MEDI: la respiració

A l’àrea de medi estem treballant el tema de la respiració, a partir de l’experimentació, les reflexions i els descobriments que van fent els propis alumnes.

Primer de tot, van representar en una maqueta els coneixements previs sobre el tema, que hauran de refer a mesura que vagin tenint més coneixement del tema, a partir de la pròpia manipulació i vàries experiències, que estem realitzant.

Aquí teniu unes imatges de com vam observar uns pulmons i un cor de xai: (esperem que estigueu preparats per veure les següents imatges…) Van ser molt valents/es!!!!

 

Juguem i aprenem les comarques de Catalunya

Si teniu ganes de practicar amb les comarques de Catalunya, aquí us deixo tres enllaços que us portaran a uns mapes interactius:

1. http://www.xtec.net/~ealonso/flash/catcom3.html

2. http://www.xtec.net/~ealonso/flash/catcom2.html

3. http://www.xtec.net/~ealonso/flash/catcom1.html

I encara teniu ganes de practicar més? Doncs feu-ho amb les capitals de les comarques:

1. http://www.xtec.net/~ealonso/flash/catcom2cap.html

2. http://www.xtec.net/~ealonso/flash/catcom1cap.html

 

profesor-geografia

Sortida pel poble

Avui divendres 10 de desembre hem anat a fer un tomet pel poble. Hem visitat la Rambla, l’Ajuntament, la Cooperativa, l’església, el castell i finalment, els pous d’aigua.

L’objectiu de l’activitat era saber orientar-nos a partir dels punts cardinals i el plànol que anavem seguint en tot moment.

Aquí en teniu algunes fotografies:

cimg4206_smallcimg4202_smallcimg4200_smallcimg4199_smallcimg4195_smallcimg4197_smallcimg4193_small

Castanyada: fem panallets

Eiii… que aprenem de robòtica!!

Avui dijous 28 d’octubre han vingut a l’escola els SUPERNOVA (La Caixa) a fer-nos unes activitats de robòtica.

L’activitat ha sigut molt interessant, tant pels petits com pels que no ho som tant… Es tractava d’una base espacial muntada al planeta Mart, en el qual hi havien uns robots que podiem manipular des d’uns ordinadors. L’objectiu era agafar les roques i els astronatutes del planeta amb els robots, gràcies a les instruccions introduïdes a l’ordinador pels nens i nenes. Vegeu-ne les fotos!

Romanis, què us ha semblat l’activitat? Us ha agradat?

 rob8rob7rob6rob5rob4rob21rob91rob31rob1