pot estar en un museu? El Pop va acabar amb la separació entre la “alta” i la “baixa” cultura. Va servir com a crítica de la nostra cultura i es va caracteritzar per l’ocupació d’imatges i temes presos de la societat de consum, per després aplicar-los a l’art.

 

Des del Departament d’Educació Visual i Plàstica us felicitem per la feina realitzada i l’esforç que heu posat. Us animem a que seguiu gaudint de la matèria en el vostre temps lliure i a la tornada ens mostreu totes les creacions!

ESTAMPACIÓ DE SAMARRETES

A la matèria d’Educació Visual i Plàstica hem acabat l’activitat d’estampació de samarretes i tot l’alumnat se’n va content a casa amb la seva creació.

És molt senzill i econòmic. Volem compartir amb vosaltres quins passos s’han de seguir perquè també podeu gaudir d’una samarreta única i personalitzada.

1. Prepara el següent material:

  • Colors Plastidecor
  • 1 cartró (caixa de cereals)
  • 1 planxa
  • 1 samarreta.

2. Entra en aquesta web per saber què s’ha de fer.

estampació1

I voilà! Ja tenim la samarreta preparada per lluir-la!

Us animem a que ens pengeu les fotos de les vostres creacions!