Ah, sí? Com parlar de Déu als infants

Ah siEl darrer llibres de Francesc Torralba publicat per Editorial Claret.

Déu és un objecte estrany en la vida dels infants del nostre temps. Són fills d’una cultura on Déu és absent o com a mínim ha quedat eclipsat rere una constel·lació de petites divinitats. Viuen en un món sense Déu, juguen en un món sense Déu. L’experiència religiosa recula al pla de l’estricta intimitat.

Des de la convicció que Déu és aquell Amor còsmic que alena la persona i la condueix a la màxima plenitud del seu ésser, l’autor considera que és valuós que els infants descobreixin, en el fons del seu ésser, aquesta energia creadora de bondat, de veritat i de bellesa. Els pares -diu- hem de potenciar en ells el desig de saber, però sobretot, d’estimar. L’infant és un forjador de preguntes inquietants. És crític, veloç, impertinent a voltes. Els seus interrogants fan envermellir. L’infant no coneix, encara, el tabú, ni és esclau del llenguatge políticament correcte. Descarat, innocent; pregunta i espera resposta. No s’acontenta amb qualsevol resposta. Vol raons, aspira a entendre el que pregunta. D’aquí el títol d’aquest llibre i la seva estructura, en forma de diàleg entre mare i fill. Les preguntes que es plantegen, algunes reals, altres elaborades, parteixen de l’experiència real de l’autor, pare de cinc fills, i se centren, sobretot, en la qüestió de Déu, la llibertat i la mort.

Aquest article ha estat publicat en Libres, Primària, Recomanacions, Secundària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Ah, sí? Com parlar de Déu als infants

  1. Ignasi Ricart diu:

    Recomano vivament aquest llibre, escrit amb la profunditat d’un gran professor i amb la unció d’un pare que vol el millor per als fils i els ajuda educant-los: traient d’ells el bo i millor a base de preguntes i respostes i… també de dubtes. Així creix l’interès de la mainada quan veuen que els grans també dubtem i “cerquem”.

    Jo l’he fet servir amb uns matrimonis per introduir uns temes determinats. És un llibre molt ric.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *