Ús d’extintors en cas d’incendi

Us presentem la Guia d’ús d’extintors en cas d’incendi de l’Institut Jaume Huguet, que té com a objectiu de donar-vos les pautes d’utilització d’aquests equips de protecció col·lectiva en cas d’emergència.

 

Desitgem que sigui de gran utilitat.

Per complementar aquestes diapositives, és molt recomanable la visualització d’un vídeo.

 

El coronavirus sobreviu sobre la pell molt menys temps que en plàstics o vidres; però és més resistent que el virus de la grip

El nou coronavirus SARS-CoV-2 sobreviu sobre la pell humana molt menys temps que no pas sobre altres tipus de superfícies com ara el plàstic, el vidre o l’acer inoxidable. Però el virus causant de la COVID-19 hi resisteix 5 vegades més que el de la grip.

Malgrat això, no són temps gaire llargs: aquest pot sobreviure menys de 2 hores, mentre el de la Covid-19 pot arribar fins a les 11 hores.

Aquest estudi s’ha fet a la Universitat de Medicina de Kyoto, al Japó, i s’ha publicat a la revista Clinical Infectious Diseases, de la Universitat d’Oxford, i també ha servit per constatar que l’etanol inactiva el virus el 15 segons.

“Aquests resultats avalen la hipòtesi que la higiene adequada de les mans és important per prevenir la propagació del SARS-CoV-2.”

Font: Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.