ABRAHAM I LA CONFIANÇA

Amics, a partir de la història d’Abraham, treballarem aquest curs la confiança.

És important la confiança amb un mateix, amb aquells que ens estimen i amb Déu. Ell sempre està al nostre costat, com un bon pare, com un bon amic, … Mireu aquest vídeo ens ha servit per iniciar la nostra conversa,… és divertit i ens ha fet reflexionar!!

Què us ha semblat? Reflexioneu… Seguim treballant!!

 

L’AMISTAT I LA HISTÒRIA DE NOÈ

Amb els més petits de Religió hem començat a treballar l’AMISTAT. Iniciem el curs parlant que cal estar al costat dels més dèbils i d’aquells que és trobem amb necessitat.

Hem mirat aquest vídeo que ens ajuda a iniciar el tema:

En Pepe li agrada ajudar als que tenen necessitats, bona idea, no? La història de Noè també vol ajudar a algú? coneixes el relat de la Bíblia que ens explica la història? En breu ho treballarem a la classe….

Endavant!!

 

 

INICIEM EL CURS 2020-2021 A LA CLASSE DE RELIGIÓ!!!

Estimats alumn@s i famílies!!!!

Per fi, tenim un espai per fer la nostra classe de Religió!! Com sabeu, l’escola està vivint uns moment molt especials. La situació sanitària ha obligat a fer ajust d’aules i, aquest curs tindrem un espai ben ampli al Gimnàs de l’escola. Ara mateix, no és el millor, però mica en mica l’anirem fent nostre.

Avui, ja em començat amb alguns cursos, complim amb les mesures COVID, mantenint  separats grups estables, distància, mascareta ben col.locada i desinfectant tot al final de la classe!!

Hem recordat que som encarregats de posar color al nostre món. Aquest color prové de bones accions i bones actituts, com les que aprenem a l’escola i, en especial a la classe de Religió.

AL NOU CURS, DONA COLOR!!! * 

Endavant! Espero visiteu aquest bloc molt sovint! Actualitzare continguts i trobareu cosetes molt interessants!!

Fins aviat!!!

Imma.

  • Gràcies a @my_kumucorner per aquestes “pulseres positives” tan xules!

BON ESTIU I BON DESCANS!!!

Acabem un curs del tot atípic, però que ens ha d’haver servit per aprendre moltes coses també… Valorar les coses més senzilles, comprendre i estimar de tot cor als que tenim més aprop, empatitzar amb les persones que pateixen i amb aquelles que donen la seva vida pels altres, … Potser no em treballat a la CLASSE DE RELIGIÓ com ho fem a l’escola, però estic segura que, aquests valors ens acompanyaran toda la vida!! 
 
RECORDEU PASSAR PER AQUÍ DE TANT EN TANT, ANIRÉ ACTUALIZANT AMB NOVETATS QUE TROBI DURANT L’ESTIU!!
 
Desitjo que passeu un bon estiu i, seguiu endavant amb tot aquests aprenentatge, per retrobar-nos al setembre (esperem!!!) amb moltes ganes de veure’nes les cares!!
 
Una abraçada ben forta!!!!!

50 DIES DE PASQUA ARRIBEN AL SEU FI.

Aquests TEMPS DE PASQUA ha estat ben especial, confinats a casa la major part del temps, i esperant aquelles mesures que permetèssin sortir cada setmana una miqueta més… Bé, de tot haurem de treure alguna cosa positiva, si la salut ens ho ha permés hem pogut estar amb la família més tranquils que en situació normal, tot i que això de vegades també tingui els seus inconvenients, oi?
Molts de vosaltres heu treballat i força, heu visitat aquest espai, i ho sé, tot i que m’hauria agradat rebre més notícies vostres. Entenc que són moment complicats, i que ja heu tingut feina per part de les vostres tutores. Jo confio que el que hem anat treballent a la classe de Religió (l’amor al altres, el respecte, la generositat, …)  s’hagi deixat veure en el vostre dia a dia i, esperem retrobar-nos el proper curs per seguir amb els nostres ensenyaments.
Us porto una sèrie de dibuixos del web PREGRÀRIA.CAT, que ens ajudaran a entrendre que ha significat el Temps de Pasqua i perquè Jesús ens diu que mai ens abandonarà. Contesta les preguntes per a reflexionar sobre el tema.
 
 
Lectura dels Fets dels Apòstols: Ac 2,42-47
Ens expica que els primers cristians vivien la seva religió a casa (una mica com ens passa ara a nosaltres, que no podem anar a l’esglèsia i compartir amb altres persones). D’elles podem aprendre a compartir, a ser amables, a ser constants, a ajudar al que ho necessitava, a sentir-nos alegres amb els altres,…
Tu, t’esforces per posar en pràctica totes aquestes coses a la teva vida?
 
Jesús el bon pastor: Jn 10, 1-10
El pastor coneix les ovelles i les crida pel seu nom. Elles confien en ell, perquè entenen (encara que són animals, ho saben…) que ell, el partor, no vol res dolent per elles. Nosaltres també seguim els consells de les persones que ens estimen, els pares, els avis, els mestres…
Quines coses boniques has après de les persones que t’estimen?
Soc el camí, la veritat i la vida: Jn 14, 1-12
Jesús vols ensenyar-nos el camí de la felicitat. Què vol dir això? Per Jesús, Déu és com un pare bo, que vol el millor per als seus fills. Viure amb amor és viure feliç. Cal diferenciar entre allò que ens fa estar contents i allò que ens fa feliços. La felicitat és quan tots i totes podem compartir l’alegria.
Què et fa feliç de veritat? I als de casa teva, els has preguntat què els fa feliços?
   L’Esperit de la veritat:  Mt 28,16-20   i      Jn 20,19-23
Jesús puja al Cel i davant dels seus deixebles els diu: “Aneu per tots els pobles, ensenyeu-los a guardar el que jo us he manat”. Què ens ha manat Jesús, te’n recordes? Són moltes coses? És molt difícil fer i ensenyar el que ens ha manat Jesús?
LA FESTA DE LA PENTACOSTA, el final de la PASQUA:
El vespre d’aquell mateix diumenge, els deixebles eren a casa amb les portes tancades per por dels jueus, Jesús entrà, es posà al mig i els digué: «Pau a vosaltres.» Després els ensenyà les mans i el costat. Els deixebles s’alegraren de veure el Senyor. Ell els tornà a dir: «Pau a vosaltres. Com el Pare m’ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres.» Llavors alenà damunt d’ells i els digué: «Rebeu l’Esperit Sant. A tots aquells a qui perdonareu els pecats, els quedaran perdonats, però mentre no els perdoneu, quedaran sense perdó.»  ( Jn 20,19-23)
Pau i alegria porta Jesús al seus amics, i vols que aquestes es mantinguin en la seva vida. Hi ha moments en que les situacions no ajuden a sentir-nos en pau, a mantenir l’alegria,… però Jesús ens recorda que, la força de l’ESPERIT SANT és amb nosaltres, que si escoltem el nostre cor podem viure, ajudar i ser com Ell.
Pensa que t’ajuda a viur en pau? Quines coses t’omplen d’alegria? Es poden compartir amb els altres aquestes coses? Si és així, recorda, SERÀS MÉS FELIÇ!
Fins aviat!! No t’oblidis omplir el qüestionari!!

FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT, PATRONA DE SABADELL…

Avui, el segon dilluns de maig, es celebra a la nostra ciutat, la festa de la nostra patrona, la MARE DE DÉU DE LA SALUT. 
En circunstàncies normals, aquesta és una jornada, un cap de setmana festiu a la ciutat, però aquest any, no pot ser així. Avui el Santuari i el seu entorn estarà buit de visitants i de persones que s’apropen al Santuaria per resar a la Mare de Déu de la Salut. Però en el record de molts avui estarà present… 
Aquesta festa ve de molt antic, podeu llegir la seva història al web del santuari , i el seu culte també està lligat una epidèmia… la de la peste al segle XIV. A l’Ermita de Sant Iscle i Santa Victoria, que era el que hi havia abans de construir el Santuari actual, hi anaven a parar el malalts per fer la quarentena. Amb el temps, els veïns de la ciutat i els voltants, anaven cada any a visitar la Mare de Déu de la Salut i demanar la seva protecció. Gaudien d’una jornada de festa i convivència coincidint amb el pas a la primavera. Així doncs, fa més de tres-cents que l’Aplec ha esdevingut festa local, en què es barregen el sentit religiós amb el sentiment popular i festiu.

No deixeu de visitar-lo en quan tingueu oportunitat i celebrar aquesta Aplec que avui, no podem celebrar.  Bona Aplec de la Salut a tothom!!

CONTESTA QÜESTIONARI

RELIVIVES

 

COM JESÚS ES VA RETROBAR AMB ELS SEUS AMICS?

I us preguntareu, què va passar, com és va retrobar Jesús amb els seus amics? Doncs, aquí teniu uns videos que ens expliquen com va ser aquests dies, pots repondre les preguntes que tens a continuació.

El Sepulcre buit, veurem el moment en què Maria Magdalena veu el sepulcre buit.  

Vídeo de YouTube

 

 A qui troba Maria Magdalena?

– A qui li diu després?

– Què fan Joan i Pere?

 
Tomás no s’ho creu. Veurem l’aparició de Jesús als deixebles i la incredulitat de Tomàs.

Vídeo de YouTube

– Qui apareix?

– Com saluda? Què hi diu?

– Què li passa a Tomás?

– Què fa Jesús?

 
Camí d’Emmaús. Jesús es troba amb uns amics i aquests no el reconèixen. 

Vídeo de YouTube

– Què fan els amics de Jesús? Què els hi diu?

– Què succeeix?

– A on marxa Jesús? Què els hi diu?

– Qui és Jesús?

Ascensió de Jesús. Ens explica els darrers moments de Jesús amb els seus amics, abans de apujar-se als cels.

Vídeo de YouTube

– Què fan els amics de Jesús? Què els hi diu?

– Què succeeix?

– A on marxa Jesús? Què els hi diu?

– Qui és Jesús? 

Espero t’hagin agradat, recodar contestar el qüestionari per fer-me saber que en penses.
CONTESTA QÜESTIONARI
RELIVIVES
Fins aviat!!!
 * Adaptació material: https://pastoral.manyanet.org

LA PASQUA, LA FESTA DELS AMICS DE JESÚS!!

Hola amics!

La Pasqua comença el dia 12 d’abril (Resurrecció de Jesús) i acaba el dia 31 de maig (Pentecosta). És la festa més important dels cristians, té una durada de 50 dies. És un temps ple de símbols i significats molt i molt importants per nosaltres i per la nostra vida.

Mireu aquest video on uns nens ens expliquen aquest moment i el seu significat:

Un dels símbols principal de la PASQUA és la LLUM, per això totes les celebracions de la pasqua estan presidides per un CIRI PASQUAL.
El Ciri Pasqual és encès durant la Vigília Pasqual (dissabte Sant a la nit).
Representa la Llum de Jesús, la llum que il·lumina els nostres cors i ens fa ser millors cada dia de la nostra vida. Podeu escoltar aquesta canço:


 

 
Us convido a fer un ciri pasqual per a casa vostra, en aquesta Pasqua tan especial que estem vivint, serà el record d’aquesta llum que Déu vol posar en el nostre cors i el record de tots aquells que ara no podem veure, pel confinament o per altres motius, que de vegades ens fan sentir molt tristos, però que tenim la confiança que aviat passaran i ens deixaran tornar a la normalitat.
FES EL TEU CIRI DE PASQUA,
aquí teniu diferents idees, també podeu ser creatius
i fer el vostre dibuix o manualitat com vulgueu!!