EXCURSIÓ A LA COLÒNIA INDUSTRIAL DE BORGONYÀ

El passat dilluns 7 de març, els nens de 6è vam anar a la colònia industrial del Ter a Borgonyà, ens van explicar moltes coses, com per exemple el seu funcionament.
Ens van explicar que una colònia industrial era una indústria on els treballadors tenien dret a cases, teatre, aigua calenta, escola pels nens i nenes, camp de futbol, supermercats,… A canvi de que les famílies haurien de treballar sense protestar, si no els ordenaven abandonar la colònia.
Fabra i Coats, que era el nom de la colònia es va crear aprox. a l’any 1895 i va tancar aproximadament a l’any 2000.
Vam visitar diferents llars i ens van dir que depèn el treball que tinguessis, tenies una casa més gran o més petita, es a dir que era una societat estamental.
Seguidament vam visitar la sala de calderes, on ens van explicar, a part del funcionament de les calderes, la historia de la xemeneia. La xemeneia al principi era molt petita ja que el bisbe deia que no havia de ser més alta que el campanar. Quan va morir l’amo la van fer més alta.
També vam veure el teatre i vam entrar a una casa d’una senyora per veure-la, ens vam adonar que era una casa molt petita i que tenia el labavo fora. Ens van dir que en una casa vivien aproximadament 8 persones.
Finalment vam anar al camp de futbol i ens van explicar que de la seva equipació, el negre representava el colorant del teixit i el blanc del cotó.
La sortida va ser bastant imformativa atès que ara sabem més.

Quant a Escola Roser Capdevila - Polinyà

Benvinguts al bloc de centre de l'Escola Roser Capdevila de Polinyà. Aquí compartirem el curs escolar.
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *