50 DIES DE PASQUA ARRIBEN AL SEU FI.

Aquests TEMPS DE PASQUA ha estat ben especial, confinats a casa la major part del temps, i esperant aquelles mesures que permetèssin sortir cada setmana una miqueta més… Bé, de tot haurem de treure alguna cosa positiva, si la salut ens ho ha permés hem pogut estar amb la família més tranquils que en situació normal, tot i que això de vegades també tingui els seus inconvenients, oi?
Molts de vosaltres heu treballat i força, heu visitat aquest espai, i ho sé, tot i que m’hauria agradat rebre més notícies vostres. Entenc que són moment complicats, i que ja heu tingut feina per part de les vostres tutores. Jo confio que el que hem anat treballent a la classe de Religió (l’amor al altres, el respecte, la generositat, …)  s’hagi deixat veure en el vostre dia a dia i, esperem retrobar-nos el proper curs per seguir amb els nostres ensenyaments.
Us porto una sèrie de dibuixos del web PREGRÀRIA.CAT, que ens ajudaran a entrendre que ha significat el Temps de Pasqua i perquè Jesús ens diu que mai ens abandonarà. Contesta les preguntes per a reflexionar sobre el tema.
 
 
Lectura dels Fets dels Apòstols: Ac 2,42-47
Ens expica que els primers cristians vivien la seva religió a casa (una mica com ens passa ara a nosaltres, que no podem anar a l’esglèsia i compartir amb altres persones). D’elles podem aprendre a compartir, a ser amables, a ser constants, a ajudar al que ho necessitava, a sentir-nos alegres amb els altres,…
Tu, t’esforces per posar en pràctica totes aquestes coses a la teva vida?
 
Jesús el bon pastor: Jn 10, 1-10
El pastor coneix les ovelles i les crida pel seu nom. Elles confien en ell, perquè entenen (encara que són animals, ho saben…) que ell, el partor, no vol res dolent per elles. Nosaltres també seguim els consells de les persones que ens estimen, els pares, els avis, els mestres…
Quines coses boniques has après de les persones que t’estimen?
Soc el camí, la veritat i la vida: Jn 14, 1-12
Jesús vols ensenyar-nos el camí de la felicitat. Què vol dir això? Per Jesús, Déu és com un pare bo, que vol el millor per als seus fills. Viure amb amor és viure feliç. Cal diferenciar entre allò que ens fa estar contents i allò que ens fa feliços. La felicitat és quan tots i totes podem compartir l’alegria.
Què et fa feliç de veritat? I als de casa teva, els has preguntat què els fa feliços?
   L’Esperit de la veritat:  Mt 28,16-20   i      Jn 20,19-23
Jesús puja al Cel i davant dels seus deixebles els diu: “Aneu per tots els pobles, ensenyeu-los a guardar el que jo us he manat”. Què ens ha manat Jesús, te’n recordes? Són moltes coses? És molt difícil fer i ensenyar el que ens ha manat Jesús?
LA FESTA DE LA PENTACOSTA, el final de la PASQUA:
El vespre d’aquell mateix diumenge, els deixebles eren a casa amb les portes tancades per por dels jueus, Jesús entrà, es posà al mig i els digué: «Pau a vosaltres.» Després els ensenyà les mans i el costat. Els deixebles s’alegraren de veure el Senyor. Ell els tornà a dir: «Pau a vosaltres. Com el Pare m’ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres.» Llavors alenà damunt d’ells i els digué: «Rebeu l’Esperit Sant. A tots aquells a qui perdonareu els pecats, els quedaran perdonats, però mentre no els perdoneu, quedaran sense perdó.»  ( Jn 20,19-23)
Pau i alegria porta Jesús al seus amics, i vols que aquestes es mantinguin en la seva vida. Hi ha moments en que les situacions no ajuden a sentir-nos en pau, a mantenir l’alegria,… però Jesús ens recorda que, la força de l’ESPERIT SANT és amb nosaltres, que si escoltem el nostre cor podem viure, ajudar i ser com Ell.
Pensa que t’ajuda a viur en pau? Quines coses t’omplen d’alegria? Es poden compartir amb els altres aquestes coses? Si és així, recorda, SERÀS MÉS FELIÇ!
Fins aviat!! No t’oblidis omplir el qüestionari!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà