BON NADAL I …

Aquest Nadal serà ben especial, potser no podrem fer el que hem fet altres anys, però no oblidem el que celebrem…. el NAIXEMENT DE JESÚS!! I aquest any necessitem més que mai l’alegria i l’esperança que Ell va fer arribar al nostre món.

Que la llum de l’estrella de Nadal ens apropi als altres i no ens deixi oblidar l’esperança per aquest nou any que comença!

 

CASTANYADA I TOTS SANTS

Un any més arriba la Castanyada i Tots Sants.

Aquest curs del tot especial, no hem pogut gaudir de compartir amb els companys de les altres classes les cançons i les danses típiques d’aquesta festa i que tant ens agraden. Bé, aquest curs toca CastaCOVID!! Esperem sortir aviat de tot això i, poder reprendre les activitats de sempre. 

Els orígens d’aquesta festivitat van íntimament lligats al dia de Tot Sants i els Dia del Sants Difunts. Es veu que molts anys enrere la Castanyada era una celebració dedicada als morts, un antic àpat funerari. Les castanyes, el moniatos, els panellets, … es menjaven en un ambient estrictament familiar i es feia una cerimònia de culte, amb una actitud molt seriosa i respectuosa. Hi havia la creença que per cada castanya que es menjava aquella nit, una ànima era alliberada del purgatori.

 

També durant aquests dies molta gent aprofita per anar als cementiris i visitar les tombes del familiars difunts. Aquest costum ja es feia en l’època dels romans.  Antigament aquest dia es feien sonar les campanes de totes les esglésies del territori per fer saber a tothom que era moment de reclusió per recordar i pregar als difunts.

Aquests dies es recorden a tots el sants i santes, com a model de vida per als cristians.  Els sants s’han fiat de Jesús. Han marcat a foc en el seu cor la llei de el Senyor, que no és llei del “tenir”, de “fer”,… de l’deure o de les correccions. És la Llei de l’Amor no pesa, allibera, ens fa feliços.

 

 

SER VALENT, QUÈ VOL DIR?

By Reli Teachers

Sovint tenim molts referents als que ens agrada semblar-nos, normalment solen ser gent coneguda, futbolistes, cantants, youtubers, etc. Ens agrada el que diuen, el que fan, com vesteixen… i molta gent els té com a models. Però heu pensat si són bons models?

És important tenir bons models. A casa els pares fan de models als seus fills, els hi ensenyen des de ben petits, a l’escola els mestres també fan de models per aprendre moltes coses. Els cristians tenim el millor model, és JESÚS. Ell ens ensenya que el camí per ser feliços és l’AMOR.
Jesús és el nostre model, ens convida a semblar-nos a Ell no per l’aparença externa sinó com a persona. Volent estimar als altres, ajudar, ser solidaris, lluitar pels més febles, per les injustícies… Des de fa segles hi han hagut persones que ho han fet, aquestes persones han estat els SANTS, bons models per totes les persones.
A continuació mira la pel·lícula de la vida de Sant Joan Pau II.
Desprès demostra quan has après responent a les preguntes sobre la pel·lícula jugant al Kahoot.
Cal posar el teu nom i cognoms per començar a jugar.

ABRAHAM I LA CONFIANÇA

Amics, a partir de la història d’Abraham, treballarem aquest curs la confiança.

És important la confiança amb un mateix, amb aquells que ens estimen i amb Déu. Ell sempre està al nostre costat, com un bon pare, com un bon amic, … Mireu aquest vídeo ens ha servit per iniciar la nostra conversa,… és divertit i ens ha fet reflexionar!!

Què us ha semblat? Reflexioneu… I repasseu l’història d’Abraham i les activitats que hem vist a la classe.

HISTÒRIA D’ABRAHAM

ACTIVITAT INTERACTIVA

 

 

L’AMISTAT I LA HISTÒRIA DE NOÈ

Amb els més petits de Religió hem començat a treballar l’AMISTAT. Iniciem el curs parlant que cal estar al costat dels més dèbils i d’aquells que és trobem amb necessitat.

Hem mirat aquest vídeo que ens ajuda a iniciar el tema:

En Pepe li agrada ajudar als que tenen necessitats, bona idea, no? La història de Noè també vol ajudar a algú? coneixes el relat de la Bíblia que ens explica la història? En breu ho treballarem a la classe….

RELAT DE L’ARCA DE NOÈ


ACTIVITATS INTERACTIVES

Endavant!!

 

 

INICIEM EL CURS 2020-2021 A LA CLASSE DE RELIGIÓ!!!

Estimats alumn@s i famílies!!!!

Per fi, tenim un espai per fer la nostra classe de Religió!! Com sabeu, l’escola està vivint uns moment molt especials. La situació sanitària ha obligat a fer ajust d’aules i, aquest curs tindrem un espai ben ampli al Gimnàs de l’escola. Ara mateix, no és el millor, però mica en mica l’anirem fent nostre.

Avui, ja em començat amb alguns cursos, complim amb les mesures COVID, mantenint  separats grups estables, distància, mascareta ben col.locada i desinfectant tot al final de la classe!!

Hem recordat que som encarregats de posar color al nostre món. Aquest color prové de bones accions i bones actituts, com les que aprenem a l’escola i, en especial a la classe de Religió.

AL NOU CURS, DONA COLOR!!! * 

Endavant! Espero visiteu aquest bloc molt sovint! Actualitzare continguts i trobareu cosetes molt interessants!!

Fins aviat!!!

Imma.

  • Gràcies a @my_kumucorner per aquestes “pulseres positives” tan xules!

BON ESTIU I BON DESCANS!!!

Acabem un curs del tot atípic, però que ens ha d’haver servit per aprendre moltes coses també… Valorar les coses més senzilles, comprendre i estimar de tot cor als que tenim més aprop, empatitzar amb les persones que pateixen i amb aquelles que donen la seva vida pels altres, … Potser no em treballat a la CLASSE DE RELIGIÓ com ho fem a l’escola, però estic segura que, aquests valors ens acompanyaran toda la vida!! 
 
RECORDEU PASSAR PER AQUÍ DE TANT EN TANT, ANIRÉ ACTUALIZANT AMB NOVETATS QUE TROBI DURANT L’ESTIU!!
 
Desitjo que passeu un bon estiu i, seguiu endavant amb tot aquests aprenentatge, per retrobar-nos al setembre (esperem!!!) amb moltes ganes de veure’nes les cares!!
 
Una abraçada ben forta!!!!!