Ilíada i Odissea en el cinema

Aquests dies hem estat treballant a classe la literatura grega èpica i la figura d’Homer. Hem vist la pel·líucla Troya de W.Petersen, que ha esdevingut molt popular per la interpretació que l’actor Brad Pitt fa d’Aquil·les, però que-com hem vist- no respecta gaire el relat homèric. La versió més fidel, la trobem en la pel·lícula del 2003 “Helena de Troya”, que podeu veure sencera aquí. Pel que fa a l’altra obra d’Homer, la Odissea, les versions cinematogràfiques no són tan conegudes. Es va fer cèlebre la versió de Mario Camerini el 1954 en la qual el poular actor Kirk Douglas feia d’Ulisses. Ara us proposo que vegeu l’última versió de l’any 1997 dirigida per Andrei Konchalovsky. La podeu veure sencera en aquest link.

helena_de_troyathe odyssey, 1996

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *