SORTIDA A BANYOLES. PRIMER D’ESO

El dia 4 de novembre, els alumnes de primer d’ESO de vam fer una sortida al parc neolític de La Draga, a Banyoles, amb l’objectiu d’estudiar com vivien els homes prehistòrics del Paleolític i del Neolític.
En arribar al Parc, vam esmorzar vora el llac; en acabar, els guies ens van venir a buscar i ens van separar en dos grups. El primer que ens van ensenyar és un tros de fusta, guardada en aigua, datada de l’època prehistòrica. Un exemplar únic, ja que la fusta rarament es conserva tan i tan de temps. Més tard ens van ensenyar les reproduccions de les cabanes neolítiques i els estris que feien servir per menjar, cuinar, conrear, escalfar-se….
Després de visitar les cabanes ens van ensenyar com caçar amb llança i amb arcs i fletxes. Vam llençar tres cops cada un amb la llança i després tres cops amb el propulsor, un enginy que servia per tirar la llança molt més lluny. Després d’això, vam passar a llançar amb arcs i fletxes sobre un pòster d’una guineu. Va ser molt divertit.
Quan vam acabar, vam anar a dinar a la vora del llac altre cop i vam tenir una estona lliure. A la tarda, un altre guia ens va ensenyar i deixar tocar diferents reproduccions d’eines paleolítiques i neolítiques i vam encendre foc com ho feien els homes i les dones de l’època: amb joncs, herba, pirita, sílex i un bolet de soca. Un cop fet el foc, ens vam fer una eina prehistòrica per cadascu, amb un tros de pal de fusta i una pedra, enganxant-ho tot amb un tipus de cola que feien servir aleshores, feta amb cendra i resina calenta.
Després, altre cop a l’autocar i cap a LJ. Ens ho vam passar molt bé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *